Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Může oběť vraždy posílat z onoho světa informace o svém vrahovi? Další případ kapitána Jakubce (L. Chudík) a jeho méně chápavého kolegy poručíka Michalka (V. Polónyi) se odehrává na malém městě, kde revizor Burian po vypití zdravotního sirupu zemře. Lékař usoudí, že šlo o infarkt. Exhumace mrtvoly však potvrdí podezření, že Burian byl otráven. V podezření jsou v první řadě revizorova mladá žena se svým milencem. Mezi další kandidáty na roli pachatele patří vedoucí kavárny Orlovský, který za úplatek žádal Buriana o zničení falšovaných výkazů, a vedoucí dvou prodejen, kde bylo zjištěno manko. Síť podezřelých se ovšem dále rozšiřuje... (Česká televize)

(více)

Recenze (36)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Detektivna trilogia pana Lettricha Smrt Prichadza v dazdi - Vrah zo Zahrobia -- Volanie Demonov je kvalitativne prekvapivo vyrovnana, co sa u trilogii malokedy vidi /vacsinou je to tak, ze po genialnej jednicke nasleduje slabsia dvojka a retardovana trojka/. Tu v tomto filme ide o vrazdu revizora, a to je uz silny namet na film. Vysoko ocenujem, ze sa nekona ziadne prazdne tliachanie o medziludskych vztahoch, o tom, kto koho moze/nemusi .... a podobne bla bla bla. Ustredna dvojka vysetrovatelov Chudik -- Polonyi su akymsi slovenskym ekvivalentom Sherlocka Holmesa a Watkinsa, a to sa mi lubi. Velmi. A na konci sa dokonca strielalo. 82 % ()

topi 

všechny recenze uživatele

Vraždu revizora potravinové sítě Buriana, kterého někdo otráví kyanidem nalitým do sirupu vyšetřuje sympatická dvojice detektivů, kapitán Jakubec a poručík Michalko v podání Ladislava Chudíka a Viliama Polónyiho. Podezřelých je dost a když se začnou objevovat psaní od mrtvého Buriana, tak je jasné, že pátrání bude ještě obtížnější. Nejvíc je zatím podezřelá Burianova mladá manželka (nááádherná Dana Smutná), díky jejím pletkám s milencem a také kvůli tomu, že po muži zdědí vilu a veškerý majetek. Když je ještě zavražděn Žilinec, který měl s mrtvým také co do činění, začne podezřelých ještě přibývat. Vrah zo záhrobia je druhým dílem volné trilogie s vyšetřovateli Chudíkem a Polónyiem a svým způsobem vyprávění i humorných prvků se může rovnat české trilogii detektivek o alibi, kde vyšetřovatele ztvárnili Karel Hoger (kapitán Tůma) a Josef Bek (poručík Líbal) - jeho sarkastický humor a poznámky jsou na chlup shodné s poručíkem Michalkem ve slovenské verzi detektivních filmů. Tak jako v české trilogii je zde zastoupeno vynikající slovenské i české herecké obsazení, na které je radost pohledět a čeští herci se nenechali předabovat a mluvili plynně svým jazykem slovensky. Dneska by to z "nové herecké elity" nikdo nezvládnul. ()

Reklama

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Slovenská detektivka, která mohla dopadnout i hůře. Polónyi a Blaškovič jsou ovšem úžasní. Scénárista si mohl dát trochu více záležet, protože skoro od začátku bylo jasné, že vrahem je Pántik, který jediný byl určitou dobu sám v kuchyni. Velmi se mi líbila žena zabitého muže Dana Smutná v roli nešťasnice a rovněž Jozef Adamovič (ještě bez své charakteristické jizvy) podal dobrý výkon mladého floutka a sobce. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

3/10 Druha cast volne detektivni trilogie a pro me z pohledu zanroveho asi nejslabsi. Atmosfera dramatu prevedena do malomesta - ze by Stiavnica - podle tech nove postavenych skol na protejsim svahu? - je jaksi nechtene k smichu. Na vidieku by kazdy hned videl-vedel, kdo to byl - preci jen ty babky co se misto do sporheltu divaji pres firanky kdo ze to ize z poza humen by byly lepsimi vysetrovateli nez ustedni nesouroda dvojice. To ze se spravne pranyruji nedostatky v nasej socialistickej vlasti je vice nez vhodne, protoze jinak by tento film nenasel v planu tvurci skupiny zadne okenko. Farar pije a kouri - ano takze pozrite sa mu pod prsty toho podvratneho ludaka, nasinec se radsi necha prelozit, nez aby prilozil ruku k dilu a tovar iba pod rukou? To su tie vecy, ktore treba nakrutit! Blaskovic i pred svym "debuse" dokazal, ze za to umi vzit a kostre chabeho filmu dat aspon lidsky rozmer. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Daj mi tisíc korún!..." Pozerám, že zlatokopky boli už aj vtedy. tisíc korún bol v tých časoch mesačný plat, no z úst nevernej manželky to však znelo akoby pýtala 10 korún. Dvojica vyšetrovateľov Chudík a Polónyi opäť boduje a príbeh obohacuje množstvo podozrivých, všetko dobrých postáv a výbornych hercov. Asi najviac sa mi páčil zavalitý D. Blaškovič- "Kristušát otvorte oblok!". Srandovná postava, ktorá si vie urobiť poriadok v hostinci. Druhé pokračovanie detektívnej trilógie je minimálne rovnako dobré ako to prvé alebo tretie. Veľmi vzácna kvalitatívna vyrovnanosť. 80%. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal v meste Banská Štiavnica. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama