Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Červený koberec, zářící reflektory, ječící fanoušci, fotografové honící se za nejlepším snímkem, kameramanské štáby čekající na rozhovory – premiéra se blíží a největší filmová hvězda Marvin Bosch (Elyas M’Barek) je netrpělivě očekávána. Ale ta nepřichází. Rozhovor se zákeřnou bulvární novinářkou Bettinou Bamberger (Alexandra Maria Lara) vysílaný v přímém přenosu se totiž strašně nevydařil a Marvin před novináři i fanoušky prchá ulicemi města. Jeho zoufalý útěk skončí v hodně alternativním divadelním stand-up klubu Theatre 3000, kde se seznamuje se s jeho šéfkou Friedou (Lucie Heinze), která jej v tomto pomalu krachujícím podniku ukryje. Frieda se od jeho fanynek naprosto liší, vůbec nic si z něj totiž nedělá, jako emancipovaná mladá žena podobnými muži spíše opovrhuje. S takovým přístupem se Marvin zatím nesetkal. Díky ní však prožije bláznivou queer párty v masce klitorisu (přece, aby ho paparazzi nepoznali) a postupně zjišťuje, jak křehká a pomíjivá je sláva a že štěstí může najít tam, kde by ho nejméně čekal. Podaří se jim zachránit klub, obnovit Marvinovu pověst a dát opravdové lásce skutečnou šanci? A to vše pod bedlivým dohledem užaslé veřejnosti? (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (19)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Elyas M`Barek v netradičnej vážnejšej polohe, aj keď sa oficiálne jedná o komédiu. Nie je to až tak celkom komédia, keďže tu bolo málo vtipu či recesie typickej pre tohto herca. "Pán učiteľ" tak povediac stratil gule a dal sa na priemerný snímok, ktorý varí z kaše klišoidne podobných snímkov, ktorých je natočených kopec, a aj preto v zásade neprinesie nič nové. Ako jednohubka k vínku fajn, ale čakal som podstatne viac. Tentokrát sa plne stotožňujem s tunajším hodnotením. 50 % ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Srdeční záležitost má trochu zavádějící PR. Rozhodně to není to, co čekáte podle anotace filmu. Romantická linka je velmi okrajová a to i vlastně hlavní hrdina a hrdinka... Páteř filmu tvoří v podstatě odlehčené a sem tam humorné přednesy na současná společenská témata (ve filmu to nazývají stand-up vystoupeními, ale upřímně, to je další záminka pro monology, tohle stand-up prostě není). Tvůrcům se do toho ale nedaří dostat lehkost a hravost, takže to někdy vyznívá dost toporně až akademicky navzdory tomu, že humor v tom sem tam je. Všechno ostatní je nicméně těmto přednesům podřízeno, takže máte občas pocit, že postavy a příběh tam jsou do počtu. Pokulhává i atmosféra, tempo film prakticky nemá. Trošku to vypadá, že monology vznikly dřív než příběh a ten se tam pak vlastně nevešel. Mnoho témat a žádné pořádně. Snad vážnější zpracování by tomu paradoxně pomohlo víc, takhle to absolutně nefunguje v žádné z rovin, komediální, příběhové, osvětové, atmosférou. Film má navíc opravdu dost postav, takže ve výsledku není pozornost věnována dostatečně vůbec nikomu. 50% (Das Film Fest 2022) ()

Reklama

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Ani sympaťák Elyas M'Barek tuto komedii nespasil. Od srdce jsem se nezasmála ani jednou, došlo pouze k pár pousmáním nad bizarností některých scén. Příběh měl celkem zajímavé možnosti, ale bohužel jako celek se to nepovedlo - komické situace nefungují, romantická linka těžce neuvěřitelná, tajemná minulost hlavního hrdiny odbytě vyobrazená, zařazení LGBT tematiky nucené a zcela zbytečné. Podtrženo, sečteno - dávám 2* za Elyase a toho roztomilého pejska. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Komedie pracující s poměrně nosnými a potencionálně komplexními tématy, která ovšem pořád musí být primárně divácky vděčná. Srdeční záležitost je spíše zajímavý film, nežli vyloženě zábavnou komedií, záležitost s nosnou premisou, ze které by ovšem někdo jiný byl nejspíš schopen vymačkat krapet víc…. ()

Detektiv-2 

všechny recenze uživatele

Věřil jsem, že půjde o další skvělou odlehčenou německou komedii, tak jak je většinou s E. M'Barekem v titulní roli zvykem. Bohužel v Liebesdings nic moc nefunguje. Zápletka je hodně prostá a nucená, děj nemá spád a působí roztříštěně a ani herci, kteří působí velmi toporně a málokdy věrohodně, situaci nezachrání. Pár úsměvných momentů tam je, ale jinak spoustu vogue monologů, co se převlékají za stand-up, ale zábavné to není ani trochu. Naopak je tam těch nucených myšlenkových směrů tolik, že to člověka začne nejen nudit, ale i otravovat. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal v Berlíne (Nemecko). Natáčanie sa začalo koncom februára 2021 a skončilo začiatkom mája po 38 dňoch nakrúcania. (Arsenal83)
  • Vonkajší pohľad na "Theater 3.000" je v skutočnosti vchodom do Sophiensaele, známeho divadla múzických umení v Berlíne. (Arsenal83)
  • V roku 2022 reportáž odhalila, že verejná televízia sa zdráhala ukázať upútavku na film kvôli nadrozmerným tampónom v traileri. (Arsenal83)

Reklama

Reklama