Reklama

Reklama

Vražda v Londýně

  • USA See How They Run (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V londýnském West Endu 50. let se náhle zastaví plány na filmovou verzi divadelního hitu poté, co je zavražděn jeden z klíčových členů štábu. Když se případu ujmou světem unavený inspektor Stoppard (Sam Rockwell) a snaživá začátečnice strážnice Stalkerová (Saoirse Ronan), ocitnou se oba v zapeklité záhadě v okázale špinavém divadelním podsvětí a vyšetřují záhadnou smrt na vlastní nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (156)

movie 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá whodunnit hříčka, která si na nic nehraje, ale zároveň na ní není moc masa. Větší smysl by mi dávalo, kdyby tohle byl spíš pilot k budoucí sérii, protože Rockwellova postava není příliš rozvinutá, ale má potenciál. Ale je vlastně fajn, že díky filmům jako KNIVES OUT nebo branaghově resuscitaci Poirota dochází k nenápadné renezanci tohodle žánru. Neurazilo, nenadchlo. Celkově dobře obsazené a svým obsahem vlastně docela meta, což je v rámci žánru vlastně hodně originální přístup, ale na nějaké heavy nadšení to nestačí. ()

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

Hravé a vtipné krimi. Někomu by mohlo chybět hlubší rozvinutí postav, ale já jsem ocenil kratší stopáž v porovnání s dalšími letošními krimi snímky: moderní "sci-fi" kriminálkou Na nože: Glass Onion a vážnější "retro" kriminálkou Smrt na Nilu. Příjemně jsem se bavil (70%) a jsem zvědav, co přinese v tomto žánru příští rok. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Detektivka à la Agatha Christie o vyšetřování vraždy v zákulisí úspěšné divadelní hry Agathy Christie, která se chystá ke zfilmování, končí v salónku Agathy Christie svoláním všech podezřelých (– i akční scénou! ;)). S hravostí a nadhledem připomíná pravidla a typické znaky/zvraty jejích děl, vehementně odkazuje na klasický Hollywood (tady mi toho hódně uniklo), přitom si bere na paškál (neuctivé) adaptace či malicherné ambice herců, scénáristů, režisérů. Něco navíc, nějakou jiskru v samotném případu, by to však k tomu uvědomělému pomrkávání ještě chtělo, když už se nerozeznívá jenom komediální struna. Takto baví především snaživá strážnice Saoirse Ronan dělající ukvapené závěry a stylizovaná výprava. Lepší 3 * ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zdařilá detektivka dle mého gusta, říznutá humorem, nadsázkou, má to styl i nadhled.. Trojice herců - Sam Rockwell, Adrien Brody a Saoirse Ronanová - báječná, velice příjemný zážitek.. Vyšetřování vraždy nesnesitelného režiséra zajímavé i působivé a k tomu půvabný hudební podmaz, u mě filmová spokojenost.. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tom George si na svoj filmový debut zvolil celkom zaujímavý nápad. Konkrétne sa rozhodol priniesť trošku satiru do starého známeho konceptu detektívok od Agathy Christie. Dokonca sa film zameriava na jej divadelnú hru "The Mousetrap". A máme tu viacero vecí, ktoré ma bavili. V prvom rade ide o satiru. Takže sa film rozhodol celé toto poňať ako komédiu. A mnoho fórov fungujú a dokonca viete pochopiť čo adresujú. Plus keď vidím Sama Rockwella ako unudeného patetického detektíva, ktorý na mňa pôsobí ako keby si niekto požičal Harryho Holea z knižnej série Jo Nesba, o zábavu je postarané. No rovnako funguje aj jeho partnerka strážmajsterka Stalkerová. Mimochodom... chudák dievča s takým priezviskom. Ale vystihuje to miestami aj jej charakter. A potom je tu spracovanie, ktoré na mňa tak trošku pôsobí, že réžie sa ujala práve naša fiktívna obeť Leo Kopernick. A funguje to skvele. Tento film je vlastne tak trošku spracovaný v štýle, ako si niekto iný myslel, že tak by sa detektívky robiť nemali a treba dodržiavať pravidlá a podobne. Ja som si to skutočne užil a bavilo ma to, akurát som mal pocit, že v strede trošku filmu dochádzal dych a začal trošku prešľapovať. Humoru bolo menej a snažil sa nás zamotať, no nejakým spôsobom mu to moc nešlo. Pôsobí to viac nasilu, než nejaký reálny dobrý moment. A trošku to spomalí tempo. Ale nie je toho moc, čo by som "See How They Run" mohol vytknúť. Niektoré fóry sú možno predvídateľné a je tu pár scénok, čo som si povedal, že možno to nebol úplne najlepšíe nápad, ale nenašiel som tu nič, čo by nejako vyslovene prekážalo. Z kina som odchádzal spokojný a rozveselený. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Když zpovídá strážnice Stalker (Saoirse Ronan) zaměstnance hotelu Savoy, zeptá se jej, z jaké části Francie pochází, a muž na to odpoví, že je z Belgie. Jedná se o narážku na Hercule Poirota, který byl v knihách Agathy Christie jakožto Belgičan často považován za Francouze. (TaNya_)
  • Kopernick (Adrien Brody) kritizuje šablonovité provedení detektivních her. Skutečná „Mousetrap“ byla hrou, kde se sama Agatha Christie snažila odbourat tuto šablonovitost, kterou sama pomohla díky svým knihám založit. (TaNya_)
  • Ačkoliv Saoirse Ronan (strážnice Stalker) hraje často postavy mluvící běžným anglickým přízvukem, zde ji režisér nechal používat její přirozený irský přízvuk. (TaNya_)

Reklama

Reklama