Reklama

Reklama

Alone

Trailer 1

Ovdovělá Jessica (Jules Willcox) odjíždí se svým přívěsem po vážné osobní tragédii z domova. Po cestě narazí na řidiče (Marc Menchaca), který Jessice blokuje cestu, což končí téměř kolizí. Následující den řidič Jessicu pronásleduje, unese a zavře ve sklepě v divočině. Jessica zjistí, že je její únosce sériový vrah a podaří se jí uniknout do lesů, kde začíná hra na kočku a myš a boj o přežití. (Bospor)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (59)

Homerking 

všechny recenze uživatele

Mladá žena jménem Jessica cestuje severskou divočinou za novým životem, její plány však naruší podivný muž s knírem který jí začne pronásledovat ve svém robustním jeepu, Jessicy cesta se rychle změní v boj o holý život. I přes klasickou zápletku si Alone udržel mojí pozornost a to především napínavou atmosférou a slušnými hereckými výkony, film ale bohužel potápěla spousta nelogických momentů. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Režisér má známýho tatíka a filmařská krev se zde nezapře. první půlhodina je super a hezky stupňuje napětí, pak bohužel kvalita filmu silně kolísá a střídají se celkem efektní scény (útěk v řece, srandovní lákání hlavní hrdinky na vylezení z úkrytu, rvačka v autě, závěrečnej duel) a scény celkem zbytečný a nezábavný, toť chození po lese nebo celá část s tim lovcem kterej tam v podstatě slouží jen k tomu aby jí dal boty :)) Líbilo se mi že hlavní hrdinka je od začátku filmu celkem správná, nedůvěřuje snadno a je celkem schopná, i když scénář jí často hodně pomáhá kurevským štěstím, jako třeba že se zabiják rozhodně pohřbívat mrtvolu přesně tam kde ona zrovna je. Není to převratný dílo ale z tohohle subžánru je to jeden z těch lepších. Silnější 3 hvězdy. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Hyams Jr. urobil to, čo pri štvrtom Univerzálnom vojakovi. Opäť sa hojne cituje/vykráda klasika (Duel, Deliverance pozdravujú), stále sa tvári inteligentnejší než v skutočnosti je a nehanbí sa prepaľovať dĺžku. Proste skrz naskrz béčkový scenár natočil ako film,ktorý by mal žať ovácie na festivaloch. Jeho tentoraz minimalistické výrazové prostriedky by si ale opäť zaslúžili napínavejší a logickejší príbeh. 5/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak nakoniec som prišiel na to, že "Alone" je vlastne remake filmu z roku 2011, ktorý napísal a režíroval Mattias Olsson. Ten som ale nevidel. Dokazuje to síce, že Amerika má potrebu asi zo všetkého urobiť vlastnú verziu, ale to tu teraz nebudem riešiť. Hodnotiť budem teda čisto film sám o sebe. A mám pocit, že ako film to celkom funguje. Nemôžem povedať, že by to bol veľmi originálny koncept a aj z hlavy by mi napadlo niekoľko filmov, ktoré spracovali niečo podobné, no nevadilo mi to. Niekedy potrebujeme trošku známe koncepty. Najväčší kredit v tomto filme dávam asi Jules Willcoxovej, ktorá podľa mňa Jessicu zachytila celkom dobre. Vie zahrať tie vydesené a bezmocné momentky, no rovnako vie dobre predať potom aj tie rozzúrené momentky. A jej postava Jessica vie aj celkom dobre uvažovať. Jej útek z pivnice je podľa mňa veľmi dobrý. A počas svojho skrývania sa pred svojim únoscom sa nenechá vyprovokovať k zbytočným útokom, ktoré by ju akurát stáli jej život. A oceňujem, že nie je v tejto situácii hlúpa a dokáže pôsobiť skutočne. Jej únosca v podaní Marca Menchaca ale podľa mňa nie je veľmi zaujímavý. Dokopy toho o ňom moc nevieme. A hoci sa niečo dozvieme, tak tieto momentky často spomaľujú film. Myslím si, že najhoršia momentka tohto typu je, keď bude v lese rozprávať nekonečný monológ, aby vylákal Jess von. To bola len zbytočná zastávka. Vie sa síce z vecí miestami vykecať, no tie scénky ma často nebavili. Okrem toho mi nebolo vôbec jasné ako dokázal byť v mnohých momentoch o krok dopredu. Ako vedel kde sa s Jess vždy stretne? Ako to reálne bolo s tým spadnutým stromom? Náhody, alebo ozaj dokázal takýmto smerom až plánovať? Neviem. No to sú vždy iba filmové scénky. Pretože film ešte nekončí, musíme to nejako posunúť, aby sme dostali finále až na konci. Keby toho narozprával menej, bol by podľa mňa zaujímavejší. Finálny súboj je ale super. Už boj v aute stojí za to, no záverečný súboj na život a na smrť je pre mňa highlight filmu. A ukážka, že Jess asi nie je nakoniec taký zbabelec, za akú ju chlapík považoval. Ako ľahký thriller to funguje celkom dobre. Za ten čas mi to stálo. Ale nebude to film, ktorý ostane dlho v pamäti. Hodnotenie: B ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Prachbídná lesní naháněčka, kdy pronásledovaná je úplná kráva a pronásledovatel totální debil, který má k tomu všemu zálibu v dlouhých monolozích. Pokud pominu všemožná klišé včetně tolik "oblíbeného" nedoražení záporáka, tak jsem měl několikrát pocit, že i když oba hlavní protagonisté běží na druhou stranu, vždy se nějakým záhadným způsobem setkají a rozhodně to není tím, že by oběhli celou zeměkouli. Škoda, že to Hyams nepojal jako survival a neposlal těm dvoum do cesty medvěda či alespoň vlka. Bylo by to pak třeba na víc, než na 15%. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (3)

  • Křestní jméno únosce, jež není zmíněno ve filmu, zní Sam. (Kuzmik)
  • Herečka Jules Willcox, ztvárňující hlavní postavu, si při natáčení jedné z akčních scén zlomila nohu. I přesto se rozhodla, že dokončí natáčení s pomocí své kaskadérské dvojnice. Při dotáčkách o několik měsíců později využili jejího uzdravení. (Kuzmik)
  • Sam (Marc Menchaca) používa taktiku, že vyzerá bezmocne (obviazaná ruka v závese) a potrebuje pomoc s autom, aby sa pokúsil vylákať Jessicu (Jules Willcox) z auta. Toto je taktika, ktorú využíval skutočný sériový vrah Ted Bundy. Podobne to využil aj Jame Gumb (Ted Levine), aby nalákal Catherine Martinovú (Brooke Smith) do svojej dodávky vo filme Mlčanie jahniat (1991). (Arsenal83)

Reklama

Reklama