Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neo je, poté co se mu podařilo zastavit několik chobotniček pouze silou vůle, v hlubokém bezvědomí a odpočívá na lodi vedle dalšího záhadného pacienta, který jako jediný přežil nepovedený protiútok zionských lodí. Kapitán lodi muže podezírá ze zrady a nemůže se dočkat, až se probudí, aby ho mohl vyslechnout. Morpheus a Trinity si dělají starost o Nea. Jeho stav totiž mnohem více než bezvědomí připomíná stav člověka připojeného k Matrixu, přestože zjevně připojený není. Nedbají pochybovačných názorů kapitána a vydávají se do Matrixu, aby si nechali poradit od Vědmy, co se Neovi stalo. Ta jim prozradí, že chobotničky nevyřadil z boje náhodou. Jako vyvolený má obrovské schopnosti, které zatím dokáže plně ovládat, navíc není nijak omezen hranicemi mezi jednotlivými světy. Díky střetu s chobotničkami se nedopatřením dostal do pasti mezi skutečností a Matrixem. Posádka lodi mezitím objeví Niobe a její nepojízdnou loď, kterou uvede znovu do chodu. Velitel zionských obranných sil Lock o tom nemá žádné zprávy a považuje všechny tři lodě, které zůstali mimo Zion za ztracené... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (960)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Andy Wachowski, Larry Wachowski .. ... bohužel! Kdybych tušil, že tato pseudo trilogie dopadne takhle, tak jsem si nejspíš vzal pilulku MODROU! Tentokrát mě moc neberou ani triky a už vůbec ne dialogy.. Ach jo! Producent a autoři si totiž vzali pilulku ZELENOU s obligátním symbolem $. PS: a s tou "Trilogii" je to vlastně taky kec, zejména to, že to tak zamýšlely od začátku a navíc Rel & Rev jsou pro mě vlastně jen jeden (sice dlouhý ale jeden) film. Prostě nás „one Matrix“ fanoušky neuspokojili, ale to bude asi těmi vedlejšími účinky zelené pilulky... ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Jak jsem už psal u "Reloaded", pokračování jinak bezchybného "Matrixu" neměla vzniknout...Pokud ale vezmu všechny tři filmy jako celek, jak na mě zapůsobilo ukončení série? Příjemné zjištění že celá trilogie do sebe hladce zapadá....Když odhlédnu od dokonalého vizuálního ztvárnění společnému všem "Matrixům", včetně závěrečné megabitvy, co nám zbylo? Je toho docela dost....Z pochopitelných důvodů neprozradím konec, spíš se pokusím popsat, jak jsem si já vyložil "poselství" celé trilogie...Nevím, do jaké míry byla filosofická rovina filmů v moci bří.Wachowských, co vložili do filmů úmyslně...Mnohokrát jsem slyšel, že "Matrix" je o volbě, o tom, že svobodná vůle může změnit běh událostí...Mně vysvítá pravý opak - "Matrix" je o OSUDU, o tom, že vše je "nalinkováno", a že žádná lidská snaha nemůže ovlivnit to, jak věci skončí. Vše dopadne tak, jak má, tak jak to bylo kdysi někým určeno. Lidé mohou pouze pozdržet nevyhnutelné, dobrat se ke konci čehokoliv jinými cestičkami - nic jiného není v našich silách...Myslím, že tohle je nádherně zobrazené v postavách Vědmy a Architekta - pro mě symbolizují vyšší bytosti, které řídí běh všeho a lidé jsou pouze figurky v jejich rukách...Není to příjemné zjištění, ale o to mi přijde pravdivější. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Matrix, aneb generační příručka "Filozofem snadno a rychle". Patřím do skupiny těch, kterým je líto, že nějaké pokračování Matrixu vůbec vzniklo. I když se na věc dá podívat i z pohledu opačného - problémem pro dvě pokračování je první díl. Spojit nenásilně tyhle dva celky je obtížnější, než propojit teorii relativity s kvantovou mechanikou. Přemíra pseudofilozofování, patosu a pár nechtěně směšných momentů mě utvrzují, že to Wachovští nemysleli až tak vážně a opravdu se velice bavím nad "filozofickými" diskuzemi nad významem trilogie. Trošku mě ale mrazí při pomyšlení, jak snadno může fanatizmus a slepá víra zapustit kořeny. I když v tomto případě jde "jen" o film. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Bohužel vždycky přijdu až po Civalovi, to je holt těžký tu potom napsat něco, co už by nebylo vyřčeno. Nechci tu rozpoutávat nějakou válku, ale s těma pseudokecama je to vážně trochu moc a komentáře některých zdejších uživatelů mi přijdou trošičku přehnané. No nic, hádat se s nima nebudu. Já osobně jsem převelice spokojený. Čekal jsem jen o trošku něco jiného, ale to už bych asi chtěl opravdu hodně. Takto si představuji dokonalé zakončení trilogie. Ještě aby se povedla Episoda III a už můžu v klidu zemřít. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak nevim, kdyz sem to videl poprvy, tak jsem z toho mel rozporuplny pocity, podruhy jsem se spis nudil a ted kdyz sem ho videl potreti, tak jsem se dobre bavil, asi proto, ze uz jsem tolik neocekaval. Jelikoz se uz vse chyli ke konci, tak je dej uz smysluplnejsi a neni to jako v Reloaded, kterej v podstate slouzil k vyplneni prostoru mezi prvnim a poslednim dilem. I tentokrat je tu spousta cool zaberu, predevsim bitva v Sionu je naprosto dokonala, uzasna kamera, herci opet odvadi svuj standart, ale prekvapil Weaving, kterej mi prisel ze vsech nejlepsi. Triky jsou tentokrat jeste lepsi, ale opet mam dve vytky. Kdyz Strojvudce preskoci pred vlakem, je videt, ze je vlak dost pocitacovej a pak pri bitve Neo vs. Smith, kdyz vyleti do vzduchu. Co se tyce zaveru, tak je to takovy ukonceni neukonceni, sice film tvurci zakoncily a to naprosto bombastickou bitkou, ale zaroven si nechali takovou pojistku, kdyby chteli jeste neco o Matrixu natocit. Tim myslim ty zaverecny slova Vedmy. Na prvni dil to samozrejme nema, ale s druhym je to priblizne na stejny urovni, i kdyz druhej dil je mozna o chloupek lepsi. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (70)

  • Celosvětová premiéra proběhla 27. října 2003 v Los Angeles. (Varan)
  • 97% kulis ze druhého a tohoto dílu bylo zrecyklováno. Ze dřeva byly postaveny domy pro chudé obyvatele v Mexiku. (pornogrind)

Související novinky

Wachowští se vrací k Matrixu?

Wachowští se vrací k Matrixu?

04.03.2014

Studio 20th Century Fox se brzy vrhne do natáčení třech pokračování Avatara a u Disneyho chystají první ze tří nových epizod Star Wars. Velké sci-fi filmy jsou zkrátka v kurzu a pozadu nechtějí… (více)

Reklama

Reklama