Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Pořád se nemůžu rozhodnout, jestli se mi víc líbí 12 úkolů nebo Asterix v Británii, ale řekla bych, že tento díl je u mě možná o stupíneček níž. Pořád je to ale k popukání. Říkám si, že Asterixova éra je snad nejvtipnější kreslená série, která kdy mohla v zahraničí pro děti vzniknout. Dobré na ní je ale také to, že si jí užije nejen dítě, ale stoprocentně i dospělý, protože ten bude chápat i několik narážek na historii, které děti nemohou ještě ocenit. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně nadhodnocené. Zasmát se i toho člověk sem tam může, ale celkově to není nic vyjímečného. Jediná část, u které jsem se smál nahlas, bylo žádání o propustku A38. Kromě tohoto mají všechny ostatní úkoly v podstatě úplně stejný průběh a samotný děj tak trochu připomíná smyčku, která po několikátém přetočení přestává bavit. Naštěstí není film příliš dlouhý, takže zcela se omrzet nestačí, ale s takovými dvěma dalšími úkoly už by to bylo napováženou. 65% ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je legendární animovaný film. Nejde jen o příběh pro malé děti i dospělí se u něho pobaví. Každý si v něm najde to své. Zajímavé je, že i po tolika letech od vzniku v něm nacházím pořád něco nového. Úkoly jsou zajímavé. Divák se u toho nestihne nudit, nemá na to prostě čas. Moje hodnocení samozřejmě ovlinila i velká dávka nostalgie. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že je tento film ve 200 nejlepších a ještě tak na vysoké pozici. Neříkám, že je špatný, ale rozhodně jsem viděl mnohem lepší kousky, které by si zasloužili být místo tohoto snímku. Asterixe a Obelixe jsem nikdy nežral. Hlavně ty filmy, kde hrál Depardieu byly podle mého názoru šílené. Na tomto animáku byl hlavně skvostný ten pidimužík, kterého určitě nikdy nic nerozháže. Mluvil jako kdyby měl ucpaný nos a byl pořád neuvěřitelně v klidu. Jen chodil s Asterixem a Obelixem, kterým zadával úkoly a pak to v tom největším klídku odškrtával, když je postupně splňovaly. Posuďte sami ty úkoly. Hodit nejdále oštěpem, sníst všechno jídlo(mimochodem, asi nejvtipnější úkol), projít jeskyní, kde je bestie(vtipná hláška: ,,Omluvte mou zvědavost, ale jak ta nestvůra vypadala?“) aj. Dávám 79%. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Jako první ze série kreslených filmů o Asterixovi jsem zvolil (nečekaně) ten nejlépe hodnocený. Po zhlédnutí musím konstatovat jednu věc: ač je animace dnes už nepohledná a většina gagů ohraných, film nabízí celou řádku momentek, které jsou bezkonkurenční při následné rekapitulaci a případné debatě s obeznámenými přáteli. Ostrov rozkoše, egyptský kouzelník, kuchař či nepřemožitelný bojovník jsou super, ovšem návštěva Domu, kde se zatmívá rozum, je prostě geniální. "Omluvte mou zvědavost, pánové - prosím vás, jak vypadala ta bestie?" Obelix: "Chutnala výtečně." ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Scény z domu, kde se zatmívá rozum, se stali inspirací i pro část hry „The Witcher 3: Divoký hon – O Víně a Krvi“. (fabecc1222)
  • Film vznikal dva roky, kreslíři pro něj nakreslili přes půl milionu kreseb a obsahuje 400 malovaných prostředí. (Landauer)

Reklama

Reklama