Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdysi se většina dřeva z horských lesů dopravovala na pily po řekách. Voraře postupně vytlačily nákladní automobily a železnice, oni však stále vzpomínají na dny své slávy a romantiku vodních putování. Dvěma zkušeným starým plavcům Váňovi a Šindelářovi se podařilo prosadit návrat ke starému způsobu alespoň pro jednu cestu. Sehnali si partu podobných nadšenců a vory svázané z klád se mohou vydat po říčním proudu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

FrankieCZ 

všechny recenze uživatele

Dějově je to samozřejmě poplatné době vzniku, ale podíváme-li se na tehdejší situaci trochu blíže, je dost pravděpodobné, že většina plavců skutečně byla komunisty, nebo sociálními demokraty (tedy značně levicově zaměřenými voliči), takže to že "pracují pro kolektiv" není až tak zvláštní. A film má (podobně jako Stíhán a podezřelý) nezanedbatelnou historickou hodnotu, protože zachycuje zmizelé řemeslo (prameny vedou skuteční plavci). ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Film je ukážkou, ako môže dopadnúť herec, ktorý patril za prvej republiky k tým najlepším ( J. Marvan). Film som si nahral s tohto dôvodu, aby moje deti vydeli v čom vyrastali naši rodičia. Fanatiznus a to myslím každý je strašná vec. Ten vnuk bol úplne sfanatizovaný!!!! Je to dokument o 50tych rokoch. 35%. ()

Reklama

cross 

všechny recenze uživatele

Naprosto nechutná komoušská propagandistická sračka! Kdo z tohoto důvodu nadává na Dovolenou s Andělem, ten si tohle nesmí nechat ujít! Doporučuji! Nemluvě o tom, že se celý film řeší nějaký problém (málo vody...) a jeho vyřešení je, jak to říct, naprosto dechberoucí (samozřejmě ironicky) - ty lidi museli mít v hlavě snad nas**ný - sorry:o) ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Lze jen litovat toho vlezlého, povinného budovatelského nadšení, které celý film shazuje (obvzláště uvědomělý óbrsvazák Vilém Besser je zralý na komisionální utracení). Herecký um pánů Plachého, Fialy a hlavně Marvana leccos zachaňuje, ale je to boj s přesilou. Plusem jsou ještě záběry zachycující přírodu (v doprovodu působivé hudby) a mizející vorařské řemeslo.Za tyto klady si film 3 hvězdičky zaslouží. ()

knihovna 

všechny recenze uživatele

Z filmu mě dost bolely ruce. Když skončíš šichtu, jdi na brigádu ať se máme všichni dobře. Pokud vlastníš motorku, jsi rázem vyvrhel, nedej bože abys se zálibou koukal na děvčata v plavkách, proutníku jeden. Dosti tragické. Samozřejmě, že záběry na přírodní scenérie jsou krásné, pan Marvan a jeho kolegové jsou vynikající herci, ale ta ideová pitomost to všechno přebije. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (11)

  • Komparz dostal honorár 100 Kčs, čo boli na vtedajšiu dobu dosť veľké peniaze. (Raccoon.city)
  • Maminku Květy Fialové měla hrát původně Jiřina Štěpničková. Ovšem po dvou natáčecích dnech si sjednala dovolenou, během které se pokusila emigrovat z Československa. Na vše se přišlo, herečka byla odsouzena a uvězněna a její roli získala Marie Brožová. (lucascus)
  • Je to jeden z posledních filmů, který zachycuje Otavu před budováním vodní nádrže Orlík. Profesionální voraři, kteří zaskakovali za herce, byli pracovníci lesního závodu Čížová u Písku. (hetta)

Reklama

Reklama