Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdravotní sestra Hana (K. Melíšková) ráda rozhoduje za ostatní, co je pro ně nejlepší. Přivázat pacienta k posteli, aby si neublížil. Vybrat dceři Tereze (D. Barešová) školu, která jí zajistí lepší budoucnost. Pracovat do zničení, aby byly peníze na opravu domu, kde přece dcera bude jednou chtít bydlet. Myslí to nejspíš dobře, jenže ve svém neochvějném přesvědčení se chová bezohledně a příliš nekompromisně. O takovou péči, jakou nabízí, totiž nikdo nestojí. Hana se tak vlastním přičiněním ocitá v situaci, kdy špatné vztahy s kolegy i neutěšený vztah s dcerou způsobí, že zastání, které by jí bylo v nastalé situaci potřeba, nepřichází. (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

dzzarka 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinka mi ze začátku přišla na kopanec do obličeje, Klára to zahrála tak dobře, že bych jí vyrvala vlasy.... Ale čím déle jsem sledovala děj, tím více jsem chladla a ke konci mě jí bylo lito. Ostatní herce jsem skoro nevnímal, protože, to co předvedla Klára mi vyrazilo dech....jak už se zde někdo zmiňoval, emoce zahrála očima a to se jen tak někomu nepovede, už se těším na pokračování. ()

milwaukee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Devadesátky jsou už u konce, tak jsem čekal, s čím se Česká produkce vytasí. Na podobné sračky jako třeba Duch opravdu nemám náladu a tak jsem shlédl Podezření. Fakt dobrý, ale zatím dám jen čtyři hvězdy, protože jsem opatrný. Melíšková je hoooodně dobrá pak taky ex offo Korejs bodoval. Akorát na politiky jsem hodně alergický a ředitel nemocnice by potřeboval trochu upravit fasádu. Ale dobře, že se tam objevil a ukázal, jak tyto regionální "chrocht" fungují. Těším se na další díl. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Juj, tolik sympatických postav v minisérii jsem si snad ani nezasloužil:-) Scénárista se evidentně vykašlal na budování mirkodušínovských charakterů, místo toho vyrazil mezi lidi a nasál atmosféru, díky čemuž jsou jeho postavy stejné svině jako v reálném životě. Už jsem první epizodě přiklepl čtyři hvězdičky, ale po dokončení komentáře/ recenze přihodím i pátý kousek, protože stále intenzivněji pociťuji zvrhlou radost nad tím, že se mi zase někdo nesnaží tvrdit, že jsou lidé ve vztahu k ostatním heboučcí a měkoučcí jako králíček Azuritek. / Poučení: Móda a inkvizice se neustále vrací. ()

narenta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to se teda těším na 2. díl. Jen se potvrzuje moje letité tušení, že Klára Melíšková roste v naši nejlepší herečku. Ne, jednu z nejlepších - naši nejlepší herečku. Kde se objeví, tam musím být. V těch komisařkách a majorkách jsem si nebyl pořád jist, ale dnes jsem z ní nespustil hodinu oči. I kdyby ta první epizoda byla bez zvuku, vše šlo vyčíst z jejích očí a výrazu, vč. toho, že je nevinná. Ivana Trojana jsem vedle ní tentokrát úplně přehlédl. ()

electricoo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No vida. Proč to někde (jako třeba tady) jde a funguje prakticky ve všem (od scénáře, přes herecké výkony, režii až po celkovou atmosféru), zatímco v naprosté většině zbylých českých "výtvorů" to drhne (taky často prakticky ve všem), až se rolujou ponožky? No nic, první díl Podezření zatím pěkně slušně a zcela bez debat v evropské kvalitě (vzhledem k tomu, že z 99 % jinou než evropskou, americkou a korejskou produkci nesleduji, troufám si tvrdit, že dokážu posoudit). Snad se to udrží. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • „Dříve vyslovené přání“ je medicínsko-právní a etický institut, který umožňuje člověku předem vyjádřit svou vůli pro případ, že by se v budoucnu dostal do zdravotního stavu, ve kterém by nemohl vyjádřit svůj souhlas nebo naopak nesouhlas s poskytnutím zdravotních služeb. Jedná se o nástroj, který v medicínském právu umožňuje pacientovi naplňovat právo na osobní svobodu formou neposkytnutí zdravotní péče. (sator)
  • Pokud má pacient DNR (do not resuscitate) a personál i tak zahájí resuscitaci, nejedená se o postup lege artis. V tomto případě se resuscitace nezahajuje. (Winster)
  • Místo koupání je jezero Lhota u Kostelce nad Labem. Dům sestry Hany (Klára Melíšková) je na adrese Dvořákova 2, Brandýs nad Labem. (sator)

Reklama

Reklama