Reklama

Reklama

La pasajera

  • USA The Passenger
Trailer 2

Obsahy(1)

Dodávka obsadená štyrmi cestujúcimi zrazí výletníčku, ktorá šla pešo po vedľajšej ceste. Po jej naložení do vozidla, aby ju odviezli do najbližšej nemocnice, si cestujúci čoskoro uvedomia, že musia dodržať veľmi jednoduché pravidlo: hlavne nesedieť vedľa nej. (Arsenal83)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (18)

Sludger 

všechny recenze uživatele

Zdieľaná jazda spojí matku s pubertálnou dcérou, striktnú kresťanku a čudného a ukecaného Španiela. Po ceste prebiehajú zaujímavé dialógy, čím sa pekne vykreslia postavy, až kým nenarazia na mimozemskú loď a parazita z vesmíru. Od tej chvíle začne jazda. Veľkým plusom filmu sú vydarené postavy, ktoré zaujmú a medzi mladým dievčaťom a Španielom funguje aj chémia. Druhým plusom filmu je svižné tempo, kde sa prakticky od stretu s mimozemšťanom stále niečo deje a celé je to okorenené podarenými maskami. Na rovinu musím uviesť, že nejde o čistokrvný horor, ale je v ňom zamiešaný humor, dokonca miestami až do grotestnej podoby (scéna toreador vs. mimozemšťan), vďaka čomu som mal pocit, že sami tvorcovia nevedeli akou cestou sa vydať (vážna scéna strieda humornú) a stredajú si tváre halabala. Na druhú stranu, film je vďaka tomu svieži a dokáže zabaviť. Novinka LA PASAJERA je slušný hororový zápis do španielskeho katalógu hororu. Stojí na hrane medzi vážnym hororom a hororovou zábavou a občas sa vychýli na jednu stranu, no nezdrží sa tam dlho. Pozornosť si určite zaslúži. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

To byla ale hovadina. Tenkrát to vypadalo, že La pasajera, bude kvalitní, španělská, krvavá, Hororová pecka. Ani náhodou ! Nehorázná nuda, uplynulo třicet minut a mně to připadalo, jako bych se díval už minimálně hodinu. Ukecaný, bez krve, nesympatické postavy, levný, bez atmosféry, prostě všechno špatně. Ani bych se nedivil, kdyby se tohle odvysílalo někdy na TV Barrandov. (74. hodnocení) ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Naložil tři ženský... a sliz mimozemský.“ Otřískaná dodávka jménem Nessa, čili auto s vlastní osobností, za volantem děsně ukecaný plešoun s erudovaným názorem na cokoli a na internetu domluvená spolujízda přes půl Španělska. Zhodnocení spolujízdy a řidiče Blasco: 4* (IMDb 52%). TECHNICKÉ OKÉNKO: [][] Co všechno se dá naložit do dodávky? Pět pasažérů a pořádný náklad:  ◘ Křesťanská feministka, matka s dceruškou v rozpuku, kšiltovka plus toreador a scénář typu bejkovina. ◘ Přejetá bába, mručící, kvetoucí a očividně neodčervená. ◘ Pár barelů jedlého emzáckého slizu s příchutí černého humoru. ◘ Slušná porce romantiky pro muže středního věku. [][] Milá hororová oddechovka, plná vetřelčího slizu, vtipných dialogů a vzájemného špičkování dvou outsiderů. Plešatého, světaznalého padesátníka a náctilené slečny se spálenou půlkou obličeje, což není tak velká vada na kráse, dáme-li na druhou misku vah její charakter, sympaticky přidrzlé chování a přihodíme i její pevné čtyřky. Závěr melancholický, scéna u baru potěšila. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Hneď od úvodu musí byť každému jasné, o čo tu kráča. Proste recesia v rámci kategórie "pičovina" žánru, od ktorého nemožno absolútne nič očakávať. Snímok sa neberie nijak vážne, treba ho brať s nadhľadom, pustiť si ho len v prípade extrémnej nudy a potom to v pohode zvládnete :) Každopádne, mne samotné masky či efekty zas tak zle spracované neprišli. Nemal som dojem, že by sa z tohto pohľadu jednalo o vyslovené "fopá". ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na filmovou scénu vstupuje film The Passenger(2023) a já jsem si vzpomněl, že mám ještě rest v podobě The Passenger/ La Pasajera(2021). Je vidět, že asi nejsem sám kdo na tenhle film pozapomněl, protože zatím tady má tento film jen 103 hodnocení. Pravdou ale je že se nejedná o žádnou hororovou pecku. Jde o film v němž se cestující dodávky budou muset bránit před šmejdem z vesmíru kterej si bere lidi jak hostitele. Sice je to označováno jako horor ale podle mě je to řízlý s komedií. Jestli to bylo chtěný nebo ne a nebo jestli to byl záměr to opravdu netuším. Masky jsou celkem obstojný, postavy(herci) mi nevadily a dá se říct, že jsem se vyloženě nenudil. Víckrát už to ale samozřejmě vidět nemusím. Lepší 2hvězdy. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama