Reklama

Reklama

Poslední šance

  • Česko Zběsilý útok (více)
Trailer 1

Elitní jednotka Navy SEAL vedená poručíkem Blakem Harrisem (Scott Adkins) a mladší analytičkou CIA Zoe Anderson (Ashley Greene) musí získat zajatého islámského teroristu z ostrovního vězení CIA a tajně ho převézt do Washingtonu. Ocitnou se v pasti, když na ně během eskorty zaútočí povstalci, aby vězně osvobodili. On jediný má však informace, které mohou pomoci odvrátit teroristický útok a zachránit tisíce lidských životů. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (108)

Zombi 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatické béčko natočené jakoby na jeden záběr. Děj se odehrává v podstatě na jedné vojenské základně a akce je požehnaně, především přestřelky, ale dojde i na pár hezkých likvidací s nožem a trochu soubojů. Stealth akce v půlce je parádní, Adkins fajn. I přes nízký rozpočet, slušné 4 hvězdy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když už člověk střílečky nehraje, může si je alespoň připomenout prostřednictvím filmu. Jednoduchý děj má hlavní motiv - dopravit do USA člověka, co ví. Hned dalším je pak boj o přežití. V momentě, kdy je základna napadena, neděje se do konce nic jiného, než vzájemné zabíjení. O.K. Jenže postupně se stává jednotvárným. Občas se naskytne napínavá scéna, třeba když Jake postupuje k místnosti s vysílačkou a brání se jen nožem. Pak jsou tu takové ty klasické kecy typu - To bude dobrý, já tě odtud dostanu, neboj.... Pokud to vykládáte člověku s propíchnutou plící nebo kůlem v břiše, je jasné, že dobré to nebude. Chyběla mi výrázná postava, které by mohl člověk bezmezně fandit. Jake se snažil, ale sympatií moc nepobral. Zamrzela absence gore, které se zejména v souvislosti s nožem nabízelo. Oddechovka na jedno podívání... ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ukážka ma moc nezaujala, ale dostalo sa mi do uši (alebo do oči v nejakom článku), že bude tento film one shot, teda na jeden záber. Priznám sa, že dlhé zábery bez strihu mám rád. Taký Emanuel Lubezki ich ponuka dosť, no na taký film 1917 od Mendesa sa samozrejme nechytá. Prejdime k filmu, takže čo One Shot okrem One Shotu ponúka ? Prestrelku niekde v prdeli na airsoftovom cvičisku. Aspoň som mal s toho taký dojem. A nevadilo mi to. Takéto prostredie mám rád a utláčaný hrdinovia, ktorý furt ustupujú a musia sa s toho vylízať, schovať a barikádovať mi vždy voňali a rád som im fandil. Ak by tu bola dlhšia scéna v šachte, tak by som to dokonca prirovnal trošku aj k Die Hard. No toto mi pripomínalo hlavne Johna Wicka. Adkins všetky možné kopanice vie, no tento krát ich vymenil viac za zbraň, keďže je od drsných chlapcov, ktorý kopu za SEAL. No ešte drsnejší chlapci na čele s majstrom properom (nemôžem si pomôcť, ale ta plešina a náušnica!) im solídne nakopávajú zadok. Priznám sa, že zo začiatku mi ta roztrasená kamera trošku vadila a v dialógoch som si na to nevedel úplne zvyknúť, keď behala hore dolu, no v akciách to bolo vybrúsené takmer k dokonalosti. Čakal som ťažké béčko, ale dialogy mi prišli v norme a taktiež akcie mali celkom taktický priebeh, čo ma potešilo. Fanúšikov Adkinsa možno sklame menší priestor pre jeho Yuri Boykovské otočky, no ako som spomínal už vyššie, tu ide do akcie hlavne ako vojak, takže zapne nesmrteľnosť, chytí do ruky samopal, potom predvedie efektný kotrmelc, nablízko rozdáva headshoty s glockom, prázdny zásobník je tu tiež samozrejmosť, keďže si nekúpil na začiatku hry viac nábojov a nechýba ani kombo hlava solar hlava, či silent killer mód s nožom, čo bolo delikátna likvidácia bastardov, ktorý dávajú prednosť koránu. Niektoré akcie ma skutočne prekvapili a presne preto si o jednu hviezdičku pridám. Film ma naozaj tempo, furt sa tam niečo deje, príbeh ma tiež čo ponúknuť, herci sú taktiež v pohode a za tu hoďku a pol to ubehne ako voda. Určite jeden s tých lepších filmov od Scotta Adkinsa. Ak by som spojil film 1917 a Johna Wicka, pripočítal skromný rozpočet a Adksina, ktorý vyzerá s tým három ako john Krasinksi, tak vám vyjde One Shot. A ak sa mýlil, tak potom sorry, ale s matiky som nikdy nebol dobrý a s týchto rovníc som mal vždy guláš. 80% - 4* ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mnou čtvrtý viděný film natočený údajně/jakoby jedním vrzem, tedy jedním záběrem. Русский ковчег, Birdman, Victoria, a teď tahle pecka. No, možná tam i nějaký ten střih byl, třeba po sebevražedném výbušníkovi. Taky bojová taktika žoldáckého komanda byla prazvláštní a dala mi místy vzpomenout na židovské sebevražedné komando z Life of Brian. Ale jelikož žádný odborník na bojovou taktiku nejsem, můžu spokojeně konstatovat, že tak zajímavou a záživnou akční podívanou se zajímavou režií i scénářem jsem už hezky dlouho neviděl a parádně jsem si ji užil. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem si nemohl zvyknout na jednu kameru, s níž byl točen celý film na jeden zátah. Neustálé přeskakování hned v úvodní scéně ve vrtulníku z jednoho na druhého mě lezlo tak na nervy, že jsem to už chtěl vzdát. Nakonec mě celý film svou neskutečnou atmosférou a napětím dostal. Hlavní hrdinové padají jak mouchy, nejste si jistí kdo přežije. Jakobych se díval na pc střílečku, natočeno jak hra. Možná to byl účel, ale tentokrát mě zaujal. A ta kamera se mě taky nakonec zalíbila. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • V úvode filmu sa dozvedáme, že sme na utajenej základni niekde v Poľsku. Preto nedáva zmysel, aby nákladiak, ktorým prídu teroristi, mal pravostranné riadenie. (Johnny.ARN)
  • Celý film bol natočený na pôde bývalej vojenskej základne RAF Bentwaters. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama