Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možný konec světa začíná, když do arizonské pouště dopadne obří meteorit. Harry Block, geolog zaměstnaný na nedaleké univerzitě, se vydá na místo dopadu. Doprovází ho kamarád a kolega Ira Kane, zneuznaný vědec, který kdysi pracoval pro armádu. V jeskyni najdou meteorit, z nějž vytéká podivná tekutina. Jsou překvapeni, že stačilo pár hodin, aby se na jeho povrchu objevil mech. Ve vzorcích objeví jednobuněčné organismy, které mají mnohem rozmanitější DNA, než je pozemská. Ira věří, že je to příležitost rehabilitovat se, jenže vzápětí je jeskyně uzavřena armádou. I přesto se Irovi a Harrymu tam podaří dostat. Jeskyně je plná zvláštních tvorů, kteří se vzájemně požírají. Další dny se v městečku začínají objevovat další divné bytosti, které vzápětí hynou, protože se udusí pozemskou atmosférou. Podle Iry je ovšem jen otázkou času, kdy se mimozemský život přizpůsobí pozemské atmosféře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Táto komédia je rozpačitý moment. Na jednu stranu je to dobre vystihnuté v mnohých momentoch, je tam aj troška irónie, ale aj vážnych momentov, no na druhú stranu nie je ten humor vždy dobre smerovaný, ani tá irónia a vážne témy tiež niekedy neboli správne. Tiež sa mi nepáči nejednoznačnosť v tom, že nie je jasné, či ide o paródiu na vlasový prípravok a známu spoločnosť a teda konzum alebo to mala byť reklama s vtipom. Popravde aj keď v mnohých momentoch je zaujímavé sledovať ľudské hlúposti, v iných to priam zbytočne preháňali s tou hlúposťou, ktorá sa už naozaj nevyskytuje tak veľmi u väčšiny ako to bolo možno desať a viac rokov pred natočením tohto filmu. Musíme si však ujasniť, že ten film je vlastne o ničom, je to zbytočnosť, vraj vedecko fantastická, no šaškáreň, ktorá nebola vždy vtipná, neujala sa vždy ako komédia, mala málo takých trefných vecí, na ktorých by som sa ešte dnes zasmial. Hlášky boli, ale nie toľko, koľko by si to zaslúžilo. Kvalitný scenár by si zaslúžila táto zahodená príležitosť, najmä ak to má titul slovom evolúcia. Niektoré veci boli zmiešané a nesúviseli spolu, nevadí mi ak je tam mix vecí, ale musí to tam zapadať tak, že by ste to nevystihli ako strihač toho filmu. Ale ako v pohode. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Evoluce je překvapivě dobrým mixem komedie a fantasy. Duchovny objeví v jedné jeskyni podivuhodné živočichy, které se neustále více adaptují a evolují, aby nás postupem času vyhladili. Občas překvapivě vtipné, především Jones a William Scott. Navíc jsou zde velmi dobře vymyšlené typy kreatur. Nebýt velmi špatného závěru bavil bych se královsky. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Již od začátku má snímek humorný náboj a ten zůstane skoro po celou dobu. CITÁT - Přežije to ?.............. Řadím tento snímek mezi své velmi oblíbené a vždy jednou za rok - dva si jej pouštím. CITÁT - To je veterán Buick Riviera 1973.......... DVOJ DIALOG ( Mezi dialogy je časová mezera ) HARRY BLACK pardon BLOCK ( Orlando Jones ) - Nejsem biolog, ale kolik buněk má jednobuněčný organizmus ? IRA ( David Duchovny ) - Jest - li chceš být vědecká kapacita, musíš se tak začít chovat. HARRY - Tak se podívej sám. ..........IRA - Dělí se. HARRY - Oni to nedělají sexem ? IRA - Nemají čas. NADINE ( Katharine Towne ) - Chudáčci. CITÁT - Nech toho nebo budeš mít co dělat s flustrovaným tancmistrem............ Plno pěkných dialogů, zábavné situace, humor a dobrodružství, to mě na snímku baví, že se člověk prostě baví. CITÁT - Jsem frigidní treska bezešpetky humoru, co potřebuje dobrýho jezdce.......... A základní citát tohoto příběhu zní : Myslíte si, že na nás útočí vetřelci ?........... Scéna v obchodním domě je nádherná, dojemná a lehce strašidelná. CITÁT - To je drak !!!!!........ Scéna je podkreslena chaosem, řevem a nádhernou hudbou, ke konci i zpěvem. DIALOG - IRA : Ustup trochu, budu střílet. BLOCK : Ne, nech ho, zabiju ho sám............ Povedené je i zakončení této scény. CITÁT - Co si dáte ? Křidýlko nebo stehýnko ?........ Já za to nemohu, ale ten film je prostě sranda a zatím se mi neomrzel. CITÁT - Jak to víte ? Nikdy nic nevíte !.......... Jen se nebojte, vložte dvd do přehravače, vemte si dalekohled, šálek kakaa a umejte vetřelcům hlavy. CITÁT - Budu řídit......... Trikově povedené, dobrý herci, pěkná hudba....pohodička. Co chcete víc ? Ve filmu mimo jiné zazní Buckcherry se songem "Borderline" nebo Self se songem "Out With a Bang". Také musím připomenout smajlíka "Evolutions" se třema očima. CITÁT - Vrať mi kamaráda, svěrači svraštělá!!!!!...... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na tento film, protože jsem očekával napětí a sci-fi příběh - jako od Muldera :-) Bohužel, napětí vystřídal smích. Vlastně ne bohužel, ona je to komedie. A celkem povedená, obzvláště ve scénách s Orlando Jonesem. Každopádně, jako celek je to celkem pitomina, opravdu spíše na vypnutí mozku a pobavení se. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hrůzný a fatální omyl. Tohle není jemnohumorná, chytrá a ironická sci-fi komedie, kterou jsem se sympaťákem Duchovnym a oduševnělou kráskou Juliannou očekával, tohle je prvoplánově stupidní "ha-ha-ha" komedie ve stylu jiných stupidních crazykomedií, jen to prdění a defekování v ní chybí. Ale je v ní megaklystýr hasičskou stříkačkou. Trojlístek 'legračních' a 'vtipných' dementů (promiň Davide) mě postupně krkal čím dál tím víc a dokoukal jsem to jen kvůli zajímavým emzákům a Julianně. Mou nelibost a nesouhlas neobměkčil ani odlehčený konec. A teď zase hodně dlouho nechci vidět žádnou crazykomedii. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Na konci filmu, těsně před titulky, je krátká reklama na šampon Head & Shoulders, v níž hrají představitelé hlavních mužských hrdinovů (Seann William Scott, David Duchovny, Orlando Jones). Reklama končí tím, že všichni tři zvednou ruce a v nich drží lahev H&S. Orlando Jones ji však drží obráceně. (Johnec)
  • Na začátku filmu, když třídní „tupouni“ ukazují, že namísto A dostali C-, je na obalech vidět nápis "Blue Book". To byl projekt americké vlády zabývající se výzkumem UFO. (Rubicon)

Reklama

Reklama