Reklama

Reklama

Galaxie teroru

  • USA Galaxy of Terror (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po ztrátě spojení s kosmickou lodí Remus, ke které dojde poté, co loď neplánovaně přistane na asteroidu Morgentus, se jí vydává na pomoc záchranná loď Explorer vedená velitelem Ilvarem (Bernard Behrens) a zkušenou kapitánkou Trantorovou (Grace Zabriskie). Po přistání a prohlídce Remusu záchranáři objeví nedaleko vraku obrovskou, zdánlivě opuštěnou základnu a rutinní záchranná mise se změní v noční můru. Při průzkumu základny dochází k záhadným úmrtím jednotlivých členů a zbytek posádky musí čelit nejen vzrůstající nevraživosti ve vlastních řadách, ale hlavně svému zhmotnělému strachu. Působivý sci-fi horor vznikl v produkci Rogera Cormana. (kosta73)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

kagemush 

všechny recenze uživatele

Konečně film,který se může srovnávat s majstrštyky páně Woodova.-- Ono to bylo celý asi takhle: někdy vokolo r.44 byl E.Wood brutálně znásilněn ošklivou mimozemšťankou,zrovna když si na záchodě četl něco o Rin Tin Tinovi. Pár let nato se tahle zrůda (mimozemšťanka,nikoli Wood) vrátila na zem ,aby tu předčasně porodila pána,nějakého Englunda a po pár letech přenášení i B.D.Clarka. No a když se tihle dva po letech setkali,ukázali scénář všem ,ale zaplatil to nakonec Corman,kdo jiný.-Takhle nějak to bylo. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Sci-fi horory odohrávajúce sa vo vesmíre či na ďalekých neznámych planétach úplne zbožňujem, Galaxy of Terror však má na míle ďaleko od toho, aby dokázala uspokojiť moje kinematografické chúťky... Očakával som sympatické zábavné béčko, dostalo sa mi však čosi, čo sa snaží tváriť k smrti seriózne a nie je to vtipné, akčné, tajomné, mrazivé, nedisponuje dobrými efektami... stále je to však o čosi málo lepšie než iný alienoidný "klenot" Creepozoids. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pán Roger William Corman obohatil filmový svet mnohými nízkorozpočtovými filmami. Väčšinou to boli snímky s horrorovou alebo sci-fi tématikou. V prípade titulu "Galaxia teroru" sa angažoval ako producent. Réžie sa chopil Bruce D. Clark. Záchranná misia vesmírnej lode Explorer na asteroide Morgentus je typickým produktom americkej béčkovej sci-fi horrorovej produkcie zo začiatku osemdesiatých rokov minulého storočia. Mizerní nesympatickí herci, smiešne filmové triky, lacné kulisy, chabá atmosféra, hlúpe dialógy. ** ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tiež ťa rád vidím.“ Mám slabosť pre votrelecké klony (DEEP STAR 6, LEVIATHAN, SATURN 3, NETVOR s Kinskim) a prekvapilo ma, že toto nie je céčko, ale „iba“ béčko. Také klasické, od Cormana. Po stránke scenára je to samozrejme katastrofa, ale hŕstka hercov tomu dodáva aspoň náznak vážnosti (Sid Haig a mladý Robert Englund), prvá polovica sa môže pochváliť solídnou atmosférou a výprava nie je až taká lacná, ako v CREEPOZOIDS. Bohužiaľ, druhá polovica sa začne topiť v blbých zvratov, blbých postavách, blbých akčných scénach, blbých trikoch, blbom všetkom. Ale pokiaľ aj vy máte pre podobné filmy slabosť, zrejme vás neodradí žiadny názor... P.S. Na relatívne nedôležitej funkcii sa podieľal (začínal) James Cameron. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Your countdown to hell is about to begin! Tak takováhle slova spolu s pěkným plakátem jsou tady jen šaškárna na oblbnutí... Jedná se o klasický béčko jako kráva, co se snaží uhrát to na vážnou věc. Zápletka: Ne moc sehraný záchranný tým se vydá na pomoc nezvěstné posádce jedné vesmírné lodi. Když pod pilotním vedením psychicky rozemletý ženský, který bych řízení něčeho takovýho v životě nesvěřil, doletí až na danou planetu, narazí jen na mrtvoly a na futuristickou pyramidu plnou hmyzáků a červů... Tak to alespoň tak do tří čtvrtin vypadá, pak se to celý rozmotá trochu v něco jinýho. A musim říct, že v ještě větší zhovadilost:) Plusem ale zase je docela dobrý provedení, od prostředí po vraždy. V jedný hezký scénce znásilní členku posádky megačerv, to je celkem ujetý. Ve středně velkých rolích se objeví smrkáč Englund a drsňák Sid Haig. Takže bych to shrnul, prostě průměr. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Taaffe O'Connell byl málem při scéně "přepadení červem" rozdrcen skoro tunu vážící rekvizitou. (Terva)
  • Stěny kosmické lodi Quest jsou vyrobeny z tvrdého kartonového papíru získaného od společnosti McDonald. (Terva)
  • Obrovský červ dostal od filmového štábu prezývku "Maggie the maggot" - červ Maggie. (beso74)

Související novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

12.05.2024

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Reklama

Reklama