Reklama

Reklama

Žít po svém

  • USA An Unfinished Life (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jean má dceru Griff a žije s mužem jménem Gary, ale ten ji bije. Griff na ni naléhá, aby utekly, k čemuž se Jean odhodlá. Cestou se jim ale rozbije auto a Jean nezbývá nic jiného, než se vydat na venkov za dědečkem Griff. Einar žije na ranči a s ním tam žije i jeho kamarád Mitch, kterého zmrzačil medvěd, takže se o něj Einar stará. Einar na svém ranči Jean nechce, ale nakonec ji tam nechá kvůli Griff. Griff a Einar o sobě do teď nevěděli. Einar dává Jean za vinu smrt svého syna. Griffin zemřel při autonehodě, kterou způsobila Jean. Griff se nejdřív dědečka bojí, ale pak si k sobě najdou cestu. Einarovo chování k Jean se ale nijak nemění. Jean si ve městě našla práci jako servírka a až si vydělá dost peněz, chce s Griff odjet. Jean se také zapletla s místním šerifem. Crane je hodný a Jean ho možná trochu využívá i ke svojí ochraně. Jednoho dne se ve městě objeví Gary a Einar si všimne, že se potlouká i kolem ranče. Crane o všem ví, ale Jean zatím nic neřekl. Einar ale neváhá a Garyho z města vyžene. Ještě tu noc se ale Einar a Jean pohádají. I Jean sama se obviňuje ze smrti otce Griff. Následujícího dne Jean a Griff odcházejí bydlet k Nině, u které Jean pracuje. Griff se ale kousne a od Jean uteče k dědečkovi. Griff se sblížila i s Mitchem, kterého nyní nejvíc trápí, že medvěd, který ho zmrzačil, je držen v příšerné zoologické zahradě... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (323)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Deborah Lurie a Christopher Young: 1. Main Title ,2. The Bear Is Back ,3. Photos of Dad ,4. Einar's Bike Ride ,5. Visiting Griffin/A Lonely Evening ,6. Honey ,7. Mitch Visits the Bear ,8. Leaving Gary ,9. Jean's Arrival ,10. Driving with Crane ,11. Ride to the Gravesite ,12. Lost in Thought ,13. The Night Griffin Died ,14. Trying to Forgive ,15. Driving Lesson ,16. Einar Takes Action ,17. Breaking and Entering ,18. At the Hospital/Forgiveness ,19. Gary on the Bus ,20. Einar's Story ,21. Sneaking Out ,22. A Long Awaited Freedom ,23. Mitch's Dream/End Title , ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Docela pěkný film, ovšem bez náboje. Chyba je ve scénáři. Jedná se o stokrát omletý příběh o znovunalezení svého místa v životě, o obratu všeho špatného v dobré, v maličko kýčovitém obalu plném šablonovitých dialogů. Pěkná hudba, malebné obrázky z přírody, spousta zvířátek a poměrně hvězdné herecké obsazení samo o sobě vítr do plachet nepřinese. I když mám velice rád filmy Lasse Hallströsma, pak vám musím doporučit raději nějaké jiné drama: Ples příšer nebo třeba Zkrocenou horu. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak při tomhle jsem vrněl blahem víc než při konzumaci svíčkový. Opravdu nádhera, sledovat dva chlapáky pyšnící se jmény Redford and Freeman, protože oni maj v sobě víc talentu a charismatu než Amazonka vody. Film nabízí především lidskost ve všech možných podobách, ale rozhodně mu nechybí humor ani dramatický chvilky. Líbí se mě jak už od počátku film mě film připravuvoval na okmažik, kdy se na ranči objeví ten zmrd a tím mě napínal. Taky mě zajímalo jak se J.Lo popasuje s herectvím vedle takových legend jakými jsou Robert s Morganem, ale zvládla to docela dobře, ale aby ne, mít po boku takový herce, tak bych se taky hecnul. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh. Tohle je pozoruhodné dílo, které nevím, co si o něm mám myslet. Pokud mne film má zaujmout, vyžaduji od něj nějaký děj, nějakou zápletku. A právě to zde chybělo. Celé to bylo o životě několika lidí na ranči kdesi ve Wyomingu. Nic víc, nic míň. Pár menších zápletek tam bylo, ale nic, co by mne přesvědčilo o tom, že tenhle film si zaslouží maximální hodnocení. Dávám jednu hvězdičku dolů právě za to, že chyběla zápletka nebo nějaký výraznější děj. Ale jinak jsem tam žádné chyby, nic, co by mi chybělo, nenašel. Film to byl ale velmi krásný a zajímavý, byly zde nádherné venkovní reálie a vlastně i děj byl kvalitní. Robert Redford i Morgan Freeman vynesli toto drama do nadprůměru. Jejich herecké výkony ani s přivýcajícím věkem nepřestávají ztrácet kvalitu. Možná Jennifer Lopez zde nemusela být, ale nijak výrazně to nekazila a zahrála to nejlepší, co mohla. A Hallström opět potvrzuje svou režisérkou kvalitu. Takže celkově to byl film pěkný, kterému až na chybějící zápletku nemám co vytknout, takže to je za čtyři hvězdičky. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Příliš patetické a místy přehrávané černobílé scény. Když už vystoupí duch filmu na povrch (děda vysvětluje vnučce, že neodbrzdila auto vlastní vinou), tak zase nastoupí přízemní likvidační scéna padoucha (chudák Damian Lewis:-). Ani ten medvěd mi v příběhu neseděl. Motiv dědy a vnoučete mnohonásobně líp vystihují filmy s Tomášem Holým. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (10)

  • Ve snímku se měl původně objevit také Paul Newman, ale namísto něj se do obsazení dostal jeho vícenásobný herecký partner (Podraz, Butch Cassidy a Sundance Kid) Robert Redford. (imro)
  • Premiéra snímku měla být původně na konci roku, kdy je tzv. „awards season“. Do kin se tehdy dostávají snímky, které mají největší šanci získat některé z ocenění, co se rozdávají počátkem následujícího roku. Všechny předcházející díla Lasse Hallstroma uvedli v USA v tomto termínu. (imro)
  • Scénář vznikl podle stejnojmenné knihy Marka Spragga, která v době příprav filmu nebyla ještě publikovaná. (imro)

Reklama

Reklama