Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (760)

igi B. 

všechny recenze uživatele

...ach Marte, vždyť je to jenom parodie! Parodie nad parodie na parodie... :-))) . . . Skvělá taškařice! Tak neblázněte trumberové krtci a nehledejte v tom hloubku... :-D . . . Pět marsíků za to nadpozemské obsazení, pět v rámci žánru parodického, tři za film jako takový. No, tentokrát zaokrouhlím klidně nahoru. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Spas se, kdo můžeš! Armádu filmových hvězd a nasraných marťanů režíruje Tim Burton. Ano, všichni tenhle parodický kousek velmi dobře známe. Zelená přidrzlá hovada plení Zemi, až nakonec dostanou nakládačku. Začne to stylovými titulky, pokračuje výbornými (a přitom záměrně špatnými) triky, šílenými účesy a naivním vyprávěním, do kterého huhlající vykulení mimozemšťané dokonale zapadají. A končí vybuchujícími mozky. Postupné odpadávání hvězdných jmen bereme jako další legrácku Tima Burtona, který znovu projevuje svůj smysl pro černý humor. Škoda jen, že poslední třetina (troufám si tvrdit, že v lecčems mají prsty necitelní a ziskuchtiví producenti) je už spíš odkladištěm absurdních scének, které zdaleka ne vždy fungují. Přesto pořád za čtyři hvězdy!! ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Chápem, že Burtonovi išlo o láskyplné parodovanie/vzdanie pocty starým béčkarským sci-fi filmom, takže nenapadnem primitívne triky (lebo sú vlastne takmer geniálne... to som prehnal, ale viete, čo tým myslím) ani morbídny zmysel pre humor, ale MARS ÚTOČÍ! skrátka akosi nevyšiel. Do prvej polovice je prekvapivo nudnou prehliadkou hereckých - a iných - hviezd (od Nicholsona cez Closeovú, až po Toma Jonesa), v druhej nečakane spod kontroly sa vymknuté monštrum, ktoré ponúka už len drsné vyvražďovanie hereckých hviezd všetkých váhových kategórií. Asi som stratil zmysel pre humor. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

7 / 10 Pocta sci-fi béčkam s takou dávkou nadsázky, že by to zložilo aj koňa. Vynikajúco obsadená srandička v typickej Burtonovej pestrofarebnej palete vás buď dostane do kolien, alebo znechutí - nič medzi tým. A keď ste navyše fanúšik Jacka Nicholsona, dostanete hneď dvojitú porciu. No neberte to! ... President Dale: "Why can't we work out our differences? Why can't we work things out? Little people, why can't we all just get along?" ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Poněkud netypický film na Tima Burtona. Mírně rozháraná sci-fi, která asi původně chtěla být více vtipná, než nakonec je. Velká plejáda hollywoodských hvězd nepomohla režisérovi vytrhnout z paty trn v podobě nedokonalého scénáře, neboť svým rolím herci věnovali vesměs jen přiměřené množství energie, ale ani kapku navíc. Přesto není možné tento film šmahem odsoudit, neboť jako komerční zábava si stále ještě drží poměrně vysoký standart. ()

Galerie (159)

Zajímavosti (42)

  • Všechny armádní uniformy, tanky, jeepy a děla pocházejí z padesátých let. (fannah)
  • Barry Purves vytvořil původní stop-motion animaci, ale nakonec se produkce rozhodla pro CG. Jeho animace nebyla vůbec použita a ani se neobjevil v titulcích. (fannah)

Reklama

Reklama