Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po letní dovolené, která překvapivě napravila věčně nabručeného revizora Pražských dopravních podniků Gustava Anděla, se s ním tentokrát setkáme jako s hlavou rodiny, která má starosti s dospělým synem Mirkem, jenž se chystá ke svatbě. A protože to není jen tak, rozhodne se starostlivý otec nastávající snachu důkladně prověřit. Využije k tomu jedinečnou příležitost - poukaz na zimní dovolenou ve Vysokých Tatrách, který dostala i Mirkova Věruška. Nepoznán tak může sledovat chování synovy vyvolené. Potíž je ovšem v tom, že si ji splete s její kamarádkou stejného jména. A ta nejenže je poněkud rozverná, ale navíc má s sebou svého přítele a Anděl s nevolí sleduje, jak se domnělá snacha nechá obletovat nápadníky, a ještě se nevhodně chová. Nenápadné sledování mu navíc způsobí řadu nečekaných trapasů a dostává do choulostivých situací nejen jeho, ale také kamaráda z letní dovolené Vyhlídku, s nímž se tu opět setká. Ten si totiž místo hudebního nástroje veze s sebou novomanželku. A té se vůbec nelíbí, k čemu všemu ten podivný kumpán Anděl jejího manžela navádí. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Co lezeš na lyže, když to neumíš?”  Vtipnější než první díl. Parádní herecké obsazení v čele s Marvanem. Morous s dobrým srdcem v jeho nezapomenutelné roli. Vtipné momenty a krásná zimní atmosféra v Tartrách. Socialistickou éru a reklamu na rekreace neřeším. Hodnotím film a tohle je klasika československé tvorby. 8/10 ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Marvan s Kemrem jsou nenahraditelná „nesehraná“ dvojice, obě Andělova dobrodružství na ní velmi pevně stojí. Naopak téměř všechny vedlejší postavy jsou obyčejné figurky vyobrazené přesně v duchu komunistické propagandy, která oba filmy s tímto jedinečným morousem výrazně negativně poznamenala. Ale jako svědectví doby (samozřejmě ne jak to vypadalo, ale jaké filmy bylo „nutno“ točit) jde o poklad nesmírné hodnoty, protože na rozdíl od ostatních agitek se na Anděla velmi dobře kouká. ()

Reklama

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně jeden ze svkostů české kinematografie a nic na tom nemění ani tehdejší propaganda, která zde navíc podle mě působí spíše jako ironie. Film je doslova prošpikován skvělými nezapomenutelnými hláškanmi ( je šero skoro tma a najednou slyším takové cin, cink,-skáču dobře skáču rád,- ty žalovníčku jeden,- Máničko já za nic nemůžu to všechno Gustav spískal,- bež přece pomoct Věrušce proboha po kom to máš, atd...:) a jeho hlavní představitel Jaroslav Marvan opět předvedl, že v rolích sympatických bručounů je naprosto bezkonkurenční. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Svědomitý rodič se určitě má plést svému dítěti do života, i když mezitím z dítěte vyrostl zkušený odborář. Gustavu Andělovi svědomitost rozhodně nechybí, vždyť je to zasloužilý revizor, takže právo na rozhodování svému synovi rozhodně nepřiznává, ale na odborářské dovolené se z něj chvílemi stává snad i člověk. Anděl je zkrátka zábavný morous, organizované zimní radovánky mi připomínají nejeden zážitek z dětství, fantazie referenta Pulečka nezná hranic a ještě k tomu rád porovnávám Tatry včera a dnes. Navíc jsem vyrůstal v době, kdy se soudruhovalo od rána do večera, takže tato stránka filmu mne nechává naprosto klidným. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak tento diel je lepší ako prvá čast.A ešte k tomu nádherná scenéria Tatier.Bez skvelo hrajúceho J.Marvan si neviem predstaviť tento film.Som aj rád že to nie je tak uhladené na vtedajší režim,lebo jednotka v tom duchu nebola tak skvelá.Najviac ma bavil ten chválenkár-všade bol,všetko videl a hlavne všetko zažil. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (26)

  • Na začátku filmu, když jsou vyznamenáváni vzorní pracovníci, tak vedoucí mluví o Janě Matouškové a Věře Novotné. Později jsou ale obě křestním jménem Věra a na tom je postavená zápletka filmu. (ČSFD)
  • Gustav Anděl (Jaroslav Marvan) se dívá z okna zotavovny Morava směrem na Lomnický štít, přičemž je vidět i balkón, avšak tato zotavovna nikdy neměla balkóny směrem k Lomnickému štítu. (Pepy)
  • Marvan si při nátačení zlomil nohu na sáňkách, mimo natáčení, když jel s kameramanem na panáka. Statečně pak vše točil dál, aniž by divák cokoli poznal, dokonce i znova sednul na sáňky. (cariada)

Reklama

Reklama