Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pátrání na vlastní pěst může být úspěšné – někdy. A nebezpečné – vždy... Kriminální příběh režiséra Václava Vorlíčka natočený podle scénáře Jaroslava Kořána, vypráví o mladém muži, který na vlastní pěst vede pátrání po vrahovi svého kamaráda, řidiče poštovního vozu. Řidič Radek Šimek je zavražděn na své pravidelné trase mezi Radotínem a Prahou. Jelikož měl toho večera u sebe jen málo peněz, vyloučí policie loupežný motiv. Radkův kolega a kamarád Honza Marek nedokáže vyšetřovatelům říci nic bližšího. Oba se totiž střídali na směny a neměli přehled o tom, jak ten druhý tráví volný čas. Honza usoudí, že vražda nějak souvisí s Radkovým osobním životem. Zapojí do akce ostatní poštovní řidiče a s jejich pomocí se pokusí najít dívku z fotografie, nalezené v Radkových věcech… (Česká televize)

(více)

Recenze (67)

endrix 

všechny recenze uživatele

Za mě průměrná socíkovská krimi. Zápletka je spíš slabší, ale neurazí. Zkažený svět kšeftů s populární kulturou byl pro mě nový a konfrontovat ho se světem pošťáků je minimálně zajímavý nápad. Přidejte Šulcovou jako naprosto nezajímavou femme fatale, Mrkvičku jako tvrďáka a mizerného zloděje s jednou velkou botou, (SPOILER) kašpara Drbohlava mstitele, a máte průměr jako vyšitý. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film drží nad vodou skvělá skladba v podání Marie Rottrové, která dodává trochu toho šmrncu, který samotnému vyprávění příběhu chybí. Postránecký hraje docela uvěřitelně, Šulcová je taková nijaká (obecně herečky nijak moc nedokázaly ve filmech přesvědčivě ztvárnit role zpěvaček, nevím, čím to je - i ta Medvecká jako zpěvačka v seriálu Dynastie Nováků je taková nemastná neslaná). Rozvíjení pátrání je velmi postupné a pomalé, a vše směřuje k závěrečné automobilové honičce tuším přes staré Hlubočepy. (Mimochodem, celou dobu jsem myslel, že hlavní hrdina je taxikář, a ono to tak je i v knize.) ()

Reklama

McIron 

všechny recenze uživatele

Původně to mělo být v taxikářském prostředí, takhle to opravdu dostalo o moc menší šmrnc, příšerná je zde postava Moučky, dobráckého primitiva-mistra. Na druhou stranu hezky vystřižená postavička gaunera v podání Jana Libíčka, jedna z jeho posledních. Zajímavé exteriéry na Praze 5 v závěrečné honičce... ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

50% - Jedna z lepších kriminálek té doby, nebudeme-li se tedy moc šťourat v situaci, kdy řidič poštovního vozu vedle svého zaměstnání, tak říkajíc v době svého osobního volna, vypátrá vraha svého parťáka, zatímco slavná socialistická Veřejná bezpečnost za tu dobu stihne co? Velký kulový. To není zrovna dobrá vizitka a nejspíš to nikoho tenkrát vůbec nenapadlo. Jo vlastně zatkla ty dva, co kradli umělecké předměty a prodávali je do zahraničí, to bylo asi důležitější než pachatel vraždy. Jinak se mi to celkem líbilo, ale samozřejmě žádná velká bomba, před kterou bych si sednul na zadek s otevřenou pusou, to není. Nejvíc se mi asi líbil Jan Libíček, byl takový správně „přirozený“ a pak ještě můj oblíbenec Bohumil Šmída v malé roličce policejního odborníka. ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Dejte si na ně pozor, vážená slušná socialistická společnosti, na ty podezřelé, podvratné, chlastající a nezodpovědné hudebníky. Stýkají se s tlustými mafiány v černých brýlích (chudák Libíček nemohl v té začouzené hospodě vidět na krok), pašují kradené zboží a vraždí. A když se mezi ně zaplete krásná nevinná dívka jako zpěvačka (Jana Šulcová), nemůže to s ní dobře skončit. Ještě, že je tu vyšetřující pošťák, který případ rozklíčuje. ..........to je ale nesmysl a až z toho číší tehdejší politická masáž. Z dnešního pohledu působí toto dílo smutně úsměvně, hudební vstupy kapely až směšně trapně. Říkali mi spolupřihlížející pamětníci, že na takovou hudbu se tedy rozhodně davy nehrnuly. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (10)

  • Po koncertu, kde zazní písnička „Život utíká“, se při následné debatě v baru mihne v rozhovoru s Klárou Hirschovou (Jana Šulcová) zpěvák Karel Černoch. (Robbi)
  • Zhruba v čase 10:00 prochází Jan Marek (Václav Postránecký) po viaduktu pražského Semmeringu nad Prokopským údolím. Pod ním měla být spáchána vražda jeho přítele Šimka. (Robbi)
  • Scéna pohřbu se natáčela v krematoriu ve Strašnicích. Hotel v Liberci se jmenoval Clarion Grandhotel Zlatý Lev. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama