Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovatelka Elly Conway (Bryce Dallas Howard) se proslavila sérií románů o tajném agentovi jménem Argylle (Henry Cavill), který kráčí ve stopách Jamese Bonda a zachraňuje lidstvo před šílenci všeho druhu. Příběh její poslední knížky líčí jeho souboj s mocným syndikátem, který plánuje ovládnutí celého světa. Detaily celé zápletky se až pozoruhodně shodují s plány, jež chystá realizovat skutečné zločinecké uskupení. A to se musí rozhodnout, co s Elly udělat. Je to jen náhoda, nebo spolupracuje s někým dobře informovaným? Bude ji stačit vyslechnout? Nebo se má rovnou zlikvidovat? Je jasné, že spisovatelčin velmi poklidný život na idylické samotě, kde jí dělá společnost jen kocour Alfie, právě skončil. Ocitne se na šíleném kolotoči, který nemá šanci zastavit ani zpomalit. Naštěstí se v jejím životě objeví „špión, který hraje za ty dobré“ (Sam Rockwell) a stejně jako Argylle v jejích románech jí pomáhá přežít. Jenže skutečný život bývá často mnohem komplikovanější než příběhy knížek. (Cinemart)

(více)

Videa (15)

Trailer 7

Recenze (233)

Hild 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Matthew Vaughn. To, že se celý příběh bude muset brát s velkou nadsázkou, jsem samozřejmě čekala, Vaughn to však vždycky dokázal tak skvěle vyvážit tou jeho dravou režií a neskutečnou hravostí, ale tady jakoby to točil někdo úplně jiný. Ta režie vůbec není dravá, celé je to takové unylé a bez šťávy. Scénář je k tomu opravdu hloupý a po chvíli mě to vlastně úplně přestalo zajímat a všechny ty zvraty už spíše ještě více unavovaly. K tomu všemu mi zde vůbec neseděla Bryce Dallas Howard v hlavní roli. Moc doufám, že Vaughn si jen vybral slabší chvilku (kterou už ale měl i u předchozích Kingsmanů) a brzy se vrátí v plné síle, protože já osobně tomuto tvůrci stále hodně fandím. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Spisovatelka Elly Conway zjistí, že její knihy o špiónech mají s realitou společného víc,, než si myslela. A že jejich hrdina Argylle je dost možná skutečný. Jenže proč ji najednou chtějí všichni zabít? Matthew Vaughn natočil další poctu špionážním akčňákům, která je plná nápadů a originálních akčních scén, ale tentokrát možná divoká tak moc, že to pro někoho může být za hranou snesitelnosti. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Britská elegancia spojená takmer až s kaufmanovským meta prístupom nemôže fungovať na každého a ani na každého nefungovala. Na mňa fungovala do momentu, kedy som si uvedomil, že film sa zbytočne tiahne a keď má nasledovať finále, nasleduje iba prvé, potom druhé a nakoniec tretie, aby nasledoval dovetok prvý a potom dovetok druhý, aby sme si nemysleli, že osem zvratov snáď Vaughnovi a Fuchsovi stačia. Nakoniec sa bohužiaľ išlo v tomto smere cez čiaru, pričom pri zvrate číslo jedna (myslím toho, ktorý sme nepoznali z propagácie filmu) až povedzme tri som si hovoril, že sa hrá na moju nôtu. Potešil odkaz na Manchurianského kandidáta, avšak vďaka spomínaným dramaturgickým problémom sa k Argylle vracať nebudem. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

4/10. Mít ve filmu Samuela L. Jacksona, Henryho Cavilla, Johna Cenu a plnohodnotně nevyužít jejich potenciál je hřích. Děj mě vůbec nechytil a působilo to na mě jako taková přeplácaná jednohubka, kterou si pustíte, a do 2 dnů na to zapomenete. Je to prachobyčejná, podprůměrná a neoriginální popcornovka pro masu. Ruce pryč! Jediné pozitivum je snad ta barevná akční scéna na chodbě, která ale bude za chvíli volně dostupná na YouTube, takže není důvod trpět u tohoto zbytečného filmu. Jestli se chce takto Matthew Vaughn prezentovat dál, tak ty další Kingsmany a Kick-Ass asi ani nechci. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Dve postavy, ktoré medzi sebou nemajú absolútne žiadnu chémiu, sa snažia dostať na kolená zlú organizáciu v nefunkčnom digibordely. Vaughn bol kedysi filmový vizionár. Vyzerá to tak, že tým dňom je koniec. Argylle je prvoplánový, absurdný a zaseknutý v čase. Takéto veci mohli fungovať 20 rokov dozadu. Vaughn sa vykráda a robí to tak okato, že to stráca štýl a originalitu. Finálny tanec vo farbách je veľmi zlý. Nehovoriac o korčuľovaní na rope. To, že to trošku pripomína rezanicu z prvého KIngsmana je na zaplakanie. Chýba tomu sofistikovanosť. Zmysluplné charaktery. A nadhľad. Berie sa to príliš vážne. Snaží sa to pôsobiť ako štýlová jazda, ale je to skôr uťahaný digidôchodca. Prepojenie so svetom Kingsmanov je zlý vtip. Dve hodiny pozerať na niečo čo nemá dušu je v dnešnej dobe štandard, ale u tvorcov, ktorý kedysi dokázali rozosmiať, dojať a pobaviť je daná vec na zaplakanie. Obrovská strata času a sklamanie. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

02.04.2022

Jen co streamovací služba Apple TV+ získala Oscara za své univerzálně chválené drama V rytmu srdce, uvolnila společnost dalších 100 milionů dolarů za novou sci-fi Project Artemis s hvězdami Avengers… (více)

Koho by chtěl Henry Cavill hrát v MCU?

Koho by chtěl Henry Cavill hrát v MCU?

14.11.2021

Britský herec Henry Cavill v posledních letech o velké role nemá nouzi. Bývalý (nebo stále současný, těžko říct) Superman se například objevil jako záporák po boku Toma Cruise v sérii Mission:… (více)

Reklama

Reklama