Reklama

Reklama

Kde zpívají raci

  • USA Where the Crawdads Sing (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Úchvatný, tajemný příběh podle úspěšného knižního románu „Kde zpívají raci“ vypráví o Kye, opuštěné dívce, která až do dospělosti vyrůstala sama v nebezpečných mokřinách Severní Karoliny. Celé roky se šířily po Barkley Cove historky o „dívce z mokřin“, které izolovaly strohou a odmítavou Kyu od místní komunity. Když se v Kyině životě objeví dva přitažliví mladíci z města, začne se novému, neznámému světu otevírat. Jenže ve chvíli, kdy jednoho z nich najdou mrtvého, ji komunita bez váhání označí za hlavní podezřelou. Případ se začne rozvíjet, je stále nejasnější a hrozí, že budou odhalena mnohá tajemství, pohřbená v mokřinách. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (206)

oli009 

všechny recenze uživatele

Kdyby "Raci" ubrali na romantické lince a nabídli víc drama v soudní síni spojeného se studií maloměšťácké jinakost neodpouštějící komunity, tak by si určitě zasloužili plné hodnocení. V téhle podobě se jedná spíš o nadprůměrně kvalitní podívanou odehrávající se v neokoukaném avšak oku lahodícím prostředí se závěrem, který mě sice bavil, ale mám vážné trable se s ním smířit. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Wow. Zpočátku se WtCS tváří jako soudní detektivka, ale ta velmi rychle přejde do čistého story-dramatu, což se mi zpočátku jevilo nepříliš šťastné, ale záhy jsem zjistil, že se mi tady vypráví příběh tak silný a precizně vykreslený, že mám po zhlédnutí pocit, jako bych hlavní postavu znal roky. A tohle je emoce, které se mi během naprosté většiny filmů nedostane. Máme tady základní premisu soudního "hádej, co se stalo" podloženou mrazivě odvyprávěným příběhem odehrávajícím se ve vizuální slasti v bažinách, s excelentní hlavní herečkou a emocemi jak na horské dráze. Ve finále se dočkáme i hutného soudního procesu a atmosfericky silného rozsudku a jakkoliv se mi závěrečný pětiminutový epilog se stárnoucími postavami nelíbil, respektive byl spíše navíc a zbytečný, tak finální twist v posledních vteřinách mě teda dostal do kolen. Solidní filmařina a přesně ten film pro všechny typy diváků. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

Uvod, recap z minulosti, kde dievca z mociarov bolo mladucke dievcatko, vyborne zahrala drobna Jojo Regina, do buducna urcite vyrastie do takej hviezdy ako drobci zo Stranger Things. :) Druha tretine je potom jedna velka romantarna s kacatkom, z ktoreho vyrastie bielucka labut, ktoru si svojim zbabelym spravanim nezasluzi ani jeden princ. Posledna tretina to vsak celkom pozdvihne, zvlast vyborny melodramaticky zaver a odhalenie v knizke. Ta to opat u mna zdvihla o hviezdu nahor. Daisy je v tomto snimku ako plache, ale inteligentne a rydze ziena presvedciva a uveritelna. V zavere vynikajuca pesnicka v podani Taylor Swift s nazvom Carolina. Uzasna vokalna a emotivna zalezitost, urcite poputuje do mojho playlistu. Celkovo odporucam, zvlast kvoli pocitu v zavere. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Ten film je dobrý , ale má dva problémy za A) většinu času se nic neděje  B) ta zápletka je debilní a stojí jen na tom, že ona  má u sebe jeho čepicu což není ani důkaz jelikož s ním chodila a mohl jí ji věnovat. Věřím tomu, že kniha může být dobrá film, ale není.  Děj je zhruba takový dvě děcka na kolech najdou mrtvolu přijde tam policie a zjistí, že mrtvý spadl z nějaké věže patolog zjistí, že to nebyla nešťastná náhoda, ale, že ho někdo zabil a měl na sobě červenou vlnu. Jelikož poblíž žije holka tak ji jdou zabásnout a najdou u ní jeho červenou čepicu. Jelikož diváci o ní nic neví tak je nám nabídnutá její backstory, která je zhruba taková žila s matkou a otcem a kamarády v bažině kamarádi odešli za lepším otec mlátil matku aj ji matka to nevydržela odešla a umřela na leukémii otec po čase taky odešel a už se nevrátil tak, že ona žila sama. Našla si kluka zamilovala se a on odešel na školu slíbil, že se vrátí , ale nevrátil tak si později našla druhého ten jí , ale neřekl, že je ženatý ona se to dozvěděla a poslala ho do prdele což on psychicky neunesl a stalkoval jí a to je ten mrtvý kluk ze začátku. Tak, že dojde k rozsudku a máme konec a pak zjistíme kdo to udělal což je hodně velká souhra náhod, ale řešit to už nemíním. Celé to zachraňuje hlavní herečka a dojemný konec 60 procent P.s. Kde vůbec brala peníze na ty rtěnky, make up a ty šaty nemluvě o tom, že na holku  z bažin byla hodně pěkná. Je tam řečeno, že mezi lidi nechodila a prodávala jen škeble což jí asi na to vše nevydělalo. Později sice získala peníze za tu knihu, ale i tak chování neměnila. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Vražedná záhada a romatika byly sice poutavý, ale takovejch už bylo. Vleče se to, ale pomalý tempo je nezbytný a filmu vyloženě nahrává. Divák se aspoň líp vcítí do hlavní postavy, prožije si s ní všechny trable z dětství a pak je z toho pěkně zlomenej. Nejlepší na filmu je to, že je krásně natočenej a výkon tý zranitelný holky v hlavní roli byl taky skvělej. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Keď sa Chase (Harris Dickinson) a Tate (Taylor John Smith) bijú v prístave, v širokom zábere je vidieť, že Harris Dickinson takmer stratil ľavú topánku. Scéna sa prekríži s iným pohľadom a topánka je znova na nohe. (Pat.Ko)
  • Americká vlajka v Jumpin'ovom (Sterling Macer Jr.) obchode má 50 hviezd. V čase tejto scény (1953) ešte Aljaška a Havaj nevstúpili do zväzu. Správna vlajka by mala mať iba 48 hviezd. (Pat.Ko)
  • Pieseň, ktorú Chase (Harris Dickinson) spieva Kye (Daisy Edgar-Jones) v posteli, sa volá "Long Black Veil" a je to ľudová balada od Leftyho Frizzella z roku 1959 o mužovi, ktorý odmieta poskytnúť alibi, keď je obvinený z vraždy, ktorú nespáchal. (Pat.Ko)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama