Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po rozchodu s přítelem se Tereza vrací domů ke své mámě a bratrovi Michalovi, desetiletému klukovi zajatém v dospělém těle, aniž by tu tušila, že tenhle návrat navždy změní její život. Domácnost, do které se vrátila, se totiž na rozdíl od ní ani trochu nezměnila. Máma pořád žije jen pro svého syna, a bratr má před ní ve všem přednost. Tereza má intenzivní pocit, že by máma měla myslet víc na sebe… a taky na ni. A tak se rozhodne udělat krok, po kterém už nikdo z nich nebude takový, jaký byl. Tragikomedie Spolu nabízí pohled do chodu rodiny, kde se láska nerozdává rovnoměrně a kde není zvykem svěřovat se a mluvit otevřeně o problémech. Přesto nejde o těžké drama, ale o film, který i v dramatických situacích dokáže najít humor a naději. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (235)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Dôvod, prečo je tento film dobré vidieť, je Kozub! Ten človek vie tak hrať retardov, že dovi dopo. Prečo za toto nedostal Lva? Už čo viac by ste od neho chceli? Výkon úplne vo filme s nie až tak primerným dejom, len tie zvraty, len tie zvraty. Dalo sa vžiť s postavami, ich konajie bolo viac ako pochopiteľné a potom prišiel záver, ktorý to celé zobral a poslal do hoven. Výnimočný film hlavne obsadením a výkonmi, mierne nadpriemerný scenárom. 4 z 5 ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). Toto drama z našich českých komediálních luhů a hájů jsem měl v hledáčku už nějaký ten pátek. Vyšlo zrovna v dobu, kdy Štěpán Kozub zažíval pomyslný vrchol své slávy a se Třemi tygry jim exponenciálně rostla sledovanost. Štěpán je nesmírně talentovaný herec, hlavně tedy komediální. Ze strany tvůrců tedy považuju jeho obsazení do takto vážné role za odvážný krok. Už u předchozího filmu, který nese název Hrana zlomu jsem měl problém přistoupit na jeho vážnější polohu. Pořád mi na něm svítila nálepka komediálního herce a i v tomto případě jsem s tím měl menší problém. Štěpán zahrál autistického chlapce naprosto perfektně a k jeho hereckému výkonu nemám co vytknout. Bohužel jsem v pár případech měl pocit, že si bere něco i z té komediální stránky. Protože u jeho autistických záchvatů jsem tam viděl jistou podobnost s jeho předchozími komediálními postavami, které ztvárnil. I přesto mě jeho výkon velice oslovil a pořád jej považuji za jednoho z nejtalentovanějších českých herců současnosti. Nebyla to pouze one man show a sekundovaly mu tady dvě ženy. Jeho maminku ztvárnila perfektní Veronika Žilková, která předvedla dechberoucí herecký koncert. Divák se na ní dokázal napojit a soucítit s její pozicí. Poslední ženou na obrazovce byla Kamila Janovičová, kterou můžou diváci znát z pohádky Tajemství staré bambitky. Tato herečka z Ostravy ztvárnila asi nejrozporuplnější postavu z celého filmu a je pouze na divákovi, jaký si na ní udělá obrázek. Spolu je silným dramatem, které ukazuje velice bolestnou skutečnost, že autismus není žádný med. Pokud však kolem sebe máte lidi, kteří vás milují, tak se s tím dá prožít i docela plnohodnotný a krásný život. "Ty ho nenávidíš, že ti zničil život. On ho zachránil nám oběma." ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Přeafektovaný Kozub, naprosto se do role nehodící Žilková která má roky nálepku blbky Paní Veroniky, iritující sestra na pěst ztvárněná no name herečkou s talentem larvy a naprosto do očí bijící a odporný product placement na BMW. V BMW totiž lze šukat, jezdit, nechat mentála vyřádit a vůbec v celé Praze neexistuje jiný auto než BMW. Na druhou stránku i když je pro mě Kozub všude naprosto iritující debil uznám, že mu role musela dát zabrat, film ukazuje docela důležité téma starání o mentálně postiženou osobu a obětování svého vlastního života a dopady na psychiku všech kolem. Jen je to celé degradované tím vším laciným Českým neumětelstvím, fádní pointou a problémem, že jediný sympatický mentál kinematografie je Forrest Gump. 60% ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Spolu je velka a hluboka sonda do lidskeho chovani v pripadech, kdy se do zivota priplete nejednoducha vec. Malokdo z nas si tuhle situaci dokaze predstavit. Proste to nejde. A taky proto je tak slozite hodnotit, jak kvalitne herci sve role odehrali. Vlastne bych mohl hodnotit jenom osetrovatelku v ustavu a pana Koptu. No, tvurcum kazdopadne moc diky za zpravovani tohohle tematu v tehle forme! ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Do kina jsem šel s absolutně nulovým očekáváním, pročež možná právě to se také nakonec zčásti podepsalo na tom, že se mi nakonec snímek Spolu svým způsobem i líbil. Výkladní skříni jsou zde totiž komorní a bez problému uvěřitelné herecké výkony Štěpána Kozuba, Kamily Janovičové a zejména Veroniky Žilkové, skrze než prožíváme tento bolestně všední příběh o soužití s autistou. Celý tento výjev ale bohužel rámuje bolestně rutinní režie a neobvykle naivní scénář, který ale až na pár tvůrčích přešlapů nakonec dodává přesně to, co od něj vlastně očekáváte. Ve finále tedy dostaneme povedenou dramatickou záležitost, která ve stojatém rybníčku zasmrádlé tuzemské tvorby poměrně vyčnívá. A už jen díky tomuto faktu byste snímku Spolu měli v kině dát alespoň šanci. Dobrá práce! (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) ()

Galerie (104)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel v Praze v srpnu a září 2021. (Bontonfilm)
  • Premiérové uvedení filmu na televizní stanici Prima si nenechalo ujít na 405 tisíc diváků starších 15 let. (rublik05)
  • Mezi závěrečnými titulky je ještě jedna scéna. (griph)

Související novinky

Finále Plzeň 2022 se blíží!

Finále Plzeň 2022 se blíží!

22.09.2022

Už po 35. se uskuteční filmový festival Finále Plzeň. Oslavy českého filmu budou v západočeské metropoli probíhat od 23. do 28. září. Během šesti festivalových dní můžete zhlédnout největší trháky… (více)

Reklama

Reklama