Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malá mořská víla je oblíbený příběh Ariel, překrásné a zvídavé mladé mořské víly toužící po dobrodružství. Nejmladší a zároveň nejsvéhlavější z dcer krále oceánů Tritona touží poznat svět na souši, a tak vyplouvá na hladinu. Při jedné z takových výprav se zamiluje do šarmantního prince Erika. Přestože mají mořské víly zapovězeno stýkat se s lidmi, Ariel se rozhodne poslechnout své srdce. Uzavře dohodu se záludnou mořskou čarodějnicí Uršulou, která jí umožní poznat život na souši, ale přitom tajně usiluje o Arielin život, jakož i královskou korunu jejího otce. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (219)

Ripley 

všechny recenze uživatele

40% zde je trapnost a pravděpodobně jde o "bojkot" rasistů a jiných ubožáků.Za mě je to fajn.Nenadchne,ale ani neurazí.Vizuál je moc pěkný a ano je zde mnoho digitálních triků(zvláštní,když jde o pohádku,kde je polovina děje pod vodou,že?).Bohužel co film malinko sráží je prkenný představitel prince,připomínající staršího Nevilla Longbottoma.Šplouchnu tomu silné tři hvězdy. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nič pre rasistov a kovaných náckov. Ale ani pre fanúšikov výborných filmov. Rob Marshall natočil najhorší diel Pirátov Karibiku. Ale to nie je dôležité. Dôležitá je reč čísel. V neznámych vodách stálo šialených skoro 380 miliónov dolárov (bez toho, aby to na výsledku bolo vidieť), ale celosvetovo trhlo viac ako miliardu. Takže keď o 12 (!) rokov neskôr tohto pána oslovili na réžiu Malej morskej víly, vlastne to bol skôr prirodzený vývoj udalostí, než samovražedné rozhodnutie. Snímka stála 250 miliónov dolárov (bez toho, aby to na výsledku bolo vidieť), ale na celom svete zarobilo cca 560 miliónov, takže naozaj by som tak úplne nehovoril o prepadáku. Faktom je, že ak by v tom hrala Zendaya, bol by to lepší film a väčší hit. Halle Bailey nie je zlá. No nie je to Zendaya. Z ďalších hercov stojí za komentár azda len Javier Bardem, ktorý sa zúčastní toľkých nezabudnuteľných WTF pasáží, že ak by žil Leslie Nielsen, vznikla by behom pár mesiacov nová paródia. Na poslednú scénu, v ktorej začne byť okolo člna víly a princa rušno, tak skoro nezabudnem. To musíte vidieť na vlastné oči. Bohužiaľ, film trvá temer dve a pol hodiny (prečo???), ale väčšinu času nie je WTF. Je „len“ totálne nudný, priemerný a absolútne predvídateľný. Obaja Aquamani s Momoaom oproti nim pôsobia ako oscarové veľkofilmy za 4*. Ako ja neviem, nemôžem povedať, že by ma to ako štyridsiatnika urazilo, pre puberťáčky to môže byť za istých okolností film roka, ale zrejme by som to objektívne neoznačil za dobrý film, ale za podpriemernú rozprávku. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vôbec nič nemám proti rozprávke, ani proti vizuálu, a už vôbec nie proti Halle Bailey. Vyzerá super a v takej Cosby Show by sa len tak vynímala. Ale prečo máme akceptovať silenú propagandu, ktorá opačne vedená nemôže byť, inak vás marxista ubije Kapitálom? Koľko je to len kriku, keď nejakú čiernu postavu hrá málo čierny herec, to sa len zatriasli základy Bronxu, keď Willa Smitha obsadili za otca tenisiek Williamsových. To bolo kriku, že je málo čierny! A to si teraz predstavme, čo by sa stalo, keby Mandelu hral povedzme nejaký Ed Sheeran. To by po vás spravodlivo nahnevaní demonštranti z Black Lives Matter hodili aj topánku, čo práve vyrabovali v Nike obchode. Ale keď sú biele postavy prefarbené až naboxované, vtedy je to všetko cool, in a trendy, lebo biela zlá. Ale paní prebudení, spamätajme sa! Morská panna Ariel v takejto podobe? Veď ešte aj ten prací prášok je biely!  ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Bolo by asi fajn ako muzikál v divadle. Bailey vie spievať a neveľmi hrať, King nezaujal ani jedným. Niežeby malo veľmi čo hrať. Chémia na nule. Všetko je vysvetľované ("a teraz spriadam svoje zlé plány lebo chcem mať moc a veľké párty a použijem na to Ariel, mwahaha") a farebné (v 3D mohlo byť zaujímavejšie). Ako film sa to proste vlečie a nudí. ()

Steven47 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že se Disney u hraných předělávek většinou nesnaží pojmout známou látku odlišně a spokojí se prakticky s obyčejnou kopií. Proto u jeho live-action remaků vítám každou, byť pouze dílčí, změnu. Malá mořská víla jich naštěstí pár nabízí. Přidává například několik povedených písní k už tak kvalitnímu původnímu soundtracku. Ariel s Erikem spolu stráví podstatně více času, díky čemuž jejich vztah působí uvěřitelněji než v originále. I závěr je o něco emotivnější, ale zase ne o tolik, jak zřejmě tvůrci doufali. Sází totiž na příběhovou rovinu, která napříč snímkem působí dost nuceně. Najdou se i další drobnosti, ale vzhledem k tomu, že stopáž nabobtnala o nějakých 45 minut, je toho málo a rozhodně se nedá říct, že by novinka překonala animák z konce 80. let – spíše ho v několika ohledech dokáže pěkně doplnit. CGI je zdařilé, ačkoliv pasáže pod vodou bez světla nevypadají nejlépe a atmosféra celkově nepůsobí ani zdaleka tak kouzelně kvůli nevýrazné paletě barev. Herecké, potažmo hlasové, obsazení se povedlo a kromě trochu otravné Awkwafiny jsem s nikým neměl problém. Halle Bailey to bude mít u značné části publika těžké, její Ariel je nicméně výborná, a to jak po stránce zpěvu, tak herectví (především na souši jí role fakt sedla). Nová Malá mořská víla je nakonec lepší než jsem čekal, na druhou stranu však není více než pouhou alternativou ke slavnému animáku. Alternativou, která mě ale nijak neurazila a rozhodně má něco do sebe. 6/10 ()

Galerie (49)

Zajímavosti (27)

  • Rozpočet měl činit 240 milionů amerických dolarů – údajně měl ovšem naboptnat až na 300 milionů, a to kvůli průtahům, které způsobila pandemie covid-19 při natáčení snímku. V rozmezí od sta do dvě stě milionů pak spolykala propagace – tržby z kin ovšem činily „pouze“ 568 milionů a studio Disney na filmu prodělalo. (fiLLthe3DD)
  • Halle Bailey na kritiku jej obsadenia povedala, že ignoruje rasistických trollov a ďalej dodala, že jej postava "nie je o rase, ale teraz, keď som ňou, ľudia nechápu, že keď si čierna, tak je to o celej komunite. Je to pre nás veľmi dôležité, že sa môžeme vidieť." (Arsenal83)
  • Melissa McCarthy (Uršula) před začátkem natáčení vůbec netušila, že má hudební sluch a umí zpívat. Během natáčení svůj um pod dohledem vokálního trenéra Erica Vetroma zdokonalila a hudební sekvence ve filmu nakonec odzpívala sama. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Reklama

Reklama