Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postava Alex v podání Adama Mišíka prodává ten nejlepší kokain v Praze, dealování chce ale jednou provždycky nechat. Jeho snem je prorazit v rapu a nahrát svůj vlastní banger. Navíc se s ním rozchází jeho holka a chce jí dokázat, že na to má. Tahle noc je pro změnu jako dělaná. Kamarád Láďa totiž pro feat zařídil rappera Barracudu a to znamená vstupenku mezi top hráče. Jenže tahle vstupenka nebude levná a Alex s Láďou musí během pár hodin sehnat hromadu peněz. Vyrážejí proto na šílenou a adrenalinovou jízdu nočním městem, aby prodali všechny drogy, co doma ještě našli. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (481)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jakože...BANGER hodně překvapil....Vůbec mi vyobrazené prostředí není blízké, pořádně ho neznám, ale Sedlák to dokázal natočit způsobem, že jste všechny strasti hlavního hrdiny prožívali společně s ním. Fakticky, po stránce technické a vlastně i režijní, ten film snese nejpřísnější evropská měřítka (ve výsledku docela úsměvné, že film natočený na iPhone rozmetává většinu konkurence na české scéně). Ústřední dvojice velice uvěřitelná, Bendig si tímto výkonem rozhodně řekl o další role. Na tuzemské poměry BANGER obstojí i po stránce scénáristické, v rámci žánru dokáže překvapovat. A v závěru doslova šokovat (vůbec jsem neočekával, že se Sedlák vydá tímto směrem...za tu odvahu smekám klobouček). Musím zde s ostatními souhlasit. Za poslední dobu jeden z nejprogresivnějších českých snímků :) ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanoušek této zvláštní subkultury, nicméně ke sledování snímku Banger jsem přistupoval s myslí otevřenou a bez předsudků, jenž celý tento projekt po celou dobu provází. Jak se mi tedy nejnovější počin režiséra Adama Sedláka líbil? Na samotný začátek musím kvitovat velmi progresivní přístup k látce, což je něco, co náš zasmrádlý tuzemský filmový rybníček už dlouhou dobu potřeboval. Rovněž se skláním před neobvyklou volbou natočit celý počin na iPhone, díky čemuž dostává Banger punc něčeho originálního. Dále jsou zde herecké výkony dvou hlavních představitelů, které jsou jednoduše geniální. Nikdy bych nevěřil, že se mi tak moc bude zamlouvat herecký projev Adama Mišíka, jež zde podává vážně neuvěřitelný výkon, v čemž mu velmi zdatně sekunduje Marsell Bendig jakožto věčně hláškující sidekick. Je tedy vážně velká škoda, že tyto vytříbené ingredience markantně sráží vcelku naivní scénář, který v kombinaci s přestřelenou stopáží působí i poměrně děravě. Dále jsou tu pak různé prostřihy na různá memíčka a známá videa z YouTube, což mě osobně docela dost rušilo a zbytečně vytrhávalo z rozehraného příběhu. Co tedy dodat na závěr? Pokud stále váháte zda si Banger pustit, tak to určitě udělejte. Nic tak odvážného a novátorského tady snad ještě nebylo a troufám si říci, že ani dlouho nebude. Už jen díky tomuto byste této stylizované jednohubce měli vážně dát šanci. Dobrá práce! (Netflix) ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Subkultura moderního rapu se mi těžce a špatně dostává pod kůži, ale díky svému zaměstnání vím, jak funguje a tenhle film to vystihuje přesně. Čekal jsem komedii, ale dostal syrové drama, kdy jsem se vážně po většinu stopáže filmu necítil vůbec dobře. Pochopil jsem taky poselství celého příběhu a pevně doufám, že to ,,mladou" generaci ovlivní v rozhodování. Doba je opravdu taková, jak film vykresluje bez servítek a lepší rozhodně nebude. Styl natočení mi nesedl a nezvykl jsem si na něj vlastně vůbec. Mišík skvělej, věřil jsem mu vše, Sergej není herec a je to poznat, ani vlastně nechápu, proč ten kult udělali právě z něj, myslím si, že scéna má daleko populárnější kusy, asi bližší známost. Za mě každopádně překvapení. 3,5* ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tanec v temnotách, Pusher, Safdieovic dobrý časy s drahokamem, Kamarád do deště a Barry Lyndon. Hypnotický páteční pětiboj, kterým se Adam Sedlák razantně obul do své Prestige.. Podobně jako v Domestikovi se postavy stávají obětmi vlastních nenaplněných ambic a tentokrát si střih dává zaležet, aby přišel po emoci. Je to nepříjemně fyzické, vtipné (slovní přestřelky s vyhazovačem Mírou), bez nějakých snah moralizovat něco tak běžného, jako je užívání kokainu a s perfektně nachystaným dilematem, jestli dealer se svědomím ke konci na stagei spustí to svý pochcal, nebo posral.. Z kočičky Mišíka asi žádný Mads Mikkelsen nebude, ale tady výrazně omezil svůj pohled krtka na poledním slunci a do nehereckého páru s pejskem Bendigem zapadnul dobře. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jeden z potomků mi ukázal TikTok a já opravdu s neskrývaným úžasem pozoroval všechny ty exoty co tam zpívají, unboxují, diskutují či se líčí bez špetky náznaku inteligence či jakékoliv sebereflexe... A zachvátilo mne zděšení, pokud je tohle generace, která má dál až trochu dospěje vést tuto zemi k nějakým lepším zítřkům...  Když začal Banger, řekl jsem si a sakra to je asi film přesně složený z těchto debilit. To nebude pro mne. Navíc s Mišíkem v hlavní roli a já Mišíka moc nemusím. Naštěstí jsem  u filmu vydržel a sakra dobře jsem udělal. Sice z něj na mně opět přeskočila tak trochu panika při vpomínce, co jsme si dopřívali my za našich mladých let... Jasně, alkohol, cigára, když někdo měl tak i travku... S jointem si člověk připadal jako kdyby něco šňupal... Tvrdé drogy se daly taky sehnat, ale to už bylo o pár levelů jinde. Když jsem viděl jak to dnes asni běžně na kjoncertech a tanečních pařbách chodí, je to asi šílený... No ono se stačí projít večer po Václaváku a hned je osloven nějakým připrchlíkem tmavé pleti zda si někco nechce koupit... Adam Sedlák docela udeřil hřebík na hlavičku a Adam Mišík si v tomhle filmu u mně získal ostruhy. Přisypávám tedy na hromádku i 5 lžiček pracího prášku a spokojenost. * * * * * ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Natáčelo se 15 dní. (SONY_)
  • Režisér Adam Sedlák se svěřil, že chtěl, aby jeho film byl Dealer (1996) pro „tiktokovou generaci“. (vyfuk)

Související novinky

30. Český lev - výsledky

30. Český lev - výsledky

04.03.2023

V sobotní večer 4. března 2023 proběhl v pražském Rudolfinu jubilejní 30. ročník předávání cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Přímý přenos ceremoniálu, během nějž byla oceněna výrazná… (více)

Na cenách kritiky zabodovaly Arvéd i BANGER.

Na cenách kritiky zabodovaly Arvéd i BANGER.

04.02.2023

V letošním roce se nominace na Cenu české filmové kritiky za rok 2022 dočkalo celkem sedmnáct filmů. Našli jste mezi nimi nejen snímky promítané v loňském roce v kinech, ale i seriály, minisérie,… (více)

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (více)

Reklama

Reklama