Reklama

Reklama

Matka versus android

Trailer

VOD (1)

V postapokalyptickém světě, kterým otřásá krvavá vzpoura androidů, se mladá těhotná žena s přítelem zoufale snaží dostat do bezpečí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Timak 

všechny recenze uživatele

Super nápad (přestože nijak originální), skvěle zahrané, super reference na RUR a ten závěr, ten je mrazivej. Celkově druhá půlka je hodně cool a ten závěr (pro mě absolutně nečekanej) … ani nevím, co tomu vytknout. V rámci žánru fakt pecka. Možná mi chyběla nějaká stylová hudba a paradoxně víc androidů. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když mě film sbalí do deseti minut bývá to známka kvality a tomuhle filmovýmu fešákovi se to podařilo levou zadní. Nevím přesně co se tady z hlediska hodnocení pořádá zase za sabaty a nehodlám to ani číst, ale tohle byla dokonalá atmosferická pecka. Vizuálně depresivní lahůdečka, které nechybí kvalitní akční scénka, ano je jen jedna, ale to nevadí, protože to má něpětí a fantasticky hrající Chloë . ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Mid-apokalyptická sci-fi dráma, založený na vzbure androidov proti človekovi. Scenár/Režisér si s chuťou zapožičiava rôzne prvky z iných menej či viac príbuzných snímok (napr. A Quite Place, ale dal by sa spomenúť aj Terminator). Pozornosť je venovaná mladému páru, kde tehotnosť nepredstavuje taký symbol ako to bolo v Children of Men. Skutočným a skratka jediným silným momentom je scéna na móle, kde matka musí spraviť svoje najbolestivejšie rozhodnutie. Škoda za ten scenár, ktoré má ešte svoje rezervy a za tie veci, ktoré zostali trochu nevysvetlené (ako to, že v Ázii sa nič nestalo – andoridy sú a zostali len v USA?). Herecké výkony klasické, ani trochu neprevyšujúci daný priemer. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

xzajox 

všechny recenze uživatele

Meh. Námet nie je zlý. Naopak, je dosť zaujímavý, aj keď trochu obohraný. Čakal som ale o niečo viac. Tak nejako sa im do toľkej stopáže nepodarilo napchať to, čo tam mohlo byť. Začiatok bol zaujímavý, ale mohli ho rozvinúť a nie že "strih, ubehlo 9 mesiacov" wtf? (Mimochodom strih ma tu naštval ešte zopár krát). V strede som dúfal, že to možno bude trochu ako "tiché miesto" s novorodencom. Potešila by aj lepšia "stealth armor" akcia. Scenáristi sa však rozhodli ma sklamať. Nakoniec z toho je len taký priemerný pohodový rodinný mutanto-klon Skynet-RUR (áno, Čapek ;). Za mňa slabšie 56% - 3* ()

Untitled07 

všechny recenze uživatele

Já se přidám k těm, kterým se film líbil. Miluju postapokalyptické filmy a vždycky když se nějaký objeví, jsem nadšená, jelikož jich není mnoho. Film má rozhodně svoje mouchy, vzhled androidů by určitě mohl být lepší, ale není to nic hrozného. Já se bavila po celou stopáž, film má tíživou atmosféru, zápletku jsem nečekala a na konci i slza ukápla, takže za mě spokojenost. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy Georgia (Chloë Grace Moretz) narazí v lese na člověka, dojde na několikaminutový rozhovor na téma českého spisovatele Karla Čapka, jeho díla „RUR“ a následného ovládnutí lidstva roboty. (TheEvilTwin)

Reklama

Reklama