Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přichází ze vzdáleného světa, aby lovil lidi pro zábavu. Neviditelný a ozbrojený smrtícími zbraněmi nemilosrdně stopuje svou lidskou kořist a zanechává za sebou zmrzačené mrtvoly. Nyní si vybral městskou džungli. Los Angeles, kde právě zuří válka drogových gangů, je perfektní půdou pro Predátorovy smrtící hrátky. Tvrdohlavý policista Mike Harrigan (Danny Glover) se však odmítá vzdát bez boje. (Magic Box)

(více)

Recenze (733)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Na rovinu prvního Predátora mám rád, ale nepředstavuje pro mě nějaký nezapomenutelný kult. Tohle pokračování je přeci jenom o něco slabší chybí tady Arnie což není nic proti Gloverovi, ale prostě chybí. taky ta atmosféra už není tak brilantní jako v prvním díle pro mě je to tak na hranici průměru. pravda mimo Glovera kterej není špatnej, ale prostě to pro mě není prototyp chlapáka co by měl vyřídit Predátora je tu ještě pár solidních vedlejších postav (hlavně Gary Busey už tradičně vyniká) akce je dost brutalita je solidní, ale přesto mi něco chybělo. určitě je to slušná řemeslná práce a důstojný pokračování jedničky. Nejvíc strhávám za ten konec. tím to bohužel dost zabili. Škoda jak říkám ucházejíci film, ale dalo se z něj vytřískat víc.55% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Naivně jsem si myslel, že s odstupem času přivane nostalgie sympatičtější auru i na tenhle filmu, ale bohužel. Námět, který měl nakročený ke slušné dvojce z kategorie ‚dražší, větší, velkolepější‘, nakonec pohřbila Hopkinsova rutinérská režie. Tam, kde si McTiernan vychutnával masakrování vojenské jednotky, tam Hopkins jenom skládá obrázky jednolitě za sebe. Závan filmařské invence přichází maximálně tak v odkazech na Camerona. Danny Glover si střihnul ostřejší parafrázi Rogera Murtaugha, o zbytku škoda mluvit. Tři tečky vlastně jenom za ten lovcův arzenál, který si rád vychutnávám v rámci jedné kulťácké herní pecky. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Je tomu už neuvěřitelných dvacet let, kdy jsem na to koukal s otevřenými ústy na stanici Pro 7. Bez rozmyslu bych tomu dal pět hvězd a smlouval o tom, jestli by nešla dát i šestá. Jenže, je tady jedno takové malé jenže. Pustil jsem si to nedávno z nostalgického pohnutí znovu a teprve teď jsem tam objevil tolik chyb, nesmyslných momentů a nelogických zvratů, že by to jednoho od mytologie Predátorů a Vetřelců zcela odradilo. Dříve jsem to ignoroval za a) proto, že mé mladické oko nedokázalo něco takového rozlišit a za b) neuměl jsem německy, nemohl jsem posuzovat nějakou nelogičnost v příběhu, on mě po pravdě řečeno tolik nezajímal jako samotná existence pana Predátora. Nyní chci do světa vykřičet rozčilení, proč sakra je Predátor v tomto filmu vystižen jako takový pomatený přizdisráč? Proč? Proč tupě čumí na nějaké římse, inhaluje kyslík a proč nějakej nejdená? Proč tak málo vydrží, má snad cukrovku? Proč do sebe nechá střílet jako idiot? Proč je to takové zesláblé a nepozorné hovádko boží, když si nechá rozbít mordu od postaršího chlápka (navíc člověka)? Na druhou stranu nelze tvůrcům upřít talent pro ztvárnění atmosféry, zejména v začátcích filmu. Když nyní slyším název Los Angeles, vybaví se mi ten tropický den, hispánec s bílím knírem od heroinu a krvelačný vpád zabijáka z vesmíru. To patří k největší kvalitě filmu, kde ovšem nakonec formu zabil obsah. Tři hvězdy za nostalgii, hekajícího Dannyho Glovera, tradičně hláškujícího Billa Paxtona, ponurou atmosféru. Jinak, kde nic není, ani neviditelná žabí smrt nebere. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $30,669,413Tržby Celosvetovo $57,120,318║ Ako klobúk dole pred týmto pokračovaním, keď si zoberiem čo sa natočilo za obdobie 2000až2011 v tomto žánri, tak toto veselo môžem označiť za jeden zo žánrových klenotov a na pokračovanie moc, moc vydarené, obsadenie sadlo, masky a triky perfektné, príbeh pútavý + obratná akcia, šikovná kamera, ľahký humor sadol. __pôvodne:/70%/ __ naposledy videl cez rok 2011 a mením na __/90%/__ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Predátor 2 je typickým příkladem nešvaru druhých dílů, který se ujal jiný režisér. Legendární jedničku snad ani nebylo v tomto složení možné kvalitativně dostihnout, své kvality však na rozdíl od různých crossoverů a spin-offů plnohodnotný druhý díl má. Permanentně zpocený Danny Glover sice nemá na rozdíl od Dutche k dispozici džungli zelenou, nýbrž městskou, ale je to asi tak lepší, protože podruhé a v horším podání by se na Predátorův pralesní lov už z principu koukat asi nemělo smysl (viz rebooty, ač je mam celkem rád). Jak jsem již řekl, kvalit McTiernanovy jedničky film nedosahuje, ale koukat se na to dá...70% ()

Galerie (108)

Zajímavosti (58)

  • Predátor tu používá nové druhy zbraní: vrhací kotouč, kopí a vrhací síť. (BloodMax)
  • Ve scéně na jatkách Predátor (Kevin Peter Hall) zabije Petera Keyese (Gary Busey) tím, že ho přesekne vrhacím kotoučem. Na zem však dopadnou pouze nohy. Horní polovina těla jakoby zmizela. (Žralok)
  • Film bol podľa režiséra Stephena Hopkinsa prestrihaný viac ako 20-krát, kvôli krvavým scénam znetvorených tiel s odrezanými hlavami zanechaných Predátorom. (Nekrofil)

Související novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Klepy, plky a floskule

Klepy, plky a floskule

02.10.2006

Asi takhle by se dala ve zkratce charakterizovat situace okolo údajné přípravy dalšího projektu o populárním vesmírném lovci lebek. Predátor z roku 1987 se pod taktovkou Johna McTiernana (a maskou… (více)

Vyhoďme ho z kola ven...

Vyhoďme ho z kola ven...

10.06.2006

...a ukažme si na něj prstem. Před několika dny se filmová mašinerie opět rozhoupala k akci a vydala prohlášení o režisérovi pokračování nejzmršenějšího a zároveň nejočekávanějšího scifi horroru,… (více)

Reklama

Reklama