Reklama

Reklama

Generálova dcera

  • Německo The General's Daughter (více)
Trailer

Obsahy(1)

Můžete se vydat správnou cestou, špatnou cestou, anebo můžete zvolit cestu vojenskou. Teď záleží na tom, jakou z nich si zvolí armádní vyšetřovatel Paul Brenner, který se na vojenské základně Fort MacCallum snaží objasnit vraždu přitažlivé kapitánky. Madeleine Stowe hraje Brennerovu spoluvyšetřující případu - coby armádní poradkyně pro případy znásilnění. Je to "hra na kočku a myš, kdy váš odhad na to, jak to skončí, bude totálně vedle." (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

PALINO 

všechny recenze uživatele

Za posledné roky som si už pomaly aj odvykol očakávať od mnohých filmov JOHNA TRAVOLTU kvalitu, ale GENERÁLOVA DCÉRA tvorí práve jednu z tých výnimiek. SIMON WEST natočil film rutinne, ale v tomto prípade by som to považoval skôr za plus a jeho réžia sa s pomerne zaujímavým scenárom pohrala dostatočne dobre na to, aby sa z GENERÁLOVEJ DCÉRY stal zábavný a dobrý film. P.S. Hudba počas úvodných titulkov nemá chybu. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

...alebo cestu zla a človek ani nevie že žije. Nenamietam nič voči pekelne nudnému názvu filmu. Lebo vlastne na konci to všetko pasuje. A do seba zapasuje po zvláštnej formálnej réžii Westa, ktorý si teda servítku na pôsobenie žien v armáde neberie pred ústa. Kde by si sa zaradil, aby si mohol vylízať peknú seržantku ? Desivé nitky, a tak trochu perfektné poodhalenie možných spôsobov tutlania v armáde, výborne odkrýva suverénne skvelý (i keď miestami prehrávajúci) Travolta, ktorému žiaľ za partnerku dali nevýraznú Madeleine, ktorá len čumí a čumí. Skrátka a dobre. Armáda je na kolenách, Travolta vie svoje, vrah vlastne nie je vrah, Freud mal pravdu a generál je zlosyn aj s celou na fleky zasadenou kompániou. Príjemne zhnusený pocit z filmu, ktorý sa vymyká klasickej detektívke. A navyše obsahuje aj jeden z najlepších dialógov (Travolta-Woods). (videné 17.11.2019, CT2 archív) ()

Reklama

Ulrich 

všechny recenze uživatele

Jó tehdá mohl ještě Travolta hrát machra, který umí člověka uzemnit jak dobře mířeným pravým hákem, tak i trefně odcitovanou právnickou direktivou, aniž by to vypadalo směšně. Simon West se po Con Airu stále ukazoval, jako nadějný režisér žánrových filmů a i Generálova dcera se mu podle mě celkem povedla. Sice nejde o nikterak vyjímečný thriler - ale, rozhodně jde o prvotřídní řemeslo. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Průměrná detektivka s nadprůměrným Travoltou. Rozuzlení mi překombinované nepřišlo. Spíš je docela předvídatelné a nezachrání to ani snaha o rádoby zvraty. Na druhou stranu je to poctivé řemeslo, má to slušnou atmosféru pár dobrých hlášek a Travolta si svou roli naplno užívá, tak proč přehnaně kverulovat.60% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film vznikl podle stejnojmenné románové předlohy a je to vidět. Většina vydávaných spisovatelů má přecejen větší talent než průměrný hollywoodský scénárista. Snímek je i dost solidně natočen a už z režisérova komentáře nabydete dojmu, že ví, co točí. Zápletka je možná příliš reálná na to, aby film zaujal víc, než jakákoli jiná dobrá detektivka, ale jestli vám právě tohle vyhovuje a nepotřebujete žádný nablýskaný spektákl, pak se bude Generálově dceři ve vašem přehrávači líbit. A mimochodem, i když to tak začátkem osmdesátých let nevypadalo, John Travolta je opravdu dobrý herec. Ve filmu představuje vojenského vyšetřovatele, jenž pátrá po vrahovi dcery velitele základny, která byla nalezena (dcera, ne ta základna) ve výcvikovém prostoru svázaná, nahá a mrtvá.    Obraz a zvuk: Velmi dobře udělané DVD. Obraz je precizní s vynikající ostrostí i prokreslením barev. Rovněž tmavé scény jsou perfektně čitelné, takže vám nic důležitého neunikne. Zvuk je krásně jasný, zřetelný s perfektními basy - a přitom se jedná "jen" o detektivku. To samozřejmě platí pro originální zvuk, ačkoli ani surroundový český dabing se namá za co stydět. Ano, disk si můžeme pustit i v češtině, což je pro drtivou většinu diváků plus.    Výbava: Překvapivě kompletní. Na disku dostaneme čtyři vystřižené scény - všechny jsou okomentované, takže se i dozvíme, proč z filmu nakonec zmizely. Většinou se v nich probírá vztah Travolty a jeho bývalé přítelkyně, která s ním vyšetřuje vraždu. Hezký je alternativní konec. Netýká se vůbec hlavní dějové linie, takže vrahem zůstává zahradník, ale je docela vtipný. Vše je opět česky otitulkováno. Titulky, byť jen anglické a německé, má i režisérův komentář. Ačkoli komentář je možná trochu silné slovo - West jednou za čas do děje vstoupí a přečte připravený text. Je to škoda, protože se to hezky poslouchá. Na konec výčtu bonusového materiálu nesmíme zapomenout na typický film o filmu a dvě mistrně zpracované filmové upoutávky, podle nichž snímek působí skoro jako akční film.   Film 3/5 - Dobře napsaná i natočená detektivka DVD 4/5 - Pro "normální" film je toto asi maximum, co si lze přát ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Scény z pevnosti Fort MacCallum byly natočeny v areálu Savannahské státní univerzity a na letišti Van Nuys. (Karlos80)
  • Filmový zámek se nachází v Granthamu v Anglii a je majetkem Evansvillské univerzity. (Karlos80)

Reklama

Reklama