Reklama

Reklama

Vrch řvoucích lvic

  • Francie La Colline où rugissent les lionnes (více)
Trailer 1
Francie / Kosovo, 2021, 83 min (Alternativní 81 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři nerozlučné kamarádky vyrůstají na maloměstě uprostřed kosovských hor. Momentálně napjatě očekávají, zda se dostanou na vysokou školu a nechají tak za sebou rodnou vísku i s problémy, kterým v ní musí čelit. Když však jedna z dívek potká chlapce jménem Zem, věci se začnou vyvíjet docela jinak, než by kdokoli čekal. Drsný i křehký příběh o problémech mladých lidí a cestě za sebepoznáním vyprávěný z perspektivy žen. (Febiofest)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (3)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa popisu to vyzeralo vcelku nádejne, ale napokon je to pre mňa celkovo sklamanie. Základ príbehu a aj postavy ma bavili, ale po dejovej stránke to bolo dosť nevýrazné a monotónne. A keď už to vyzeralo, že prichádza nejaký katalyzátor (cudzinka z Francúzska, neprijate na univerzitu), tak to k ničom prevratnému neviedlo. Škoda, lebo to podľa mňa malo celkom fajn potenciál. A ten záver, keď sa "levice" utrhli z reťaze, to už bola absolútna bodka za mojim sklamaním. Slabšie 2* ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tři kámošky, díra kdesi v Kosovu, pocity vlastní svázanosti a sociální situace, ze které není cesta ven. Navzdory krásné přírodě je to zpracováním a vyobrazenou mentalitou přesně taková ty syrová a hrubá východní Evropa jak si ji asi zhruba představuju. Holky jsou po celou dobu totálně na pěst a to posléze ještě eskaluje s tím, jak se snaží ze své finanční situace vymanit. Trochu depka, trochu nuda, místy snaha o art, ale každopádně tyhle východoevropské filmy se mi zatím ještě neokoukaly. Co do scénáře to není úplně dotažené, ale na druhou stranu napsat a zrežírovat ve svých 19-20 letech jako žena takovýto film si zaslouží respekt. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Film o babách a (hlavne) pre baby. Tri hrdinky sa nudia vo vidlákove a spolu s nimi i divák (ja). K nejakej filmovej akcii a dejovému posunu dôjde okolo 50. minúty. K hlavným hrdinkám som necítil absolútne nič, žiadne pozitívne emócie. Skôr naopak, pekne ma srali svojim chovaním a kecami, ktoré navyše sa nedali počúvať v ich rodnej reči. Filmu chýba nejaký väčší psychologický presah. Cítiť, že to točila mladá režisérka. Verím, že ženské publikum film docení viac, ako ja. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama