Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jak vedly tajné aktivity, kódované rozhovory, nesourodá přátelství a tichá hrdinství norského páru a angažované izraelsko-palestinské skupiny k mírové dohodě v Oslu v roce 1993? Film, který je adaptací stejnojmenného divadelního dramatu ověnčeného cenou Tony, je inspirován skutečným příběhem o vyjednávání mezi nesmiřitelnými nepřáteli. (HBO GO)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (20)

rasttea 

všechny recenze uživatele

Wow, překvapivě skvěle natočená a skvěle ubíhající politická konverzačka podle skutečných událostí. A Rosťa Novák má mluvenou s Andrew Scottem - nesnáším ho :-D :-D :-D  Kromě úžasných herců skvělá hudba, kamera, hra s barvami, dekorace, samozřejmě skvělé české kulisy, anglicky hovořící Karel Dobrý, prostě luxus. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Trošku účelovka, ale nevadí. Keby som bol človek, čo má info len zo správ a z tohto filmu, neporozumel by som konfliktu o nič viac. Veľa podstatných vecí, hlavne z histórie nebolo spomenutých. Rovnako tak vojny medzi nimi. K prvej intifáde chýbal jeden dialóg, ktorý by ju lepšie vysvetlil. A takto by sa dalo pokračovať. Ale. Toto mal byť exkurz do konkrétneho obdobia, konkrétnych rokovaní a ich priebehu. Možno trochu poukázať, prečo im to toľko trvalo, prečo sa nechceli a nevedeli dohodnúť a hlavne ako búrlivo to prebiehalo. Patrí to do kategórie kecačiek presunutých z divadla na plátno. Práve tie hádky a vypäté diskusie tomu dodali taký šmrnc. Takže fajn snímok, keď už máte background a hlavne názor. Konverzačka, ktorá nenudí. 3 z 5 ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Arogantní Izraelci a agresivní Palestinci jednají o míru. 1)  Divadelní hra Američana J. T. Rogerse z roku 2016 získala, pokud jsem správně počítal, celkem 12 cen (mj. Tony Award za nejlepší hru). Tříhodinové představení pak stejný autor upravil jako scénář filmu._____ 2)  Izraelsko - arabské soužití nemá bezbolestné řešení. Mnohé arabské i mnohé židovské postoje jsou historicky i morálně fundované. Problémem je, že jdou často proti sobě. K tomu připočtěme vzájemné křivdy a vášnivou mentalitu obou protichůdných, ale ve skutečnosti si hodně blízkých etnik. Přihoďme náboženské rozpory. Výsledný názorový guláš pak upravme podle politických či dalších zájmů a podle mravní vyspělosti dotčeného obyvatelstva. To se prostě vyřešit snadno nedá. I cannot help you. Only you, together, can do this. _____ 3)  Zaujal mě 34letý Jeff Wilbusch (Uri Savir z izraelského ministerstva) nejen pro svůj přitažlivý vzhled, ale i pro svou jazykovou výbavu. Mluví totiž plynně anglicky, německy, holandsky, hebrejsky a jidiš. Domluví se i afrikánsky, arabsky, rusky a španělsky._____ Jako nejstarší ze 14 sourozenců opustil ve 13 letech svou chasidskou komunitu v Jeruzalémě a přestěhoval se do Amsterodamu, kde posléze vystudoval ekonomii na universitě. Poté se přestěhoval do Mnichova, kde studoval herectví._____ 4)  Film se natáčel především v Česku (částečně i v Chorvatsku a Velké Británii) za bohaté účasti českého a chorvatského personálu. Zámek Kačina a klášter v Doksanech představují norské panství Borregaard, objeví se tu i zámek Dobříš. V Kongresovém centru v Praze vzniklo letiště v Oslu. Silnice u Berouna diváka přenese do Norska a dvůr v pražské Dlouhé ulici na izraelské tržiště._____ 5)  Covidové okénko. Testování metodou PCR probíhalo pravidelně 3krát týdně. Všichni měli stále nasazené roušky kromě herců ve chvílích před kamerou. Všude byl dostatek dezinfekce. Catering využíval balené jídlo a sezení bylo uspořádané tak, aby byla dodržena dvoumetrová vzdálenost mezi členy štábu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VYŘIĎTE MU, ŽE TEN DOKUMENT SPÁLÍME A POVEDEME PROTI NIM VÁLKU AŽ DO SKONÁNÍ SVĚTA! ALE ŽE JSME ZÁROVEŇ OTEVŘENÍ PROTINABÍDCE…“   Politickej film plnej lidskýho přístupu, při vyjednávání mírový dohody mezi Izrealem a Palestinou. Konverzačka o vynaloženým úsilí, vedoucí k překonání (jisté) nevraživosti mezi nesmiřitelnými národy. Jedním z producentů Spielberg, za kamerou Janusz Kamiński, mezi několika herci Karel Dobrý, Jana Plodková, Rosťa Novák (ml)… Hodně mě to bavílo!   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou divadelní hru, kterou napsal dramatik JT Rogers, neznám.  2.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 3.) Zajímalo by mě. jak by vypadalo jednání mezi skíny a Romy.  ///  Thx za titule „Jiří Kobělka“.                PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pěkná dialogovka o tom, kterak Norové chtěli spřátelit Palestinu s Izraelem a udělali to formou série rozhovorů. Nikdo mi nebude vykládat, že to bylo nezištné, protože v rámci diplomacie nic není nezištné, ale koukalo se na to dobře. Překvapivě více dramatické, než historické. Některé názory Palestinců a Izraelců byli nicméně velice zajímavé. Jana Plodková tu mimochodem byla moc fajnovou třešničkou na norském dortu. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Praze, Dubrovníku a Londýně. (Yardak)

Reklama

Reklama