Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blízká budoucnost. Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) je každou noc pronásledován snem, ve kterém se ocitá na Marsu. Během návštěvy virtuální cestovní kanceláře zjistí, že mu byly nedávno vymazány vzpomínky a ve skutečnosti byl zcela jiným člověkem. Jeho procitnutí z něj náhle dělá cíl všech jeho bývalých spojenců i nepřátel... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (872)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tohle je dost možná vůbec nejlepší film, v němž se vyskytuje Arnold Schwarzenneger. Poprvé jsem to viděl vpodstatě hned jako žhavou novinku a byl jsem více než příjemně překvapen, a kupodivu i když se na ten film kouknu po letech, vždycky mě zaujme. Samozřejmě že se nejedná o žádné veledílo, které jednou provždy změnilo nazírání diváků na Arnoldovo herecké "umění", ale faktem zůstává, že scénář má hlavu i patu (samozřejmě v mezích žánru), herci vesměs zbytečně nepřehrávají nebo nedávají najevo "jak moc je to nebaví", triky jsou na velmi slušné úrovni a i hudební stránka má něco do sebe. Prostě povedená oddechovka bez nároku na větší soustředění a hluboké přemýšlení. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Na prelome dekád bol Arnold Schwarzenegger na vrchole svojej slávy, tu si už mohol vyberať a tak spojil svoje sily s Paulom Verhoevenom, ktorý už zahviezdil kultovým Robocopom a spolu vytvorili ďalšiu kultovú klasiku deväťdesiatych rokov. Opäť sa môžu oprieť o parádnu zápletku, ktorá je nadčasová a tak skvelo funguje aj v dnešnej dobe, ale zároveň v perfektne béčkovom prevedení, no len v tom najlepšom slova zmysle. A tak tu máme agenta v utajení, ktorý uniká pred svojimi bývalými zamestnávateľmi, originálne prevedenú prácu so spomienkami, nejaké to tajomno, v tomto prípade tajomstvo zariadenia v hlbinách marsu a množstvo tých parádnych béčkových prvkov, ako mars, mutanti a hlavne poriadna porcia akcie a násilia. A tak po tejto stránke ma nenapadá skutočne nič, čo by som mohol vytknúť, toto je priam ukážkový akčný film nápadito využívajúcu jednu z bežných žánrových zápletiek, len tentokrát v sci-fi kulisách a doplnené o množstvo zaujímavých prvkov. Jednoducho prvotriedna žánrová zábava od prvej do poslednej minúty. Vydarilo sa aj obsadenie, Arnold Schwarzenegger je tu v najlepšej forme po všetkých stránkach, takže baví v akcii, ale aj charizmou, ide po ňom vytrvalý Michael Ironside, ktorý je jedným z najlepších záporákov akčných filmov, nejaký čas poteší aj Sharon Stone a nájde sa ešte pár zaujímavých vedľajších postáv. Len tí najbližší priatelia hlavného hrdinu mohli byť zvolení aj lepšie, nie sú zlí, ale za zvyškom zaostávajú. Akcie je tu plno a tu sa dá prakticky len chváliť. Aj napriek tomu, že sa odohráva v sci-fi kulisách sa našťastie drží pri zemi, tvorcovia zbytočne neexperimentovali s rôznymi nezmyslami, ale radšej ponúkli to, čo akčný fanúšik očakáva v prakticky najlepšej možnej kvalite. A tak sa tu nájde plno skvelých a poriadne krvavých prestreliek, v ktorých poteší vysoký počet zabitých a každý priestrel vyzerá skutočne efektne, pár drsných likvidácií, nejaký ten súboj a viaceré slušné naháňačky. Tu sa aj ťažko vyberá to najlepšie, všetky prestrelky sú výborné, ale najviac asi tá záverečná s hologramom. Paul Verhoeven tu odviedol skutočne skvelú prácu, tu ma nesklamal v žiadnom ohľade. A ani hudba nie je zlá. Takže Total Recall je klasika, ktorá je vyváženým mixom akčného a sci-fi žánru, pričom obe ponúkne vo veľmi vysokej kvalite a je to jeden z tých filmov, na ktorý sa dá pozerať stále. 82% ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Rovněž jsem se bál, že po nějakých sedmi letech od posledního zhlédnutí se budu cítit trapně, jak jsem mohl něčemu takovému dát pět hvězd a bál jsem se, že budu své hodnocení povážlivě měnit. Obava se vyplnila tak napůl. Je to skvělý film, ukrutně vražedná podívaná s mnoha varováními do budoucna. Rovnež slušná a po více posleších naprosto nepřekonatelná a dalo by se říci nejtypičtější Goldsmithova hudba (nevím, jak to ten člověk dělal, ale často z něj mám pocit, že dokáže áčkový film přeměnit svou hudbou na béčko - i přesto je to jednoznačně nejlepší skladatel filmové hudby a kdo nesouhlasí, ať mi napíše výhružný mail) a také nesmím zapomenout na nezapomenutelný velkolepý závěr. Ovšem z Totál Regál je prostě holt cítit zub času a není to tak působivé, jako dřív. Nebo se snad podepsal zub času na mně? ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Počet mrtvých jako ve filmu Total Recall. Už tahle reklama dokáže s přehledem představit celý tento krvavý hit, známého sadisty Paula Verhoevena. Samozřejmě že Total Recall kromě akce nabízí mnohem více. Jednoznačné plus vidím, že se jedná o adaptaci sci-fi povídky. Arnold sem tam hodí svou kultovní hlášku a Sharon Stone o dva roky později ukáže chlapům jak se na ně musí. 75% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Přestože možná nejznámější, rozhodně jeden z těch řemeslně slabších Verhoevenových snímků. Především pasáž odehrávající se na Zemi je hodně stylisticky nevýrazná a jako intro do krvavé vesmírné řežby s westernovou výstavbou působí trochu jako stydlivý panic vedle Roberta Rosenberga. Naštěstí je tu originální příběh se štědrým nánosem postupně dávkovaných a klíčových zvratů, hodně přesvědčivých oldschool efektů, ještě více akce a úplně nejvíc hláškujícího Arnolda, který je jednoduše boží a právě touhle rolí podtrhává své zlaté hollywoodské období. A přestože některé momenty (a opravdu jich není málo) svým technickým provedením a nefungující selskou logikou až příliš připomínají jisté béčkové skvosty z nižších filmařských lig, neexistuje film, jemuž bychom je odpustili raději. Oldies Goldies. ()

Galerie (210)

Zajímavosti (88)

  • Většina futuristických aut byla postavena speciálně pro film, v některých záběrech je však možné spatřit i existující auta Volkswagen Boonie Bug z roku 1974, Volkswagen Phoenix z roku 1978 a Volkswagen City Car z roku 1981. Ta vytvořila americká společnost R.Q. Riley a vyráběla se přestavbou sériového Volkswagenu Beetle. Kromě nich je ve filmu i malosériově vyráběný britský sporťák Burlington Centurion z roku 1981. (Raztubyl)
  • Vic Armstrong na filmu pracoval jako režisér druhého natáčecího štábu. Spolu s Joelem Kramerem dělal i koordinátora kaskadérů. (Rominator)
  • Některé z velkých reklam, které jsou vidět poté, co Quaid (Arnold Schwarzenegger) vystoupí z metra, jsou skutečné nápisy nad stanicí metra Insurgentes v Mexico City, především nápisy Fuji Film a Coca-Cola. Nápis Coca-Cola tam byl i 20 let po premiéře filmu. (Beer Ceps)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

08.08.2018

Režisér Paul Verhoeven (RoboCop, Hvězdná pěchota) se do paměti filmových fandů nadosmrti zapsal jako autor kultovních pecek Total Recall s Arnoldem Schwarzeneggerem či erotického thrilleru Základní… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Reklama

Reklama