Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Topmodelka Alison se se svým přítelem právníkem Michaelem nastěhuje do nového domu. Náhle ji začínají přepadávat noční můry a návaly pocitů hrůzy. K těmto jejím stavům nepřispívají ani podivní nájemníci, v čele se slepým a senilním knězem. Záhy začíná přicházet na tajemství jejich nových sousedů. Již několik let nejsou mezi živými. Alison začíná pátrat po tom, proč ona a zrovna v tomto domě se dostala do této absurdní situace. (Chatterer)

(více)

Recenze (76)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Podle zdejších kladných recenzí a hodnocení v červených číslech jsem čekal daleko víc. Tudíž jsem v celku zklamanej. První půlhodina je o hovně. Film se začne rozjíždět až okolo 34 minuty. Filmu se rozhodně nedá upřít místy docela hustá atmosféra, kterou podporuje dobře zvolenej hudební doprovod. Hlavní herečka byla taky zvolená celkem dobře a odehrála svoji roli celkem přesvědčivě. Za to třeba Christopher Walken ve svým štěku působyl jako loutka, která umí otáčet jen hlavou. Celkově na mě film nepůsobyl až tak zle, ale za ten pomalej rozjezd a stupidní finále nemůžu hodnotit víc jak třemi hvězdami. Závěrečná přehlídka kreatůr už byla moc. V roce 1977 to musela být pecka. Dnes už to ale nemá takovou sílu. Toť můj názor. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Sedemdesiatkový horor so zaujímavo prepracovanou mytológiou a hutnou atmosférou. Tá je dosiahnutá predovšetkým výberom lokácií. Úžasný byt v New Yorku s nádherným výhľadom na Central park v kontraste s jedným z najstrašidelnejších domov v hororovej histórii. V tomto baráčiku, ktorý stráži z vrchného poschodia slepý predstaviteľ cirkvi, by som sa bál prechádzať aj cez deň. Prvá Alisinina nočná prechádzka po dome dá skutočne zabrať a nasleduje šok, ale je podaný trochu iným spôsobom než lacné ľakačky známe z dnešných hororov. Naopak finále, síce s vydarenými maskami, dnes až tak veľa hrôzy nevyvolá, ale užijete si práve tú dobovú prácu so žánrovými proprietami. A takmer všetko je nám tu vysvetlené a skvele vypointované. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Pozícia Svätej trojice Exorcista/Omen/Rosemary ostáva v bezpečí, no aj toto je kvalitka. Škoda, že ten výborný žánrový scenár sa nepodarilo uchopiť trochu osobitejšie. Má to super scény, príbeh je napínavý,hlavná hrdinka dostatočne krásna a potešia šteky budúcich hviezd (Goldblum, Walken, Berenger) aj niektorých vtedajších (Eli Wallach, Balsam Gardnerová). Len tomu chýbalo to "čosi", ktoré majú najlepšie spriaznené kúsky. 8/10 ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní a atmosférický hor.. no, skoro i ano, nebojme se toho slova- horor, při kterém si vzpomenete na Rosemary má děťátko a na pár dalších. Přiznám se, že mě Sentinel chytil do spárů až zhruba po šedesáti minutách, ale pak už mě nepustil, tyto snímky mám ráda díky době, kdy vznikly, při některých scénách jsem si sice říkala prečo boh moj, ale konec byl pěkný. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Atmosférická podívaná, jež mi v několika silných momentech připomněla nedávný HOUSE OF THE DEVIL. Rozlehlý dům, náboženské motivy, paranoia, strach. Snímek se hodně opírá o herecké osazenstvo v čele s Chrisem Sarandonem a Cristinou Raines, co nejenže dobře hraje, ale vyniká svým překrásnym úsměvem. Zajímavé obsazení je i ve vedlejších rolí: Jeff Goldblum, Christopher Walken, Tom Berenger nebo se tu ve své první filmové roli představí masturbující Beverly D´Angelo. Ze začátku některé nejasnosti začínají zapadat do sebe a postupně to celé graduje docela šíleným způsobem. Závěrečné panoptikum znetvořených lidí coby démonů dokáže i dneska pěkně nahnat strach. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (5)

  • Ako skladateľ hudby bol pôvodne zvažovaný John Williams, napokon ju skomponoval Gil Melle. (bergCA)
  • V Universal Pictures doufali, že se režie ujme Don Siegel, ale ten odmítl točit tento žánr. (Chatterer)

Reklama

Reklama