Reklama

Reklama

Dobrá sestra

Trailer 1

VOD (1)

Přetížená sestra z jednotky intenzivní péče bere obětavého nového kolegu jako oporu v práci i v soukromí. Nečekaná smrt pacientky na něho ale vrhne stín podezření. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (146)

Merkin 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy si snímek zaslouží především díky vskutku nadprůměrným výkonům hlavních protagonistů, profesionální kameře, dobře zvolené hudbě, skvěle navozené komorní a přitom dramatické atmosféře a celkově výborné práci celého štábu. Problém tkví v jediném, a totiž, že skutečný příběh v pozadí přes veškerou krutost nenabízí žádné rozuzlení, vysvětlení a potrestání hlavních viníků (a tedy nemocnic), čímž všechny diváky nemilosrdně zpraží. Ale nakonec i to je svým způsobem, pokud zamýšlený, pak mistrný odkaz filmu. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ježíši Kriste, to bylo depresivní. Samozřejmě jsem věděla, do čeho jdu, a neočekávala jednorožce a duhy, ale bože, celý film je jako jeden velký zhmotněný záchvat paniky. Nejzajímavější na něm je, a proč ho v mé hlavě hodnotím jako docela dobrý, ale zase vlastně úplně ne až tak dobrý, že je nejlepší a nejsilnější v momentech, které se nijak netýkají hlavní dějové linky. Jessica Chastain je úplně fantastická v roli ženy, kterou životní okolnosti pomalu stahují ke dnu neviditelné a nekonečné bažiny, a ještě se musí snažit, aby si nikdo v jejím okolí nevšiml, že se topí. Oproti tomu je průhledná a přímočará hlavní linka o "andělu smrti" kompletně nezajímavá. (Na tomto místě navrhuji zamyšlení nad rozdílem mezi "neviditelná" a "průhledná" v kontextu, ve kterém jsem je zde použila.) Už od prvního záběru je jasné, o co jde, Eddie nemá co hrát, a stejně tak je jasné, jak to všechno skončí, ani člověk nemusí znát reálné historické skutečnosti. Škoda. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na tak skvelé obsadenie a príbehu natočenom na základe skutočných udalostí som mal asi prehnane vysoké očakávania. Po hereckej stránke super, ale E. Redmayne je stále ten niekde vzadu, niekde za závesom, pán nenápadný, ok pre personál nemocnice by mal byť, snažil sa byť nenápadným , ale ak o ňom točím film tak sa snažím o jeho osobe divákovi predať čo najviac. Podstatne viac priestoru dostáva J. Chastain čo nevadí, je to režisérov pohľad na vec, ale Redmayne mal určite dostať väčší priestor. Celkovo film neprekročil priemer, niečo tomu chýba..., hĺbka, emócie...neviem, jednoducho to nie je celkom ono. Filmu nepomáha ani zvolený temný filter, neostrý obraz. Určite to bol zámer, ale filmu to nepomohlo, podľa iných možno ani neuškodilo každopádne to nič nemení na priemernom výsledku. 60%. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Téma filmu mi přišlo hodně omšelé vzhledem k tomu kolikrát se už ve skutečnosti objevilo v Česku. Takže žádné překvápko. Zachránit to mohlo zpracování, ale to bohužel naprosto ztroskotalo. Doteď jsem měla za největšího uspávače Terrence Malicka ovšem Lindholm ho s přehledem překonal. A to přitom jeho filmy miluju a jsou geniální. Zřejmě mu ten přechod k amíkům nesedl. Dívala jsem se odpoledne a skoro jsem konec zaspala, musela jsem si dát sirky do očí, abych to vydržela. A jakkoliv jsou české filmy podceňované, tak "Podezření" a "Hodinu nevíš...", které pojednávají o tom samém jsou o několik levlů výše a to byly televizní filmy. Takže tak asi...Za mě 45% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Good Nurse" je zaujímavým filmom, v ktorom mi tak vnútorne asi len chýba pocit, že by som nejako mohol pochopiť Charlieho konanie. Pretože vysvetlené to nikdy nebolo a tak je to dokopy obrovskou záhadou. Každopádne je zaujímavé vidieť ako mu to všetko prechádzalo, ako to dokázal zamaskovať a čo sa vlastne dialo v pozadí toho všetkého. Herecké výkony sú v každom prípade excelentné. Na oboch stranách. Aj Eddie Redmayne aj Jessica Chastain do toho dali maximum. Plus je to skvelý príbeh, kde sa dočkáme aj trošku charakterovej štúdie. A práve vďaka vzťahu medzi Amy a Charliem máme možnosť vidieť, že v jadre má Charlie aj svoje dobré stránky, ktoré však slúžia asi aj na to, aby dokázal maskovať svoje skutočné činy. To priateľstvo a spôsob ako sa začne meniť je podľa mňa skvelý. Pôsobí to na mňa veľmi uveriteľne. Keby mal film ešte trošku spád a keby som nejakým spôsobom aspoň mohol pochopiť Charlieho konanie, išiel by som s hodnotením vyššie, no minimálne jedno z toho nie je chybou samotných tvorcov. Za pozornosť určite stojí. Takéto príbehy je potrebné hovoriť. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení filmu probíhalo v amerických státech New Jersey, Connecticut (ve městě Stamford) a Pensylvánie. (GASTON73)
  • Amy Loughren (Jessica Chastain) v době vydání filmu žila se svými dvěma dcerami v DeLandu na Floridě, kde se po případu vraždy věnovala duchovnímu životu. Kromě toho, že byla registrovanou zdravotní sestrou, byla také praktikující mistryní Reiki a hypnoterapeutkou. (BMW12)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama