Reklama

Reklama

Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko

  • angličtina The Magic Receiver (více)
Komedie / Rodinný / Fantasy
Česko, 2001, 94 min (Alternativní 101 min)

Obsahy(1)

Mach a Šebestová, kreslené postavičky Adolfa Borna ze seriálů, které si oblíbilo už několik generací, se rozhodnou poznat svět lidí. Kouzelné sluchátko splní i toto přání a tak se ti dva, i se psem Jonatánem, ocitnou znenadání ve vilce malého města, kde žije babička s vnukem Jakubem. Docela sami, protože Jakubovi rodiče jsou služebně v Číně. Sluchátko umí hotové zázraky, jenže to, co je v seriálu docela běžné, může mezi lidmi natropit hotový zmatek. Do školy nelze jen tak přijít, nové žáky musí někdo z dospělých přihlásit a už vůbec ji nelze nechat zmizet. Savojská královna musí opustit trůn jen proto, že si Šebestová chtěla sáhnout na její korunu a proměna lidí ve zvířata či neandrtálce budí hotové pozdvižení. Dokud je sluchátko v rukou obrýleného kluka a děvčátka s červenou mašlí, lze všechny omyly do jisté míry rychle napravit. Horší je, když se dostane do nepovolaných rukou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (253)

Aeres odpad!

všechny recenze uživatele

Óda na "malou hrudku zeleného hnusu, již jsem objevil v podpaží jednoho letního jitra", od úvodních titulků až do konce... žumpa českého filmu konečně dosáhla troškovského dna... Kaviárové tousty porevoluční kinematografie. Bravo. Za peníze se v ČR podepíše každá "hvězda" i ke gastronomickému pornu tohoto typu. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Vorlíček podle mě točil dobré filmy naposledy v sedmdesátých letech. jistě pak přišel ještě s dvěma úchvatnými seriály. Ale ruku na srdce. Co je na jeho filmech nejzajímavější? Samozřejmě vždy na nich makal československý herecký výkvět ale hlavně jsou to dokonalé a i po letech kouzelné triky. Kouzelné sluchátko je velmi levná produkce která nemůže výpravou oslnit. Hodně ji ještě schazuje zoufalá kamera na úrovni téměř domácího videa. No naštestí se na to dá koukat. pořád se něco děje a málokdy to sklouzává vyloženě k trapnosti. Takže ucházející oddechovka na jedno odpoledne. 50%. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak spor o zneuctění animovaného seriálu nechám stranou. Okomentuji jen příšerné herecké výkony všech zúčastněných. Autoři asi nepřišli na jiný nápad než na pračlověka, nebo nebylo na jiné masky. Na druhou stranu některé triky vcelku ušly. A někdy jsem se i místy bavil. Jen ta stopáž mně přišla zbytečně dlouhá, nevím jak dětem. Podruhé asi ne. V závěrečných titulcích je uvedeno, že ve filmu byly použity záběry z filmu „Adéla ještě nevečeřela“. Musím přiznat, že ani na podruhé, když jsem to hledal, jsem ty záběry nepostřehnul. ()

Mrkvič odpad!

všechny recenze uživatele

Koukám, že jsem už nějaké části viděl, ale anisi to nepamatuju. Prostě nejde o "dílo", na které bych vydržel koukat více jak 5 ... no spíš 3 minuty. Herci jsou buď mizerní, nebo po nich Vorlíček chtěl šílené věci. Snad jen hlas Petra Nárožného místy potěší, ale jinak to s předlohou nemá nic společného. ()

Mo. 

všechny recenze uživatele

Šebestová vypadá jako jeden z těch kluků, co ho na základní škole nikdo neměl rád a Mach mi připomíná drobet jetou českou emo holku. No tvářilo se to docela dost slibně, ale bohužel, naproti veškerým očekáváním, se žádný bizzar sex ani po hodině a půl filmu nekoná a celou dobu se děj dost nepochopitelně točí kolem prapodivného kusu starého telefonního přístroje. A všichni se zcela schizofrenně tváří, že skrze něj lze vykonávat jakési prapodivné magické rituály, jež mají reálný dopad na svět kolem. Kupodivu u tohoto až příliš nevinného fetišismu vše končí a dokonce ani zřetelně se rýsující potřeby čtyřnohého stvoření, mylně zaměňovaného za psa, nedojdou naplnění. Vpravdě poněkud nedomyšlený počin... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (17)

  • Takzvané Savojské království, které je ve filmu vyobrazené, neexistuje. Savojské vévodství oficiálně zaniklo roku 1847 a dnes region Savojska náleží Francii. (Nick321)
  • Ve filmu uvidíte na padesát triků. (HappySmile)

Reklama

Reklama