Reklama

Reklama

Tichá noc

  • Velká Británie Silent Night (více)
Trailer 1

VOD (1)

Britský pár Nell (Keira Knightleyová) a Simon (Matthew Goode) má vše, o čem mohl snít: dvě děti, krásné sídlo daleko od rušného městského života a věrné přátele. Přesně s takovými chtějí strávit příští Vánoce. Pod rouškou štěstí a zábavy se však skrývají temná tajemství. Rychle se ukáže, že přežít setkání nebude tak snadné. A to doslova! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (79)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Ucházejících finálních deset minut v žádném případě nevykoupí bezduché žvásty na začátku. Konverzačky mi rozhodně nevadí a také jsem si ihned vzpomněl, jak parádně proběhl Secret Santa na podobné téma. Zde však nenaleznete jedinou sympatickou postavu a rozhovory jsou přinejmenším ubíjející. Přestože jsem fanda, tohle byl jeden z nejhorších apokalyptických filmů. Klady tohoto díla vyvážím dvěmi hvězdami a opravdu nejsou nijak velké. Zaprvé jsem to byl schopen dokoukat (i když místy na telefonu) a za druhé oceňuji vcelku humorné scény s dětmi. 40% PS: Jakožto reakce na komentáře mnohých mi přijde úsměvné v tom hledat antivaxerství a odkazy na covid. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

August: Osage County meets Melancholia. Sváteční party s dobrým dýdžejem a goebbelsovským finále, která svou oscilací mezi černou komedií a existenciálním hororem potvrzuje, že ve vánoční čas jsou lidé na sebe nejvlídnější. Považuji se za trpělivého rodiče, ale to, co předvedl taťka Goode při rozlévání coly na zapití, to bylo na metál.. A mimochodem, hledat v tom nějaký antivaxx message je stejně pošetilé jako chlemtat bělidlo.. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdyby se vystřihla poslední sekunda, a tím pádem se změnilo vyznění filmu, šel bych výš, protože celkový dojem ze Silent Night a jeho veskrze originálního námětu a nálady není špatný. Ale takhle to jde v současné situaci na ruku všem těm antivax (dont believe the science) kriplům, zaseklým mentálně někde ve středověku, na jejichž do nebe volající idiocii teď všichni doplácíme. Zajímalo by mě, jestli si toho jsou tvůrci vědomi, anebo jde o neplánovaný efekt mimoběžný jejich úmyslům. Protože možné je to číst i jinak, ve smyslu "never give up". Ale vypustit nyní něco takhle dvouznačného, to je minimálně napřesdržku. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Příjemná sváteční rodinná komedie s neuvěřitelně feel-good atmosférou, laskavým britským humorem a krásnými re-imaginacemi známých vánočních koled, jako dělaná na štědrovečerní poklidné sledování s poklimbávající rodinou v měkoučkých křeslech u praskajícího krbu a poblikávajících světélek vánočního stromku. :) ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Jako byl jsem váhavý, jak tohle hodnotit, ale ono je to vlastně dobré. Vyvaroval jsem se spoilerů a mohl si tak užít přerod z jakési rodinné drama-komedie přes existenciálně-černé komedie do existenciálního dramatu. A chápu pro někoho to musel být šok. Celé je to ale zinscenováno moc dobře, výkony se pohybují max na hranici mírného přehrávání a obecně to je celé dobře zahrané. Nenápadná a rozhodně zajímavá věc. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama