Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ani u bezvýznamných lidiček bychom neměli podceňovat uraženou ješitnost. Právě takovou odezvu vyvolala atraktivní, vyzývavá žena, která souhlasila, že si vezme obyčejného úředníčka z účtárny, jen proto, aby se zapomnělo na její vztah k ženatému šéfovi. Naštvaný novomanžel, když se tuhle lest dozví, začne v tichosti a s téměř nehnutým obličejem chystat důmyslnou pomstu, která navíc může přinést i hmotný prospěch... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film hodně dlouho vypadal opravdu slibně. Jenom jsem se divil, proč je u žánru uvedeno komedie. Dlouho se o žádný komedii mluvit nedá. Až posledních cca 30 minut se to snaží vypadat vtipně a celej film to nehoráznym způsobem zkurvilo. Abych pravdu řek, tak mi to vtipný stejně nepřipadalo. Zasmál jsem se akorát ve chvíli, kdy se Simca 1300 po nehodě najednou proměnila na Wartburga 311. Film má tři různý odfláknutý konce a podle mě by bylo lepší, kdyby se radši natočil jeden pořádnej konec. Tohle mě akorát tak dokáže nasrat, když koukám na zajímavej film a čekám na nějaký rozuzlení a to je o ničem. Můj celkovej dojem je tak na 3 hvězdičky. Co se týče Hrušínskýho, tak ten je výbornej a zase ukázal, že to byl (aspoň pro mě) nejlepší českej herec všech dob. Za jeho výkon bych dal 5 hvězdiček. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Já, malý úředníček z pobočky, zabiju náměstka z centrály." ----- Za vším hledej ŽENU. Jediným pohledem dokáže prozářit váš obyčejný, nudný a jednotvárný život - ale počáteční okouzlení může záhy vystřídat neveselé vystřízlivění spojené s těžkou kocovinou. Hloubkovou sondu do polapené duše malého, neatraktivního úředníčka provází nenápadný a místy přece jenom poněkud depresivní humor, jemný a hladký jako hedvábí i ostrý a tvrdý jako křemínek, o němž je známo, že umí vykřesat žhnoucí, nebezpečnou jiskru - rodnou sestru ničivého požáru. Nabídne vám tři možné varianty rozuzlení příběhu - a zdánlivě absurdní pointu, která svými jásavými barvami hravě přebije veškeré zásady morálky i skomírající hlas svědomí. P.S.: Jakoby se u Jiřího Weisse inspiroval o mnoho let později Tom Tykwer se svojí Lolou, kterou nechal běžet o život ... 4,5* ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Jsem trošku na rozpacích. Dvě třetiny je film naprosto výbornej, jak pro stránce herecké (jako vždy neodolatelný Rudolf Hrušínský v roli "malého českého člověka"), tak po stránce skvělé budované dusné atmosféry (podpořené tísnivou hudbou Zdeňka Lišky - zejména mě dostal opakovaný téměř minimalistický motiv klarinetu a flétny). Ovšem jakmile se to dostane do polohy těch alternativních konců, z nichž ten poslední mi přišel trošku jako fraška (i díky skoku od černobílého filmu k barevnému), je to takové divné. Prostě mám pocit, jako bych sledoval dva zcela odlišné filmy. Protože zážitek z toho prvního je výrazně delší, a protože mě zde opravdu dostala Liškova hudba, přimhuřuji oči a dávám čtyři hvězdičky. Ale je to hodně s odřenýma ušima... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Šílený DIALOG : ALICE SOCHOROVÁ - Promiňte nemáte sirku ? FRANTIŠEK POKORNÝ - Promiňte, nemám, nezlobte se. ALICE - Se nezlobim.......... CITÁT - Čest práci, soudruhu náměstku........... Film z dob, kdy obnažené koleno bylo na R - 18 a šokující byl polibek na .... ruku. Mě to tak vzrušilo...... František Pokorný má sice pěknou ženu, ale týdny utíkají a on ještě nezasunul. Je přece taky člověk a má chuť vraždit. Stop!!!!! Zpět !!!!!!!! Jako v americké filmu - tady to někde začalo. A JEDEM ZNOVU. Ve filmu je vidět spousta aut té doby. Simca, Tatra 603, MB 1000 nebo Zástava 750. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Krimi komedie? No nevim, zas tak jsem se nesmála, jelikož nebylo čemu. Vražda sice byla několikrát, ale na konci se ukáže, že vlastně ne tak úplně...Tři alternativní konce zřejmě později okoukal Tom Tykwer pro Lolu. Nejlepší byl samozřejmě Rudolf Hrušínský, kvůli němuž jsem toto zapomenuté dílko dokoukala do konce. A pak taky dobové reálie, zejména pohled na tehdejší "provoz" v ulicích Prahy, který mi způsobuje nekontrolovatelné záchvaty nostalgie. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na hrade Frýdštejn, na vlakovej stanici v Brne, v pražských častiach Staré Mesto a Nové Mesto a v krematóriu Strašnice. (dyfur)
  • Závěr tohoto černobílého snímku je barevný. Zdroj: Český hraný film 1961-1970, NFA 2004. (ČSFD)

Reklama

Reklama