Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento film bojových umení zobrazuje vzťah legendárneho hrdinu a majstra bojových umení Wong Fei-Hunga (1847-1924) proti cudzokrajným silám (Angličanom, Francúzom a Američanom), ktorí plienili Čínu. Keď sa Aunt Yee vracia späť z Ameriky úplne prispôsobená Západu, Wong Fei-Hung sa ujme role jej ochrancu. Ukáže sa to byť veľmi ťažké, keď sa jeho škola bojových umení a miestna domobrana zapletú do zúrivých bojov proti zahraničným a a miestnym úradom. Násilie sa zosilňuje, a dokonca aj Aunt Yee má pochybnosti k novému západnému štýlu. Veď je možne bojovať s Kung Fu proti zbraniam? (genetique)

(více)

Recenze (93)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že zatím mě nejvíc dostal druhý díl, který jsem viděl vlastně jako první. Ty souboje mi tam přišly nejlepší. Jenže tady je ta scéna se žebříky a ta se zdá skoro neuvěřitelná. Tohle jsou scény, pro které se chcete na hongkongské filmy dívat. Jet Li je zde naprosto úchvatný, ale i tak mi přijde film moc roztahaný. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Čím chce být Tenkrát v Číně? Dobovou freskou s asijskou dávkou komediálnosti a i jen tak mimochodem akčním příběhem jednoho mistra bojových umění? Pulzování mezi těmito dvěma póly mi dělalo docela problém, i když to není nic nového. Dobývání Číny západními obchodními společnostmi je určitě zajímavé téma, ale raději bych viděl Jet-Liho se všemi svými bojovými prvky z jeho tehdejších HG filmů. Toho jsem se dočkal až v poslední třetině, kde to všichni přítomní rozbalí ve velkém a divák může jen tiše sledovat a doufat, že jednou bude umět aspoň zlomek jejich schopností. Jak koukám na zdejší hodnocení, přijde mi, že lidé hodně dávají jen na závěr (žebříky, loď) a zapomínají na předešlých 100 minut filmu, v kterých se toho moc nestalo (snad jedině ukázka nějaké speciální asijské textilie, která schne rychlostí světla:)) ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak nejdříve jsem byl 15 minut naštvaný, co je to zas za honkongskou "kungfu-komedii kravinu", dokud se příběh trochu nerozběhl a já začínal pomalu zapomínat lapat po dechu až jsem došel k naprostému nadšení. Tohle je naprostá špička v oblasti kung-fu a wu-xia filmů. Jedna velká řežba s obrovským množstvím postav, úžasně a nádherně ztvárněným prostředím, které se prakticky stále střídá, excelentní bojovou choreografií a neuvěřitelnými kaskadérskými výkony a ve finále i temnou a drsnou atmosférou. V podstatě jedna velkolepá řežba, Jet Li je naprosto úžasnej, nikdo proti němu nemá vůbec šanci. Bohužel mi neseděl děj a jména, nějak jsem stále nepobíral v té rychlosti "kdo proti komu a proč", a dále to byly ty několika metrové skoky, které prostě zrovna moc nemusím. Ale jinak jeden z vrcholů Jet Liho tvorby!! Pro milovníky honkongských martial arts filmů pastva pro oči. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Akční specialista Tsui Hark je pojem, o tom žádná. Když ale přijde na nějakou dialogovou scénu nebo pokus o dramatickou sekvenci, okamžitě selhává. Ty bojové jsou nicméně pokaždé natolik slušivé, že ději leccos odpustíte. Tak či onak, i při rvačkách leckteří herci přidávají takové to šílené asijské divadlo kolem, že po každém třetím kopu musí přijít nějaký úšklebek nebo křečovité ztvárnění bolesti do kamery, až to sráží předchozí skvostnou choreografickou práci. Jet Li ve vrcholné formě. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je mi ľúto, že takto epický bojový snímok vyvolal u mňa viac negatívnych, ako pozitívnych reakcií. Film sa až do posledných záverečných, strhujúcich minút nevie rozhodnúť akou cestou sa vybrať. Či cestou komediálnej frašky, alebo plnohodnotného vážneho wire-fu. Je škoda, že tých niekoľko perfektne odohraných bojových scén vyšlo nazmar kvôli suchému zvyšku, ktorý sa tak ťažko dá prehrýznuť. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Často sa uvádza, že choreografiu bojových scén vytváral Yuen Woo-Ping, ktorý však nemá s týmto filmom nič spoločné. Choreografiu v skutočnosti vytváral Lau Kar-Wing (Chia Yung- Liu). (Michal123)
  • Jet Li rozprával počas natáčania mandarínsky, v post-produkcii bol nadabovaný do kantončiny. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama