Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

(seriál)
  • Japonsko Cowboy Bebop (více)
Trailer 2
Japonsko, (1998–1999), 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Kamera:

Jóiči Ógami

Hudba:

Jóko Kanno

Hrají:

Kóiči Jamadera, Unšó Išizuka, Megumi Hajašibara, Norio Wakamoto, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Iššin Čiba, Maaja Sakamoto, Mika Doi, Šigeru Čiba, Šin'ičiró Miki (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(26)

Bývalý nájemný vrah, bývalý polda, podvodnice, hacker a datový pes tvoří nesourodou partu lovců odměn, která pročesává vesmír a má věčně hluboko do kapsy. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (158)

DailyDreamer 

všechny recenze uživatele

Směsíce těch nejrůznějších filmových žánrů a hudebních stylů namíchaná tím nejlepším možným poměrem ingrediencí. Posádka lodi Bebop je sorta unikáních jedinců se zajímavými životními příběhy, jejichž společné soužití je nesmírně zábavné sledovat, no a Spikeovo frajerismus sahá až za hranice vesmíru :-) ()

Ajantis 

všechny recenze uživatele

Cowboy Bebop má opravdu jedinečnou atmosféru; směs několika dobrodružných žánrů dává výsledek, který je netradiční... a lákavě dobrodružný. Není to úplně můj šálek čaje, nepotrpím si na postavy / vesmírná plavidla bez újmy probíhající / prolétávající deštěm kulek a heroizaci hlavních hrdinů, ale sem se to docela hodí, takže přivírám oči. Co mi pilo krev o poznání více, byly právě hlavní charaktery. Autoři jim sice dodali trochu hloubky několika díly osvětlujícími část jejich minulosti (které patří k nejlepším), většinou se ale chovají jako jednorozměrní šašci, kteří chtějí mnohem víc pobavit, než přimět k zamyšlení. Problém je, že si tenhle cirkus vystačí s hodně levnými triky. Jak mi vtipy po celou dobu přišly (v lepším případě) špatné, u 18. epizody jsem se upřímně zasmál hned několikrát; čím to? Seriál prochází několika fázemi, během nichž se dosti proměňuje jeho ráz i kvalita. Několik úvodních spoléhá především na atmosféru prostředí, což se daří, pak přichází nejslabší fáze, u níž jsem uvažoval o předčasném ukončení, ale od 11. se náplň jednotlivých dílů o poznání zlepšila a závěrečných 9 epizod bylo opravdu dobrých (nejvíce vyčnívá létající tlouštík ve 20.). Cowboy Bebop je nevyrovnaný, jednou nahoru, jednou dolů; skvělá hudba, nesympatické postavy; jeden díl je nápaditý, druhý k uzoufání nudný... Hodnocení se zastavilo někde uprostřed. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Má to všetko - postavy, o ktoré sa divák zaujíma, hravé zápletky a každou ďalšou epizódou to odkrýva viac vrstiev a graduje do emočne riadne vybičovaného finále. A tiež to má ŠTÝL! (opakovačka najneskôr  do roka a do dňa nevyhnutná, pretože jedno pozretie na plné doladenie a stratenie sa v tomto svete nestačí) ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

I think it`s time to blow this thing, get everyone and stuff together... (Vynikající noirová pochoutka, provoněná melancholií mezihvězdných prostorů a cynickým humorem ostřílených lovců odměn. Spike a Jet přiberou vlastně velice obyčejného psíka Ein, potkají Faye, která jim zpočátku nepadne do oka (s podivem :), ale jak víme, co se škádlívá, mívá se rádo, a přestože kromě zvířat a ženských nesnáší Spike (otázkou je jesli mu to věřit) už jenom děcka, doplní kompletní posádku vesmírné lodi Cowboy Bebop i spratek neidentifikovatelného pohlaví jménem Ed. Bang! Ó vesmíre, div se, nevzinkne žádný guláš, ale jeden z nejveselji smutných animé příběhů jaké kdy oko mé spatřilo. Na klišé se tu hraje minimálně, hudba na druhou stranu hraje vskutku první housle. Převážně jazzový, ovšem místy žánrově velice široce zapřáhlý soundtrack se stává takřka ústřední postavou, diktující rytmus a náladu vyprávění ústředního příběhu i jeho nezbytných odboček, které převypravují minulost posádky lodi). ...three, two, one, let`s jam! 90% ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Jen pro začátek - to, co jsem musela vidět vždy z openingu, který jinak přeskakuji po první shlédnutí, je 5-14 sekunda. Ale teď trochu dospěleji, neb nic jiného si tohle anime nezaslouží. Co si budeme povídat, byla to skvělá jízda vesmírem. Ani u jednoho dílu jsem se nenudila, neměla nutkání posunou děj. Spike i Jet mi byli sympatičtí hned, pak se k nim přidala "proradná" Fay, již jako postavu jsem brala, ale nezbožňovala. A pak o chvíli později se přidala Ed; juj, tu holku prostě zbožňuju - od hlavy až k patě! Prostě úžasná! A to jsem se nezmínila o čtyřnohém chlupáčovi, který také není k zahození... prostě je to příběh prošpekovaný zajímavými charaktery, minulostí dohánějící všechny, přestřelkami, slabostí, hladem i měkkým srdcem. Ráda jsem tě viděla! A tak desítka je závěrečný díl, prostě jsem jen koukala. Tiše a bez hnutí. ()

Galerie (525)

Zajímavosti (20)

  • Pes Ein je pojmenován podle německého čísla 1 a patří ke psímu plemenu Welsh Corgie Pembroke. (Natami)
  • Souboj mezi Spikem a Abdulem Hakimem ve druhé epizodě na mostě se shoduje se soubojem mezi Billym (Bruce Lee) a Hakimem (Kareem Abdul-Jabbar) ze snímku Hra smrti (1978). Spike používá i stejný bojový styl a to Jeet Kune Do. (Jigvell)
  • Město, které si Fayne pamatuje ze vzpomínek, byl zřetelně Singapur. (Natami)

Související novinky

Kovboj Bebop míří na Netflix

Kovboj Bebop míří na Netflix

29.11.2018

Streamovací gigant Netflix oznámil novou desetidílnou hranou sérii slavné japonské anime ságy Kovboj Bebop. Kultovní vesmírný western bude Netflix produkovat společně s Tomorrow Studios a kreativně… (více)

Reklama

Reklama