Reklama

Reklama

Belle

  • Japonsko Belle (více)
Trailer 9

Mistr japonské animace Mamoru Hosoda již před lety deklaroval svou fascinaci starou francouzskou pohádkou “Kráska a zvíře” a ve svém sedmém filmu ji také převedl na plátno. Učinil tak ovšem zcela originálním a ryze současným způsobem. Otevírá před námi dva světy, naprosto rozdílné a přesto bytostně propojené. Prvním je japonská vesnice, v níž plachá a neobratná Suzu prožívá svůj neutuchající smutek ze smrti matky, která jí vzala schopnost zpívat a odcizila ji jejímu otci. Druhým je virtuální svět “U”, do nějž může vstoupit kdokoli, začít znovu a (třeba i) změnit svět. A právě tady se Suzu mění v Belle, znovu nachází svůj hlas a díky svým písním plným toho nejupřímnějšího citu se stává hvězdou “U”. Kromě obdivovatelů tu ale potkává i Zvíře, zjizvenou obludu, zápasící v bojových uměních, brutální, nespoutanou – a samotářskou. Společně se vydávají na cestu dobrodružství, nebezpečí a lásky, na cestu, která odhalí jejich skutečné já. (AČFK)

(více)

Videa (6)

Trailer 9

Recenze (45)

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Pastva pre oči a balzam pre dušu tento film. Krásny narodeninový darček. Som rada, že som to videla s titulkami a nie nadabované. Vidieť tento film na veľkom plátne, musí byť úžasný zážitok. Hudba a pesničky = čerešnička na torte. Príbehy postáv s ich problémami a láskami v reálnom živote ako aj únik Suzu do virtuálneho sveta "U", kde nájde samu seba a silu žiť, je neskutočne krásny. Občas sa pousmejete, občas sa vám rozostrí zrak, prekvapujúci záver doslova hreje pri srdci. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Jak se k nám do kina dostane animé, jdu na to! Nic si nezjišťuji a prostě jdu. Ještě se nestalo, že bych byl zklamaný, vždy jde o velmi zajímavé pokoukání s originálními prvky, na to se prostě západní střední proud nechytá. Ani omylem :) Když ale BELLE začala, říkal jsem si, že jsem si možná mohl zjistit, o co že tu kráčí... Začalo to trošku infantilně, vypadalo to jako výhradní produkt pro pubescentní publikum, chvilkami mě asi braly i mrákoty, ale s trochou trpělivosti se dalo dojít k zajímavým emocím. Zjištění, že jde o dílo, které vlastně nápaditě reflektuje dnešní svět a některé jeho problémy mě příjemně překvapilo. 70% ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

anime úplně nevyhledávám a od miliónté variace na Krásku a zvíře sem zase tak moc nečekal, ale bez uzardění přiznávám, že tohle mě dostalo. Příběhová rovina odehrávající se v "realitě" mě sice místy iritovala díky chování postav (chápu ale, že tahle expresivita do anime patří), nicméně bohatě mi to vynahrazovala část odehrávající se v realitě virtuální. V ní se hlavní hrdinka Suzu, která si v normálním světě nevěří a stále se ještě nevyrovnala se ztrátou matky, mění v Belle a díky tomu, že místní virtuální realita dokáže rozpoznat a zesílit její vlastnosti, pomůže jí nakonec najít samu sebe a oslovit i další. Roli v tom samozřejmě hraje i "zvíře" což je v běžném světě...no nechám to bez spoilerů. Každopádně to jak je místní svět vymyšlen, kdo je zvířetem a jakou pointu nakonec dokázali tvůrci vymyslet mě chytlo a když k tomu přidám užasnou vizuální stránku, dostal sem mnohem víc než sem se odvážil doufat...80% ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

Animačně naprosto vypiplané. U některých krátkých záběrů bez postav jsem reálně přemýšlel, jestli tvůrci nešvindlovali a nejedná se o reálnou scénu. Obrazová kompozice je vychytaná a promyšlená do nejmenšího detailu, což se bohužel úplně nedá říct o ději a vztazích jednotlivých postav. Gradace k velkolepému finále místy působí zbytečně utahaně a doslovně. Chápu, že Mamoru vložil do filmu veškeré své schopnosti a emoce, ale v příběhu o lásce a intimitě nelze říci doslovně vše, aby to zároveň nepůsobilo strojeně a jako citové vydírání. Na konci dne jsem to však Mamorovi vše zbaštil i s navijákem a závěrečnou píseň jsem si broukal ještě několik dní. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

K příběhu mám výhrady, taky to nemuselo být tak dlouhý a chování postav by mohlo mít víc logiky. Jenže uběhl celý den, a mně se hezký pocit po zhlédnutí rozležel v ještě hezčí, v hlavě mi zní hlavní píseň, promítám si dokola znovu některé scény, a vlastně si uvědomuji, že vidět v kině anime je svým způsobem k nezaplacení. Proto nakonec zvyšuji své hodnocení na čtyři hvězdičky. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (1)

  • Během světové premiéry na festivalu v Cannes si snímek vysloužil čtrnáctiminutový potlesk ve stoje. (Future Gate)

Reklama

Reklama