Reklama

Reklama

Salamandr

  • USA The Salamander (více)
Trailer

Obsahy(1)

Odvážný důstojník kontrarozvědky na stopě příprav fašistického převratu... Salamandr je prvním a zároveň posledním filmem, na němž se jako režisér podílel Peter Zinner, známý filmový střihač. Napínavý politický thriller natočil Zinner podle stejnojmenného románu Morrise L. Westa. Hlavní postavou je odvážný plukovník kontrarozvědky Matucci, pověřený vyšetřováním záhadné smrti náčelníka generálního štábu, které ho zavádí do podhoubí neofašistického hnutí... Kromě dramatického příběhu plného napětí a vzrušení nabízí film i renomované herecké obsazení – vedle Franca Nera, který ztvárnil roli plukovníka Matucciho, si ve filmu zahráli i Anthony Quinn, Claudia Cardinalová, Martin Balsam, Eli Wallach a další. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

mac000 

všechny recenze uživatele

Scénář k filmu napsal Robert Katz (27.6.1933 – 20. 10 2010), americký spisovatel (mj. Smrt v Římě, podle níž napsal scénář k stejnojmennému filmu, uvedenému 1974 na MFF v Karlových varech a následně v distribuci a v TV) a scénárista (scénář či dialogy k 11 filmům, mj. Přejezd Kasandra, 1976, Kůže, 1981, či Případ Moro, 1986). R.Katz není v ČSFD (nezaměňovat se scénáristou a režisérem stejného jména, jehož tvorba však spadá do období po r. 2000) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Klasické “Taliansko”. Nie len v ich manželstve, ale aj vo filmoch sa preháňa tak, že človek žasne nad tou neuveriteľnou naivitou. Sú pasáže, ktoré nesmierne ohúrili, no sú scény, pri ktorých sa možno akurát tak za hlavu chytať. Počas sledovania tohto snímku ma napadla jediná vec, a to: ako sa vekom postupne mení vnímanie človeka, pričom v prípade “Salamandra”, som musel nie len oči zakrývať, ale doslova hlavu do piesku schovať. Je to škoda, no bolo to dobou, kedy dobrý film (pre niektoré krajiny), niesol v prvom rade známky vsuviek “mimo reality”. No a samozrejme nechýba nenaplnená romanca, tak aby to bolo dostatočne “nasladené” aj pre ženské pokolenie. Šablóna za šablónou, priehľadné, neprekvapivé, proste pre moje očakávanie - nedostatočné. ()

Reklama

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

S takovou hereckou sestavou se z toho dalo vydolovat mnohem, ale mnohem víc. To by ale chtělo chytřejší scénář a hlavně rešiséra, který by si s ním uměl poradit, protože toto mi přišlo v některých místech mimořádně trapné, v lepším případě nezáživné. A obsadit do hlavní role Franca Nera taky nebyl ten nejlepší nápad, nicméně zbytek hereckého ánsámblu bez výhrad, hlavně mí oblíbenci Lee, Quinn a Wallach ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Mám rád politické thrillery, ale tento je veľmi nepodarený a pritom s takým hviezdnym obsadením. Námet by mohol byť celkom zaujímavý, ale už nie to, ako ho tvorcovia uchopili. Miestami to pôsobí ako paródia, vrátane mien postáv (Dante Alighieri, Leporello...) a všetko to hrozne kazí zbytočný voiceover. Ani herci sa príliš nepochlapili, všetci sú nevýrazní, až na Paula Smitha, ktorý si démonického Chirurga zjavne užil. 50% ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Krimithriller z r.1981 je vlastně stále aktuální, když si všimneme, kdo zde vlastně v politice znovu vystrkuje růžky. Jsou to mladí nevzdělaní neonacisté, kteří se domnívají, že spasí svět. Film je obsazen bývalými světovými legendami, takže k jejich učinkování není připomínek. V 80.letech minulého století to byl prostě "kinotahák" pro diváky. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama