Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva piloti letectva Spojených států, major Victor Deakins a kapitán Riley Hale, jsou vysláni na zkušební let se dvěma atomovými raketami – mají simulovat přelet hranic. Deakins náhle na kolegu zaútočí, katapultuje ho a obě bomby shodí. Nálože však nevybuchnou, protože jsou blokovány proti nehodám a Pentagon vyšle na místo nehody mladého důstojníka Gilese. Záchranná četa v troskách letadla nenajde těla pilotů,ani rakety. Situace, kdy letectvo ztratí nevybuchlou atomovou bombu, má v Pentagonu krycí název Zlomený šíp, a tato akce právě nastává... Podle posledního Deakinsova hlášení celý incident způsobil Hale. Ten se mezitím probral z mdlob a je zatčen Hlídačkou Národního parku Terry, která ho našla. Podaří se mu ji však odzbrojit a vzápětí musejí prchat před Deakinsovými muži. Ti jsou domluveni se skupinou překupníků, kterým mají „ztracené“ atomové bomby prodat. Riley si domyslí, o co jde, vysvětlí vše Terry a společně se pustí do pronásledování konvoje, který ukradené bomby převáží. Jenže protivník je velice silný a neštítí se ničeho… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (290)

honajz 

všechny recenze uživatele

Byly doby, kdy jsem tenhle film měl docela rád. Drsný Travolta, hudební motiv vždy, když se objeví na scéně, všechno ví, všechno zná. Jenže když jsem pak film viděl znovu a znovu, říkal jsem si, že vlastně nevím, čím je tak zajímavý. Že v něm těžko hledat logiku, to už tak bývá, i když tady mi některé věci přijdou už přepísknuté. Ale on ten drsoň Travolta vlastně celou dobu nic nevymyslel, jen se tvářil. A co je mi platné, že chvilku se někdo mydlí v kaňonu, chvilku v dole, na řeku asi nezbyly peníze, a nakonec ve vlaku, když i zde to postrádá jakousi vnitřní logiku. Nakonec člověk vlastně ani neví, proč původní sponzor chtěl ty bomby. Zpomalovaček tu naštěstí není tolik, ale občas přece jen jsou už poněkud k smíchu. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nejvíc si paradoxně vybavuji situaci, že jakmile jsme s bráchou na Broken Arrow na HBO viděli ukázku, a byli nadšení, že se podobná akční smršť vůbec do televize chystá, nemohli jsme dospat do premiéry a odpočítávali jsme každý den hodiny, jen aby už byla neděle v osm večer! Když kdysi Home Box Office konečně startovala i v ČR, hned se jí úspěšně povedlo formovat můj filmový vkus a mou cestu sem, na ČSFD... ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Vojenská terminologie označuje Zlomeným šípem ztracenou nukleární zbraň. Té se zmocnil comebackový šampion a stylový kuřák John Travolta, který se svěřil do režisérských rukou akčního specialisty Johna Woo. Vedle nich působí Christian Slater jako hošík od vedle, který tahá za kratší konec, i když stojí na té správné straně zákona. Fandit mu ale divák moc nemůže. Prostě karty v rukách suverénně drží Travolta a Woo, škoda, že tentokrát chybí zapamatovatelnější scény, na které jsme byli zvyklí z jiných Woových filmů té doby. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Preboha to bola blbosť. Keď som videl Broken Arrow, nevedel som, kto je John Woo a nevidel som žiaden z jeho filmov. Bude asi aj jeho naslabším, podľa toho, čo som doteraz od neho videl. Travolta sa vezie na vlne svojho veľkého návratu vďaka Pulp fiction a Slater je zase neskutočne nesympatický. Ich úlohy mali byť opačné, aspoň by som mohol držať palce kladnému hrdinovi. VIDENÉ ZNOVA 6/2019: Tak nič, na svojom komentári nemusím nič meniť, snáď len to, že som už od majstra toho videl viac a tým pádom ani nemám chuť zvyšovať na tri hviezdy, ktoré by si BA z nejakého toho objektívneho hľadiska tento čistý výplach snáď i zaslúžil. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Už ten úvodný box! V 90. rokoch prešiel Hongkong, mekka akčného žánru, pod správu komunistov z Číny. Mnohí umelci sa rozhodli zo strachu z cenzúry odísť do Hollywoodu. Tsui Hark (Double Team), Chow Yun-Fat (Muži na zabitie), Jet Li (Smrtonosná zbraň 4), Jackie Chan (Rušná hodina)... a režisér krvavých kúpeľov John Woo. Prvý raz sme jeho meno v súvislosti s americkou produkciou zaznamenali v Živom terči, kde s vlasatým Van Dammeom predviedol akčné mäso. Producenti (v čele so Samom Raimim) ho však vtedy krotili, že toto nemôže a tamto nemôže. U svojho druhého amerického počinu, dravej Operácie Zlomený šíp, mal našťastie vďaka producentom z Foxu viac voľnosti, vyšší rozpočet (50 miliónov) a na každú ruku jednu hviezdu: charizmatického cynika Johna Travoltu (ktorý bol v tom čase znova v kurze vďaka kultovej tarantinovke Pulp Fiction) a chvíľkovú (veľmi nešťastnú, viď. neskoršia Povodeň) hviezdičku menom Christian Slater. K dispozícii mal taktiež predsa len o čosi zaujímavejší scenár, konkrétne príbeh o jadrových zbraniach uprostred púštnej prírodnej rezervácie, nad ktorou americká armáda tajne prevádza experimentálne lety. Výsledok je aj vďaka chytľavej hudbe (Travoltov motív o rok neskôr prevzal Dewey vo Vreskote 2) vydarený a atmosférický. V akcii je film nadpriemerný, či už sa jedná o detaily (kladivo, minibitka v stiesnenom kokpite), alebo o veľkolepejšie sekvencie (Hummer, helikoptéra). Nie je to žiadny wooovský zázrak (ten vyvrcholil až nasledujúcimi orgiami z produkcie Michaela Douglasa Tvár toho druhého, mimochodom tiež s Travoltom), ale k priemeru má tiež riadne ďaleko. Za negatíva označujem zlé výkony Boba Guntona, Delroya Lindu, Christiana Slatera a Samanthy Mathis. A strašne čudný nápad so vzácnym bahnom. Snímka naprieč celým svetom zarobila fajnových 150 miliónov. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Behom úvodného letu Hale (Slater) povie, že lietajú rýchlosťou 800 míľ za hodinu. Takáto rýchlosť by však spôsobila typický sonický tresk, ktorý ale vo filme nikde nevidíme. (ČSFD)

Reklama

Reklama