Reklama

Reklama

VOD (1)

Pět přátel cestuje v karavanu, aby dosáhli společného cíle. Začíná se stmívat a aby se vyhnuli mrtvé zvířecí zdechlině, náhle narazí do stromu. Když přijdou k vědomí, ocitnou se uprostřed ničeho. Cesta, po které jeli, zmizela a je tu jen hustý, neproniknutelný les a dřevěný dům uprostřed mýtiny, který, jak zjistí, je domovem kultu, z něhož mrazí v zádech. (JasonCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nečekal sem nic a dostal sem překvapivě solidní horůrek,který si sice půjčuje motivy z dalších asi 10 filmů,nicméně je vyloženě nevykrádá,ale spíš jim skládá poctu a ono to funguje.Atmosféra by se v určitých momentech dala krájet,hudba je vynikající a i zvrat v poslední třetině (byť není nejoriginálnější) celkem funguje.Úplný závěr pak dokonce přijde s lehkým zamyšlením nad dnešní dobou a tak trochu si udělá "srandu" ze samotného Netflixu (jakkoliv to není nijak přehnané)...70% ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Tak to je mazec. Pro mě zatím aspirant na horor roku. Partička lidí cestuje v karavanu. Během jízdy lesem se jim stane nehoda. Všichni se posléze, i s autem, probudí na jiném, neznám místě. Po chvíli zjistí, že ono místo obestírá tajemná legenda a show tak může začít. Co je však na tomto snímku nejzajímavější je to, že se odkazuje na několik známých hororů a v určitých scénách si může člověk něco připomenout. Hudba a prostředí - Čarodejnice. Nehoda na silnici a vrakoviště aut - Pach krve. Vrácení se na stejné místo - Blair Witch. Sláma - Wicker man. Siréna - Silent Hill. Obecenstvo - Slunovrat. Brokovnice a dívka - Mučedníci. Asi by se ještě něco našlo ale vzpomněl jsem si na tyhle. Někdo si hned řekne, že je to všechno jen nějaká kopírka či vykořistění. Jenže všechno není na první pohled jasné jak se může zdát a má to své opodstanění. Na to si však člověk musí počkat na poslední minuty. No a konec je suprový. Tady prostě není o čem, plný počet bodů. Poprvé v životě, co mě Netflix kurevsky překvapil. Jen tak dál. ()

Reklama

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Mám rád béčka, ale tohle je déčko…Je urážka, že se to jmenuje klasický horor. Název “klasická sračka” by byl trefnější a ihned by bylo všem jasné, na čem jsou. Zde je opravdu vše špatně. Od rozpočtu (chápu, že klasické horory se točili s kamerou v lese na chatě u kámoše, ale tady to smrdí.), přes herce, kameru a totálně vykradený scénář (Texaský masakr, Leatherface, Slunovrat). Je to prostě šíleně laciná a špatně napsaná a zahraná blbost. Udělali by nejlépe, kdyby to pojali jako found footage…. hvězdičku za to, že chápu, že každý nějak začínal a za to mlaskání, ovšem jinak toto není ničím byť trošičku nápaditý, nikde není ani jeden malinký originál (až na to mlaskání), který by do toho vnesli pro ukázku svého nadání a tak je tento film zbytečný…. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem  od filmu z italské produkce s názvem Klasický horor čekal něco úplně jiného. Tedy poctu či inspiraci starými klasikami třebas právě italské provenience. Nějaký ten Fulci, Lenzi, Argento, ale chyba lávky, i když by se s přivřením očí daly možná nějaké paralely vysledovat, tak  závěrečný twist hodí diváka někam do (pozor! reverzní spoiler) Vesnice.  A já nevím, jestli se mi tenhle pokus o de facto černý humor líbil. Původní mystérium a řekněme přirozeně nadpřirozený horor  totiž fungoval velmi dobře a vlastně ani nepotřeboval žádné vysvětlování, stačil by boj o holý život a  na působivosti násilných scén nijak neubírala ani stydlivější kamera s bázlivou čočkou, která vždy odvrátila zrak.  Jinými slovy, zůstal-li by Klasický horor opravdu klasickým hororem a nesnažil se o horor na druhou, bylo by tom mnohem lepší. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Mám slabosť pre horory zamerané na kulty a táto talianska novinka mi pomerne sadla. Je pravda, že nebola konzistentná a v rámci objasnenia sektárskeho sprisahania mohla ísť viac do hĺbky, ale nevadí. Dobre som sa bavil, užil som si skvelú atmosféru a viac-menej ma sklamal len len neúplný záver, pri ktorom som nevedel, čo si myslieť. P.S. masky a desivá chatka bola famózna. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen v Římě a v Lese stínů (Foresta Umbra) v národním parku Gargano. (ČSFD)
  • Při hromadné hostině si lze všimnout, jak většina strávníků pouze předstírá, že jí a pije. (Maraboy)

Reklama

Reklama