Reklama

Reklama

Ďáblova kořist

  • USA Prey for the Devil (více)
Trailer 1

Sestra Ann je pětadvacetiletá dívka, která oddaně věří, že provádění exorcismu je jejím posláním. Je však v rozporu s tradicemi instituce: jeptišky nesmějí provádět exorcismy, pouze kněží. S podporou mentora, profesora, který vycítí její zvláštní dar, jí je dovoleno sledovat skutečná školení. Její touha dokázat, že je sama sebou, nabere osobní rozměr, když se setká s jedním z nejvíce narušených pacientů školy. Během jejich trýznivých setkání se sestra Ann ocitá tváří v tvář démonické síle, která zamořuje školu a má záhadné vazby na její vlastní minulost. Tehdy si plně uvědomí sílu zla i své vlastní překvapivé schopnosti. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (95)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Prvé dve tretiny nie sú vôbec zlé. Hlavná hrdinka je uveriteľná a školenie exorcistov v neohranom prostredí ma zaujalo. Potom sa to však zvrhne na klasické vymietačské klišé, kedy to už nemalo šťavu. Hlavná postava je stredobodom všetkého a jej okolie postáva ako bábky. Škoda. Keby sa viac scenáristi zamerali na mytológiu vymietania a výuku budúcich vymietačov, mohlo to tesne líznuť aj štvrtú hviezdu. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Subžáner vymietačských/exorcism hororov je už zrejme totálne vyčerpaný. Diablova korisť sa odohráva v zaujímavom prostredí školy pre exorcistov a veľmi sa snaží byť strašidelným hororom, pri čom občas jej to aj vychádza. V závere ale neponúka nič čo by sme v iných exorcism hororoch už nevideli a je len obstojnou, rutinnou žánrovkou. Pre ľudí, ktorí nevideli veľa alebo možno žiaden horor na podobnú tému, môže byť Diablova korisť pútavá, skúsenejší len mávnu rukou. 55% a priemer. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Ak by ChatGPT dokázal na základe jednoduchého textu vygenerovať užívateľovi na počkanie exorcistický horor, vyzeral by presne takto. Ako bezduchý produkt bez štipky originality s pozbieranými všemožnými klišé zo snáď všetkých priemerných exorcist hororov. Absolútne podpriemerný produkt postrádajúci akúkoľvek atmosféru, napätie alebo vlastne čokoľvek pútavé. Len sled, síce profesionálne natočených, ale iba generických, nudných scénok s podpriemernými hercami. Maximálne zabudnuteľné a maximálne zbytočné. Ale tu snáď nikto od režiséra The Last Exorcism nečakal viac. Prey for the Devil je dokonca ešte o úroveň nižšie než jeho predošlý exorcistický kúsok. CELKOVO: 3/10 ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tohle je hodně fajn přírůstek do exorcistního subžánru, který překvapí svým neotřelým, moderně pojatým prostředím kláštera a náboženskou výukou. Po dlouhé době i nadmíru sympatická a neokoukaná hlavní postava, jejíž chováni má celkem logický vzorec. Po hororové stránce se sice mohlo ještě zapracovat na atmosféře, strašení je čistý průměr. Scénáristicky je to i trošku ukvapené, všechno se tam děje hodně znenadání a postavy to berou jako denní chleba. Navzdory malým chybkám to byl ale jeden z těch lepších vymítačských kousků a přesto, že závěr byl skoro až pohádkový, film měl tu moc si mě získat prostě z obecného pohledu. Možná, že časem i zvýšim hodnocení. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa dosť tesil, lebo filmy o exorcizme mam rád. A ešte viac to umocňoval fakt, že nejde celkom o bežný film o exorcizme, keďže kňaza tu nahradila mníška. Na papieri to vyzeralo celkom v pohode, ale realita bola o čosi horšia. Nehovorím, mníška to zvládla ideálne, ale horšie to už bolo s prevedením a hlavne s klišéovitosťou. Tej vaty tu bolo neskutočne veľa a žiadna zo scén nebola originálna a tým pádom ani zaujímavá či nevšedná. Škoda toho premárneného potenciálu, lebo spojenie mníšky s exorcizmom a do toho škola pre exorcistov znie vynikajúco a celkom neobyčajne, ale k tomu treba aj schopných tvorcov, čo to budú vedieť pretaviť do slušného výsledku. A tu sa taký nenašli. Od Daniela Stamma som videl zaujímavý 13 sins a len priemerný The Last Exorcism a práve ten druhý ukázal, že tento režisér by už filmy o exorcizme točiť nemal a po tomto nezdare by si to už aj mal uvedomiť. Nič nové pod slnkom a na tento počin, si za niekoľko dní, už ani nespomeniem. Slabé 3*. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v Sofii (Bulharsko) počas leta 2020. (Arsenal83)
  • Původní název filmu byl „The Devil's Light“, ale později byl změněn na „Prey for the Devil“. (Baru.Class)
  • Herec Ben Cross zomrel 18. augusta 2020 a natáčanie ukončil len desať dní predtým. (Arsenal83)

Reklama

Reklama