Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volným pádem je tragikomický příběh introvertního pokladníka Michala (Robin Ferro), který se zamiluje do dívky z nedalekého květinářství (Beáta Hrnčiříková), plachá povaha mu však nedovolí udělat první krok. Tragikomice Michalova příběhu, kterému osud a společnost stále hází klacky pod nohy, nahrává i svérázný otec (Vladimír Polák) nebo Michalův šéf (Albert Čuba). Volným pádem je ukázka toho, že být empatický, milý a vstřícný nutně neznamená být zároveň úspěšný a oblíbený. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No co si budem povidat, i kdyz ma tohle z produkce divadla Mir ke klasickymu filmu nejbliz, furt je to jen tak napul amaterskej sled scenek. Cimz ale nechci rict, ze by to bylo nejak vyrazne spatny, naopak me to docela prijemne prekvapilo. Prvni pulka je spis komedie s par fajnovejma forama, druha je spis smutna, celkove proste takova klasicka ceska tragikomedie, kde to na zaver tak trochu vysumi do ztracena. Ale nastesti to neni jen dalsi tisica variace na to samy tema s tema samejma hercema. Na hercich to vlastne cely stoji, za me nejlepsi Albert Cuba, i kdyz Kozubovo role byla taky vyzivna. Ohledne Ferra, co si budem povidat, zadnej uzasnej herec to neni, ale tohle mu bylo psany na telo a dava do toho maximum. Takze celkove jsem vlastne docela spokojenej, cekal jsem to daleko horsi, lepsi 3*. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, jak to mám uchopit. Jestli to byl pokus o hořkou komedii či co. Ale moc veselý to zrovna nebylo i když tam samozřejmě bylo pár vtipných momentů, tak taková nepříjemná atmosféra se linula celým filmem. A když hlavní hrdina je nouma, co se neumí ozvat, ale má dobré srdce, tak je jasné, že ho okolí dříve či později sežere zaživa. ()

Reklama

made1 

všechny recenze uživatele

1. shlédnutí: Robina Ferra vnímám jako takové želízko v ohni. Tolik se o něm nepíše a nemluví, ale pravdou je, že on není jen komikem, co hraje ženské karikatury jak z partesu, civilní role ve Volném pádu nebo divadelním Bullovi jsou mistrovstvím všednosti. Vladislav Georgiev je takovým sluníčkem, které vám vyloudí na rtech nejeden úsměv. 2. shlédnutí: našla jsem víc skrytých vzkazů, Albert dal toho blba ještě šťavnatěji a Vava byl úžasně ulítlý fotřík......... Není to taškařice na první dobrou, ale někdy se zamyslet, je to správné a dobré pro nás. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Dílo z dílny ostravského Divadla Mír. Dokud tahle parta dělala svoje skeče v krátkometrážních projektech Tři tygři nebo nadprůměrných Skoro na mizině,  vždy platilo, že to má několik výborných geniálních věcí, ale ve větším množství to jde do nezábavného trapna. Takže vystavět na této konstrukci celovečerní film , ikdyž necelých sedmdesát minut nevypadá na celovečerák, tak výsledkem je něco hrozně slabého a i těch vtipných věcí bylo nějak málo a co hůř, mně ten osud hlavního hrdiny přišel melancholicky smutný... což u komedie není trefa do černého. Jedna hvězda za Beatu Hrnčiříkovou. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem film sledoval kvůli Pavle, ale celkově to nebylo špatné. Pravda, je to o nešťastníkovi, který se do problémů dostává proto, že je slušný a plachý. Až na několik nesrovnalostí (za všechny, kde vzal tatíček peníze když si neustále půjčoval?) a občasné deus ex machiny docela příjemné koukání. Hlavně, že se vše v dobré obrátilo. Ferro byl luznější s vousy než bez nich. Co vy na to dámy? ()

Zajímavosti (5)

  • Štěpán Kozub do svého scénáře přidal mnoho vlastních životních zážitků a nespokojenost s tím, jak spolu mnohdy lidé (ne)komunikují. (SONY_)
  • Albert Čuba (Cyril) prohlásil, že díky filmařským postupům, které byly použity, šlo o jemné nakročení do plné profesionality. (Olík)
  • Film měl být původně uveden klasicky v kinech, ale kvůli pandemii covid-19 byl film nejprve dostupný na platformě MirPlay.cz, kterou vytvořilo ostravské Divadlo Mír. (SONY_)

Reklama

Reklama