Reklama

Reklama

Utajený pasažér

  • USA Stowaway (více)
Trailer 2

VOD (1)

Utajený pasažér omylem poškodí základní systémy podpory života vesmírné lodi, která letí k Marsu. Zásoby docházejí, důsledky pro misi můžou být fatální a posádku čeká nelehká volba. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (256)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pri tunajšom hodnotení mám chuť udeliť plný počet. Neviem, aké mal kto očakávania, ale Stonaway je proste iba boj posádky o prežitie, bez náznaku hororu podporeného existenciou akejkoľvek mimozemskej entity alebo niečoho nereálneho typu Sunshine. Môže tak ísť pre mnohých o sklamanie. Ide ale podľa mňa o napínavejšie predstavenie vo vesmíre ako napríklad Ad Astra, určite lepšie hodnotené dielo. Celá druhá polovica je v podstate šplhanie tam a späť a je to tak krásne nasnímané, dych vyrážajúce a "dizzy", že v kine v 3D by som to asi nezvládol. Hore a dole v otvorenom vesmíre neexistuje, čo našťastie chápu aj tvorcovia. No a neboja sa aj poriadne pritlačiť a priniesť nie ten najočakávateľnejší výsledok tohto boja. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

Mladý režiser Joe Penna zaujal už svojim prvým počinom ARCTIC a v STOWAWAY si v podstate zopakoval súboj človeka v boji s mocnou prírodou, tu máme štvoricu astronautov proti neľútostnému vesmíru. Na to že ide o Netlixovskú produkciu vyzerá vynikajúco, ale po scenáristickej stránke je to strašne predvídatelné, kde od prvých minút divák vie čo sa stane a čo ďalej od príbehu čakať. Pár vynikajúcich momentov sa tu nájde (výstup do vesmíru), ale skrátenie by tomu prospelo... ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Promrhaný námět s děravým scénářem a ucházejícími efekty. Toni Collette je fajn a Anna Kendrick je nejroztomilejší kosmonautka na světě. Kdyby příběh rozvinul alespoň jeden z nabízených motivů, zaplnil by hodinu a půl slušným paranoidním thrillerem, nebo naopak břitkým etickým cvičením. Bohužel jsme dostali necelé dvě hodiny prázdnoty a žvanění o ničem. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Sakra, tohle mi fakt nedělejte, tohle nechci vídat. Pokud se nebude člověk vrtat v původu a pozadí zápletky, která rozhýbe děj, je to pohodové a příjemné sci-fi. Napsal bych na pohled příjemné, ale tohle je snad první film, který ve mně vyvolával závratě. Mám rád Toni Colette, miluju Annu Kendrick, místy to bylo vizuálně nápadité, takže já jsem vlastně spokojený. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Nevím, z jakého důvodu jsem čekala inspiraci Vetřelcem, asi jsem si to spletla s jinou novou sci-fi. Dostala jsem komorní sci-fi ze stísněného prostoru. Nejdříve jsem myslela, že dvě hodiny v tomto tempu nevydržím, ale najednou jsem se dostala ke konci, ani nevím jak. Jsem ráda, že se to nezvrhlo do thrilleru, kdy si jde posádka po krku. Škoda jen, že jsem se nedozvěděla, jak se černý pasažér stal černým pasažérem. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (3)

  • Když David (Daniel Dae Kim) vytahuje láhev na kyslík, je slyšet úder – ve vesmíru by ale žádný zvuk slyšet nebyl. (Jarek572)
  • Ve filmu je představena myšlenka rotace lodě na dlouhém laně k vytvoření „umělé gravitace“ – je to jeden ze zvažovaných způsobů pro skutečné dlouhé kosmické lety (např. na Mars), jak bojovat s negativními účinky stavu beztíže na lidské tělo. Z praktických důvodů se ale v realitě uvažuje o vytvoření menší síly než pozemské přitažlivosti. (Jarek572)

Reklama

Reklama