Reklama

Reklama

Ďábel a Bůh nemohou existovat v jednom těle. Peter Williams (Will Beinbrink) je americký kněz žijící v Mexiku. Jednoho dne se mu do cesty připlete zlo, které se pokusí zničit pomocí exorcismu. Démona vyžene, ale ten si najde jiného hostitele v podobě samotného kněze. Jeho cesta za vykoupením může začít. (topr harley)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (50)

verbal 

všechny recenze uživatele

Ve světle odporně nesluníčkářského výroku fuj fuj zkurveného ruského dezoláta Josifa Brodskeho, že “opravdový život není bojem dobra se zlem, nýbrž zla s něčím ještě daleko horším“, se takové vymítání boha jeví jako veskrze kulantní nápad! Vždyť se de fuckto jedná o druhou půlku prdele téže bipolární poruchy, jen ty kudlanky, posedlé demagogickým Fousatým strejcem, agresivním oturbanovaným Vyplachovačem či jinou pohádkovou postavou, u toho tolik nevrčí, nechraptí, neblijou, nemluví sprostě a lascivně se neukájejí krucifixy nebo půlměsícem. Čili taková účinná racionální Antináboženská církev vymítačů bludů by čtyřem miliardám rozličných pomatenců dozajista psychicky pomohla mentálně se vymanit ze středověku, odbourala jim vymatlaně pokrytecké regresní mechanismy a psychické berličky a umožnila jim stát se moderními lidmi. Akorát by pár pasáků blahoslaveného stádečka přišlo o vezdejší a koryta, a to si oni satanžel jen tak nenechají líbit. A pak by se mohla rovnou vrhnout na neomarxisty. To je totiž némlich stejně vypláchlá, zmanipulovaná a bezargumentační pakáž s obvyklým mesiášským posláním točit světem a dicktovat pravidla jediné pravé patomorálky. Takže ať už jste posedlí kterýmkoliv bohem, princem Bajajou, sluníčkem nebo Kájou Marxem, tento po dlouhé době bezbolestně a bez dekubitů sledovatelný el horor, který překvapivě vymačkal z dávno suchého hadru exorcistického subžánru solidní půllitr originality, vám možná ukáže, že je vám stále pomoci. Inventivní nápad je tu navíc nonšalantně podtržen krásně špinavou až zatuchlou exekucí, rozkokošnými démonickými držkami a poměrně svižným dějem na téma „vymeť, koho můžeš, ať už o to stojí, nebo ne“. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Filmy na téma exorcismu mám celkem rád. Ikdyž vím, že Vymítač ďábla z roku 1973 zůstane nepřekonán, celkem jsem se na tenhle kousek těšil, protože zdejší hodnocení hororových fandů napovídalo, že by mohlo jít o slušnou podívanou. Navíc v poslední době najít obstojnej film o exorcismu se rovná takřka zázraku. Tentokrát ale opět se zdejšími odborníky přes horory nemůžu souhlasit. Tohle nebylo nic pro mě. Film jsem prostě nedokázal brát vážně a místy na mě film působil nechtěně vtipně. Sice jsem to dokoukal ale ve finále mi bylo úplně fu(c)k jak to dopadne. Za mě jednoznačně zklamání. Za sebe radši doporučím neprávem opomíjený film The Old Ways z roku 2020. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Áno, ten názov trochu spoileruje, ale nápad pokladám za perfektný. Prečo by sme mali neustále vyháňať démonov? Stačí raz a navždy vyhnať Boha a bude pokoj. Svet by bol rozhodne lepším miestom bez všetkých tých sračiek. Takže režiséra chápem a plne sa s ním stotožňujem. Myslím, že ortodoxní katolíci a náboženskí fanatici budú tento hororík "milovať". Scény s posadnutým Ježišom boli jedným slovom bohovské, a možno sa raz zapíšu do histórie. V rámci hororov o exorcizme, ktoré obvykle nepatria medzi moje najobľúbenejšie, je to možno jeden z najlepších v posledných rokoch. Desivé to síce nie je ani omylom, ale snahu tu vidno neskutočnú - množstvo akcie a naháňačiek, kvantum sympatických démonikov, solídne masky, originálna pointa. Už len poriadne gore mi chýbalo do piatej hviezdy. Ináč som si to užil a teším sa na prípadné pokračovanie. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Poctivé vymítání, ve kterém si to kněz rozdá s démonem, který kdysi dávno obtěžoval samotného Krista. Film si jede podle osvědčených žánrových postupů, takže vedle klasického zvracení a démonských ksichtíků je tu i duchovní, který má škraloup z minulosti a tudíž je pro pekelníka zranitelný. Ale to vůbec nevadí, protože to celé šlape, démon vůbec nešetří různými šprťouchlaty a dojde i na nějakou tu krev a uhryzlé části těla. Ani ty masky nebyly vůbec špatné a Ježíš mě hodně bavil.  Závěrečný střet, odehrávající se v opuštěné věznici, zaujme především atmosférou, ale dal se přeci jen zvládnout trošku lépe. Občas jsem měl pocit, že pokud by zpoza rohu vykoukl Ash s motorovkou, nebylo by se čemu divit a to mi do celkového konceptu moc nezapadalo. Ale byly to jen momenty. Navíc to vyrovnává zajímavý obrat samotného exorcismu. Úplný konec byl OK. Pohodová záležitost, která dokazuje, že vymítací žánr ještě není třeba pohřbívat. 75% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

No ja som z tohto filmu mierne povedané v r.t.. Lebo niekedy menej je viac a tu toho bolo neúrekom. Preto je dosť chaotický, ale zas sa tu stále niečo deje a ten démonický Kristus je ukážkový. Už som niečo veľmi podobné videl a tento film sa s tým popasoval o niečo lepšie. A ten koniec to vážne vytiahol na 4*, čo som vobec nepredpokladal, keď film po skoro celú dobu bol u mna len priemerný. Masky vynikajúce, dej svižný a herci obstali. Celkom som myslel, že tento film bude len tuctovou kopírkou podobne ladených filmov, ale on dokázal opak, načo som patrične hrdí, silne 4*. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen v Mexiku, a to zejména ve městě Tepoztlán (stát Morelos) a také v Poušti lvů (Desierto de los Leones) na jihozápadním okraji mexické metropole. Sakrálním komplexem uprostřed lesů, v němž kněz Peter (Will Beinbrink) slouží poslední mši před cestou do Vatikánu a loučí se s přáteli, je bývalý klášter Santo Desierto del Carmen, postavený v 17. století Řádem bosých karmelitánů. (ČSFD)

Reklama

Reklama