Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nesmělý úředník spořitelny odchází na vojnu. Tam, coby maminčin mazánek, získá nelichotivou přezdívku švadlenka a zpočátku se přes veškerou snahu svých kolegů i nadřízeného kapitána Sychry chová opravdu spíš jako moula a ne chlap. Přesto se seznámí s atraktivní dívkou Julkou, která ho dotáhne nakonec i ke svým rodičům. Tam se ukáže, že Julka je svobodnou matkou a má malého chlapečka. Celá snaha její rodiny spočívá v tom, sehnat jí ženicha, aby vesnické drbny konečně daly pokoj. To je pro čestného Jiřího velké dilema... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

Martin79 

všechny recenze uživatele

Pohodový film na nedělní odpoledne, který docela uběhne i díky výbornému Vladimíru Menšíkovi i samotnému Jaromíru Hanzlíkovi. Navíc Jorga Kotrbová, která dnes už bohužel prakticky nehraje. Václav Postránecký zde hraje hodně slizkého nápadníka Valeše. Dávám tři hvězdy s těžkým srdcem, protože snímek končí trochu nevesele. Jinak ale určitě za tři. ()

Zevon odpad!

všechny recenze uživatele

Jenom kvůli Hanzlíkově roli dementního vojáčka tomu víc nedám, je to odporný škvár komunistické propagandy. Kdo byl za komančů na vojně a ztratil zbytečně dva roky (i kdybych komančům prominul subotniky, průvody, stb, senilitu vůdců národa a jejich přisluhovačů, vojenskou službu jim neprominu, ať se ty prasata škvaří v nejhlubším pekle :-)) z tohoto dílka zvrací od jeho uvedení v roce 75 nepřetržitě dodnes. ()

Reklama

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

To je samy MNV, ROH, JZD či družstvo, Jednota, armáda a vojensky mužstvo. Ten komunistickej systém, že se každej orgán sere do soukromí pro dobro socialistické společnosti, to je strašny. Do toho ta pakárna na vojně, ale natočeny tak, aby si divák myslel, že to je všechno hrozně kladny a že to s vama v podstatě myslej dobře, to je na palicu. Nechat se oblbnout vypočítavou pizdou, vysněná práce ve slepičárně, porcelánovej jelen jako svatební dar, co víc si přát? Vorlíček se měl držet svejch zažitejch komedií, ale bůhví, jestli to nedostal od komunistů za úkol. Přitom herci podali všichni slušny výkony, ale ten scénář a děj to prostě zabil. A ten název byl taky pěkně o ničem. Žádní dva muži tam totiž nejsou, celou dobu je tam jenom Hanzlík a až u konce to dalo trochu smysl, ale pěkně trapnej smysl. Jo a nesnášim Jorgu s tim jejim mužskym hlasem, kterej se hodí jedině tak k majoru Houlihanové... ()

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Hanzlík jde na vojnu jako totální idiot a maminčin mazánek a vojna z něj udělá chlapa (respektive o něco menšího idiota). Hanzlík tam fakt hraje takovýho kokota, že mi bylo až líto Jorgy Kotrbový, že se s nim musela někde tahat. No řek bych, že soudruzi chtěli filmem přesvědčit nebohý brance, aby se na vojnu těšili, i když na mě by to asi neplatilo. Berte to tak, že moje hodnocení je trochu ovlivněný tim, že jsem zapřísáhlej odpůrce armády. ()

Numerobis odpad!

všechny recenze uživatele

"Měla dobrý místo ve slepičárně." To je wtf jako co? Scénář, kerej napsala asi osmdesátiletá dopisovatelka Bakalářů a do hlavní ženské role obsadili cosi, co se mi nepodařilo přirovnat k žádnému zvířátku, protože žádné tak hnusné není. A to "dabované" dítě - to mělo být jako co? P.S.: Lidé, kteří za komančů pracovali ve slepičárnách, nebo jako mičokeni tam nepracovali proto, že chtěli... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Před odjezdem na vojnu balí „Švadlenka“ kufr, plný oblečení. Kufr je tak plný, že jej nejde zavřít. V následujícím záběru nese kufr její otec a je vidět víko kufru vpadlé dovnitř. Kufr je prázdný. Další chyba je v tom, že balit kufr plný civilního oblečení, je nesmysl, protože první, co se na vojně provádělo, bylo převlečení se do modrých tepláků, zabalení veškerého civilu do papírového pytle a odeslání domů. Na toto byli odvedenci upozornění předem, takže balení kufru na vojnu je nesmysl. Po odeslání civilu domů následovalo ostříhání a nafasování kompletní výstroje – ešusy, pracovní uniforma s obuví, maskáče s kanadami, vycházková uniforma s obuví a další a další propriety včetně spodního prádla. (pjotri)
  • Vítězslav Jandák má na začátku filmu paruku, než se dá „ostříhat“ na rozkaz velitele. (M.B)

Reklama

Reklama