Reklama

Reklama

Cesta z města

  • angličtina Out of the City
TV spot

Obsahy(1)

Může počítačový expert najít štěstí v lůně přírody? Lyrická komedie režiséra Tomáše Vorla s humorem líčí pokus programátora Honzy nalézt smysl života v návratu k přírodě. Když Honza bere na výlet do přírody svého předpubertálního syna z rozvedeného manželství, nezapomene samozřejmě přibalit mobil, notebook a digitální kameru. Všechnu techniku ale postupně odhodí. Víkendový výlet do malé podhorské vesničky se protáhne na několikatýdenní pobyt. Postupně se oba spřátelí s místními figurkami a zejména s půvabnou rebelující Markétkou. Honza propadá nejen dívčímu kouzlu, ale i vábivé vůni domácích likérů její babičky, drsnému přátelství venkovské rodiny Ludvy a Vlastičky a koloritu svérázného venkovského života. Tomáše Hanáka v hlavní roli provázejí Barbora Nimcová, Bolek Polívka, Eva Holubová a další herci. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (398)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tenhle film neskutečně zestárl. Po dvaceti letech z něj v podstatě zbyl jen ten šílený, ale z celého filmu nejlepší rozjezd z města na venkov a první minuty tam, pak už snímek jen více a více zabředává do frází a klišé, aby nás pak unudil moudry typu "kompyjůtr nepodojíš" a zkratkovitým koncem, který nedává smysl. Zajímavej vizuál, pár klasických herců (uřvanej Polívka, Šteindler s psychedelickými fousy), ale tím to spíš končí. Na film jsem se začal dívat s tím, že se mi kdysi líbil a dám si i další pokračování, o čemž teď hluboce pochybuji. 50%. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Další z velmi poedených, relativně nových filmů z české scény... Snímek na mě zapůsobil jistě proto, že mám k příběhu velmi blízko. 3. tisíciletí = počítače, technika... a bez ní se nikde neobejdeme, a už vůbec né v přírodě, na cestě z města :) Celý film provází Otec a dítě, kteří jsou oba silně poznamenáni prostředím kde vyrůstali, tzn neustále používají anglicko-české zkomoleniny. Opravdu to někdy zní až uplně nesmyslně, doporučuji vidět. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„´Sem si všim´, že ho máš menšího, než táta Jarda.“ – „To závisí od situace.“ O CESTE Z MESTA sa ťažko píše, pretože jej najväčším kladom nie je ani tak herecké obsadenie (Barbora Nimcová, Hanák, Suchařípa, Ondríček, Šteindler, Polívka, malí Vorlovci, veľký Vorel), ale atmosféra. Tej výrazne pomáha inteligentný umelecký zámer zúčastnených: nerobia paródiu na „elektronickú“ dobu ale ani sa pateticky netopia v prekrásnych lesných exteriéroch. Ťažko sa opisujú spevácke scénky, homosexuálny pilčík, vtipné dialógy, skvelé postavy (a postavičky), smutné i veselé, moderné i staromódne atď. Toto treba vidieť a precítiť. Najlepšie so smaženou bedľou. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Najsympatickejší film za posledné obdobie. Českú tvorbu nevyhľadávam a Vorela už vôbec nie, ale kučeravé dievčatá v záhrado lesnom prostredí sú môj kryptonit. Hlavne keď Barbora Nimcová ako keby z oka vypadla dievčine z ktorou som prežil jedno z najkrajších období minulého roka. Krásna paralela k Šulíkovej Záhrade aj keď viacej skutočná a špinavšia a možno práve o to krajšia, ako lyrická úvaha nad bytím. Ale takýto druh filmov bol vždy pre mňa veľkým oddychom. Krásna príroda, výborne postavičky, éterická hudba a nejaké tie prsia a farebný alkohol. Všetko je to krásne snové, spomienkové a pritom tak idylické. Malá utópia uprostred krajiny, ktorú krásu ako keby sme väčšina prestávali vnímať. Srdcovka a veľmi pekná práca z hodnotami, kde je najväčším nepriateľom krutá realita a mesto. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Rádoby ekologická (a drogová) agitka o tom, jak uspěchaný inženýr z města může bez mobilu a s čarodějkou za zadkem najít klid a harmonii. A okolo je to samá svérázná postavička, jak to na venkově bývá. U vás nebývá? U nás na vesnici taky ne. Ale my taky nejsme ti správní pražští inťošský filmaři, že jo? ()

Galerie (35)

Zajímavosti (18)

  • Zatímco Tomáš Hanák předstíral na korbě pick-upu jízdu na koni, jeho žena právě rodila v Hořovicích. [Zdroj: idnes.cz] (hippyman)
  • Malý Honzík (Michal Vorel) hrá na začiatku filmu na notebooku akčnú hru "Shadow Warrior" z roku 1997. (Jello Biafra)
  • Autorem soundtracku je Michal Vích, ve filmu se objeví v malé cameo roli jako varhaník v kostele nebo člen kapely na pohřební hostině. Napsal hudbu i ke staršímu snímku režiséra Kouř. (Vojcl)

Reklama

Reklama