Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologické drama, líčící osudy dvacetiletého matematického génia, ale zároveň i hospodského flákače Willa Huntinga. Ten pochází z nuzných poměrů a svůj život strávil převážně v sirotčincích. Mladíkovy neuvěřitelné početní vlohy vyjdou najevo, když jako uklízeč na bostonské univerzizě náhodně vyřeší složitý matematický příklad, který zůstal na tabuli. Citově vyprahlý a zablokovaný Will ovšem odmítá využít svého obrovského talentu a změnit svůj život. Nakonec se však podvolí tlaku okolí. Příběh je koncipován jako střet několika silných osobností a charakterů. Přesvědčivě je ztvárněno jak prostředí a atmosféra jižního Bostonu, tak "akademická půda". (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (997)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Američani milují příběhy o talentovaných outsiderech, kteří se dokázali vyšvihnout, a celý svět miluje dojímavé příběhy, které umně manipulují našimi city. Dobrý Will Hunting naplňuje obojí a ukazuje, proč se Hollywoodu přezdívá továrna na sny. S reálným životem to nemá nic společného, ale hezky se na to kouká a je to pěkně obsazený film se slušnou režií a hlavně se scénářem, který plně naplňuje předpoklady pro kasovní trhák. Pátou hvězdičku nedám, na to je to příliš umělé, ale pod 4* jít nemůžu. Celkový dojem: 75 %. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Dobrý Will Hunting je především skvělý film s dokonalým scénářem. Ale to je v každém komentáři, tak přejdu k hereckým výkonům všech zúčastněných (oba Affleckové opravdu hrají, je škoda, že Damon neproměnil svou nominace a je hodně dobře, že Robin ano)… ale moment, to je taky v každém komentáři. Tak jdu dál, scéna u jezírka, kdy Robin Mattovi vysvětluje rozdíl mezi teorií a praxí… moment, to už tady taky je napsáno!? Tak že by skvělá hudba, která… sakra, to už je zde taky… Ne, to se nedá. Vše už zde bylo napsáno a já můžu říct jediné - že ten film opravdu má své jedinečné kouzlo, které mě zcela uchvátilo. P. S. A takhle nějak by měly vypadat všechny děkovačky na Oscarech! ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nejvíc si cením, jak ty dva chlapi při svém mládí mohli napsat tak "zkušený" scénář. Nejde jen o slovíčka, jde o celou myšlenku ohledně geniality konfrontované se zažitou zkušeností. Hovor, který vedou Matt a Robin na lavičce o tom , jak načíst, "vyfotit" si do paměti, naposlouchat, odkoukat je jedna věc, ale zažít cosi na vlastní kůži, nechat se tím poznamenat ať v dobrém či zlém, je věc úplně jiná ..... to pro mě byl nejpohnutější okamžik filmu. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Skvělý scénář, který napsali dva začínající talentovaní herci Matt Damon a Ben Affleck a zároveň se ujali hlavních rolí ve filmu. Hlavně Matt Damon to svedl výborně a role talentovaného matematika mu sedla na výbornou, Ben Affleck také nezahrál vůbec špatně a Robin Williams, za svůj výkon obdržel zaslouženého Oscara za vedlejší roli. Jeden z nejlepších filmů o genialitě člověka. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Už to tady padlo mnohokrát, ale ten scénář je na dva tak mladé lidi prostě nevídaný. Dialogy mezi Mattem Damonem a Robinem Williamsem jsou prostě úžasné, úplně mě strhly a jednodušše jsem jim věřil. Snímek samotný mě sice neoslovil zase tak, jak jsem možná očekával, ale díky nádhernému soundtracku, hereckým výkonům( především Damon) a v neposlední řadě samotné myšlence si alespoň částečné místečko v mém srdci určitě zaslouží. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (41)

  • Nejvýdělečnější film studia Miramax do doby, než jej překonalo Chicago (2002). (don corleone)
  • Will Hunting (Matt Damon) nosí ve filmu bundu s logem automobilky Cobra. O více než 20 let později, v roce 2019, ve filmu Le Mans '66 ztvární Matt Damon roli jejího zakladatele Carrolla Shelbyho. (klukluka)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 154krát, což je 1,22krát za 1 minutu. (Dixxx)

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

23.07.2019

Lidé občas zapomínají, že herci Matt Damon (Marťan) a Ben Affleck (Město) jsou nejen velcí kamarádi, ale také oscaroví scenáristé filmu Dobrý Will Hunting. A přestože spolu během let produkovali plno… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama