Reklama

Reklama

Stroj času

  • Česko Cronos (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

V roce 1536 alchymista Uberto Fulcanelli, skrývající se před inkvizicí v Mexiku, započal práci na zařízení, které mělo svému majiteli dopomoci k věčnému životu. To zařízení se jmenovalo Cronos. O čtyři století později nalezne starožitník Jesus Gris podivný přístroj ukrytý v starobylé sošce archanděla. Jesus kouzlu mechanického skarabea, jenž odměnou za lidkskou krev propůjčuje svému majiteli novou životní energii, záhy podléhá. Není však sám, kdo o existenci Cronosu ví...

Tímto filmem s pochybným českým názvem STROJ ČASU se na počátku devadesátých let zviditelnil dnes již kultovní mexický režisér Guillermo del Toro (BLADE 2, HELLBOY, Faunův LABYRINT), přičemž do hlavní role obsadil herce Frederica Luppiho. Ten se objevil i v Torových pozdějších filmech PRINC BEZ KRÁLOVSTVÍ a FAUNŮV LABYRINT. (Niktorius)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Já jsem věčnost.......... Tyhle věcičky pocházející z hluboké minulosti jsou skoro vždycky nepochopené, zneužité a nebo nebezpečné. Stroj času v tomto příběhu je datován někam do 16. století. A k jeho používání je potřeba přísných pravidel. Jsou dva muži, jeden má stroj a druhý má návod k používání. Sejdou se jejich zájmy ? CHYBA VE FILMU - Okolo 37 minuty je vidět ve skle dveří na střeše hlavu pracovníka štábu........ Film má celkem nevinný název, ale nepouštějte si ho během jídla (Stejně je nezdravé u jídla cokoliv dělat). Například scény okolo 45 minuty "na záchodě" dokážou zvednout i žaludek. CITÁT - Jak může být někdo méně mrtvej ?........ CHYBA VE FILMU - Okolo 50 minuty je řečeno, že tělo nebude mít obřad, nebude ukazováno a bude rovnou spáleno. Přesto je po krátkém střihu tělo vystavené a ukazované....... Asi tak hodinu to bylo napínavé a dobré, ale pak se z toho začala stávat směsice nesmyslností a podivností. Už jen to když se dovíte jméno hlavního hrdiny. Pak se mi to přestalo líbit. 60 %. Film je věnován památce Josefin Camros. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Transformacni filmy miluju (neplest si s Transformers!) a pokud je pricina premeny starodavne zarizeni, ktere dela z lidi upiry, pak uz vubec neni co resit. Del Toruv celovecerni debut dopadl velmi dobre, zejmena svym scenarem, ale ani zpracovani vubec nezaostava a ukazuje, ze ma Del Toro v ramci hororu urcite co rict. Navic Ron Perlman, to je proste reznik, ze ktreho mate radost jen co se objevi na scene. 7/10 ()

Reklama

Nivenx 

všechny recenze uživatele

První počin, který natočil ještě neznámý Guillermo del Toro a dokázal z docela obyčejného příběhu natočit skvělý atmosférický film s přístrojem po kterém omládl jeden děda, ale už se ho nemohl zbavit a měl na něm závislost doprovázenou šílenstvím. Výborný výkon mladého Rona Perlmana, který opravdu nešel přehlédnout. Toto se vážně povedlo a Cronos má výbornou vizuální stránku. 70% ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Del Torrovi španělsky mluvené snímky mají spousty společných rysů - dítě v centru dění, které ví více a obecně je moudřejší než okolní dospělé postavy, hmyz jako určující středobod snímků či neexistenci úřadů/okolního světa, které by měly možnost situaci rozhřešit z vnějšího pragmatického pohledu. Cronos je něco jako rodinný horor (i přes slušnou krvelačnost) s velmi citlivým snímáním a na debut až překvapivě komplikovanou kamerou. Jako ve všech del Torrových hororech zde nejde nijak zvlášť o strach, ale o vzájemný vztah mezi člověkem a nadpřirozenem, kdy obojí má pro tu druhou stranu něco v nabídce. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, který bohužel ruinuje sucharský příběh neschopného dědka a jeho otravné vnučky. Jako by scénárista váhal, jestli točit horor o svůdnosti kšeftu brouka a starého člověka, roztomilý dětský film o vztahu dědka a vnučky nebo temný krimi thriller o zlém továrníkovi a jeho bezcharakterním synovci. A nejhorší na tom je, že hororová linie je absolutně neagresivní a nudná a nejblíž to má k hororu, když si u jedné scény říkáte, jestli dědek ví, že kromě krve olízne na veřejných záchodkách zřejmě i jinou tělesnou tekutinu. Film snad neobsahuje jedinou zajímavou životnou postavu a jeho "hrdina" musí být ten nejneschopnější upír všech dob. Remake s někým, kdo nemá slabost pro malé děti a nebojí se přitlačit na tužku (nebo klávesnici) by Cronosu prospěl. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • Speciální efekty pro film vytvořila del Torova společnost Necropia (která po 15 letech existence ukončila svou činnost). (HellFire)
  • Před dokončením filmu musely být provedeny finanční změny kvůli stále zvyšujícímu se rozpočtu. Jednou z těchto změn bylo i rapidní snížení platu Rona Perlmana. Na což Ron přistoupil jedině díky tomu, že Guillermo del Toro byl jeho velmi dobrý přítel. (Chatterer)
  • Přibližně ve 37. minuty je ve skle dveří na střeše vidět hlavu pracovníka štábu. (Terva)

Reklama

Reklama