Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý obchodník s falšovaným značkovým textilním zbožím Marcus Ray se díky kamarádovi Tommymu Hendricksovi rozhodl přistoupit na legální podnikání. Bez vlastního přičinění se však zaplete do mezinárodního spiknutí, jehož cílem je distribuce tisícovek miniaturních bomb do celého světa, které jsou ukryté ve falešných značkových hračkách či oblečení. Marcus netuší, kdo je přítel a kdo ne... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

Masinfira 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem jsem byl dost spokojenej. O dost lepší, než jsem čekal. Kdyby se nad dějem člověk během filmu trochu zamyslel, zjistí, že je to nesmysl. Děj má ovšem takový spád, že na zamýšlení nezbývá čas. Jasně, že se tomu filmu dá vytknout tuna blbostí, 4 proti 120ti je taky celkem drsný, ale mě se to líbilo a myslím, že jako občas vtipný slušný akční film je to fajn. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Nemůžu tvrdit, že by to byl špatný béčkový film. Tsui Hark asi nepředvádí to nejlepší ze své režie, ale občas jsem měl dojem, že vlastně jde o sebeparodii a s tímto přístupem se film dá shlédnout i několikrát. Ani J-C není úplně k zahození. Co ovšem zamrzí, naprosto nezvládnuté vizuální efekty - výbuch Buddhy, co to mělo být? ()

Reklama

tom88 

všechny recenze uživatele

Van Damme tento podpriemerný film nijak nezachránil, ale ked tak premýšlam tak on za svoju kariéru nezachránil asi žiaden film.Dej je priblblý, strih a kamera amatérska. Roba Schneidera mám rád ako komika a nie ako nejakého agenta, takže mi tu nepasoval. Akčné scény neboli nijak výnimočné, ale závod na tých hongkongských kárach alebo čo to bolo sa mi páčil. Film nieje ničím výnimočný a Van Damme tiež nieje taký bitkár. Ledva 40%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film so Jean-Claude Van Dammom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má zaujímavý príbeh o obchodníkovi s oblečením, ktorý ho distribuuje z Hong Kongu do celého sveta, ale bez vlastnej viny sa zapletie do rozsiahleho zločinu, kde majú byť prostredníctvom jeho oblečenia do sveta dodané aj veľmi nebezpečné miniatúrne bomby. A tak to so svojim priateľom chce zastaviť. Spracovanie je celkom dobré, dej je svižný, rozmanitý a príjemne zábavný, čo si udrží celý čas s tým, že prvá polhodina je ladená skôr do komédie a zvyšok už do akčného žánru. Viacero prvkov mi prišlo mierne nadbytočných, prípadne nie práve najlepšie podaných, ale nie je to nič, čo by výrazne prekážalo. Akcie je tu dosť a je aj celkom dobrá. Ale klasických súbojov je tu úplné minimum, pár kopov alebo úderov tu Van Damme síce predvedie, ale ani to nie je dobre natočené a často vidno aj dabléra. Akcia tu stojí hlavne na rôznych rozmanitých scénach a nápadoch, toto už je natočené veľmi dobre a potešia aj skvelo zvolené lokácie. Najviac sa mi páči celé finále na lodi, obzvlášť šmýkanie medzi kontajnermi, akcia na nákladnom aute alebo zaujímavé preteky s akčným ukončením. Herecké obsadenie je výborné, nikdy by ma nenapadlo, že dvojica Jean-Claude Van Damme a Rob Schneider môže fungovať, ale dobre sa dopĺňajú a spokojný som aj s vedľajšími postavami, hlavne Michael Wong poteší, len záporáci mohli byť zaujímavejší. Réžia a technická stránka sú na tom veľmi dobre, je tu množstvo kamerových nápadov, viaceré sú síce zbytočné, ale celkovo mám z nich dobrý pocit a efekty až na pár výbuchov tiež nesklamú. Síce Kontraband nie je klasický akčný film s Van Dammom, skôr pripomína Hong Kongské béčka, ale to mi vôbec nevadí. Je to slušná zábava, ktorá vždy dobre pobaví. 76% ()

Vital 

všechny recenze uživatele

Ještě že Van Damma znám z jeho počátků kdy točil filmy jako Kixboxer,Dvojitý zásah nebo i Univerzální zásah,protože jaké akční scény tam hrál,to byla pastva pro oči.Žádné létání na lanech,skákání každou chvíli od bomby a nesmyslné přemety,dost mě mrzí,že v tomto snímku používal dubléry.Dneska už tyto souboje nejsou ono... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • V několika scénách na lodi, kdy se Marcus Ray (Jean-Claude Van Damme) klouže mezi kontejnery a také se na jeden se odrazem vymrští, lze zpozorovat pomocná lana, která jej tahají. (v.indruchova)
  • V roli inspektora Hana se měl objevit Jet Li. Na poslední chvíli ale změnil rozhodnutí a dal přednost Smrtonosné zbraňi 4 (1998). (ČSFD)

Reklama

Reklama