Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postava Alex v podání Adama Mišíka prodává ten nejlepší kokain v Praze, dealování chce ale jednou provždycky nechat. Jeho snem je prorazit v rapu a nahrát svůj vlastní banger. Navíc se s ním rozchází jeho holka a chce jí dokázat, že na to má. Tahle noc je pro změnu jako dělaná. Kamarád Láďa totiž pro feat zařídil rappera Barracudu a to znamená vstupenku mezi top hráče. Jenže tahle vstupenka nebude levná a Alex s Láďou musí během pár hodin sehnat hromadu peněz. Vyrážejí proto na šílenou a adrenalinovou jízdu nočním městem, aby prodali všechny drogy, co doma ještě našli. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (481)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Sedlák znovu zvedá laťku a nechává nahlédnout do zákoutí, o jejichž existenci nemá značná část společnosti ani páru. Chybí mu však to nejdůležitější, nezazní totiž žádný banger. Mišík ukázal, že je lepší herec než zpěvák, což nebylo tak těžké. Ještě větší dojem zanechal Bendig, jehož postava odlehčuje většinu scén. Sedlák měl opravdu štěstí, že našel jedinou cikorku v Čechách, která nefetuje, ale umí to zahrát. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Rap téměř vůbec neposlouchám a jméno Sergei Barracuda mi nic neříkalo, dokud jsem si nepřečetl pár zdejších komentářů, přesto jsem byl zvědav na vychvalovaný český snímek, který by mi mohl svět rapové hudby přiblížit. Za těch pár scén, díky nimž se film občas skutečně věnoval rapové muzice, plus zajímavé vyvrcholení během koncertu, dávám 2 hvězdičky. Jinak mě prostě nebavilo sledovat plytce načrtlé "osudy" totálně nesympatických postav feťáků ve filmu natočeném příšernou roztěkanou kamerou a bonusem v podobě nejedné vyloženě nechutné scény či otravně blikajících světelných filtrů. Když to srovnám s Refnovým Dealerem, z nějž Sedlák dle vlastního vyjádření inspiračně vychází, tam mi alespoň ta zběsilá kamera dává ve spojení se stavem neustálého napětí hlavní postavy smysl a tomu filmu se na mě podařilo ono napětí a tíseň působivě přenést. Zde sledujeme dva feťáky, z nichž jeden si nakonec vyplní touhu nahrát jeden rapový song... a co bude dál? Nějak se obávám, že i další Alexův život bude probíhat opět stejně ve znamení drog, jež v zákulisí neustále fetuje i jeho velký hudební vzor... a mě to jaksi míjí sledovat a prostá zápletka o snu nahrát jednu píseň se ukázala pro celovečerní film v tomto podání malo nosná. [50%] ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

České filmy nevyhledávám, naopak se jim vyhýbám. Nemusím Adama Mišíka. A nemusím ani Sergeie Barrcudu, i když nějaké tracky jsou dobré (Děvky jsou tak eazy, Cizí tváře, Noční můra....), ale je to takové utahané a nic moc mi to neříká ani po textové stránce. A vůbec nevím, kdo je Adam Sedlák. Viděl jsem někdy v srpnu trailer na Banger a říkal jsem si, že tenhle film nemusím vidět a to i přes to, že Rap/Hip Hop můžu poslouchat neustále. Ale hlavní hrdina chce prorazit v Rapu, takže jsem si říkal, že časem bych se na to mohl podívat. Film je na Netflixu a já neměl jsem na co koukat. BANGER. je banger!!!! Naprosto dokonalá záležitost. Progresivně natočeno. Natočeno na telefon? Proč ne! Scénář je tak jednoduchý, až perfektní. Mišíka bych skoro nepoznal a hraje výborně. Z Barracudy jde v některých momentech strach a je vidět, že si něčím prošel (viz texty). Největší hvězdou je samozřejmě hláškující Marsell Bending! Překvapivě a nečekaně výborný film na české poměry! ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jakože...BANGER hodně překvapil....Vůbec mi vyobrazené prostředí není blízké, pořádně ho neznám, ale Sedlák to dokázal natočit způsobem, že jste všechny strasti hlavního hrdiny prožívali společně s ním. Fakticky, po stránce technické a vlastně i režijní, ten film snese nejpřísnější evropská měřítka (ve výsledku docela úsměvné, že film natočený na iPhone rozmetává většinu konkurence na české scéně). Ústřední dvojice velice uvěřitelná, Bendig si tímto výkonem rozhodně řekl o další role. Na tuzemské poměry BANGER obstojí i po stránce scénáristické, v rámci žánru dokáže překvapovat. A v závěru doslova šokovat (vůbec jsem neočekával, že se Sedlák vydá tímto směrem...za tu odvahu smekám klobouček). Musím zde s ostatními souhlasit. Za poslední dobu jeden z nejprogresivnějších českých snímků :) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JÁ POTŘEBUJU SÁŘE UKÁZAT, ŽE NA TO MÁM, ŽE ZA NĚCO STOJÍM. POTŘEBUJU, ABY TI ZMRDI ZNALI MOJE JMÉNO, MŮJ KSICHT“…  Kurevsky autentickej pohled na svět, kterýmu nerozumím… Dva vymaštěnci, noční Praha a přehlídka kupců bílejch sraček. Do toho ten dementní song… GENIÁLNÍ! Film je poučnej jako prase, jen je třeba si před jeho projekcí našprtat pár slovíček: Banger – údernej rapovej song/ Track – písnička/ Di do píči – odejdi/ More – kamaráde/… Nejvíc mě dostala ta odvaha dojít až na tu dramatickou „dřeň“. To se u českejch filmů nevídí. A nečeká (stejně jako duo Černý – Černý). P.S.: Mišík fakt dobrej!   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chtěl bych vás všechny pochcat. 2.) Miluju, když mám bílej rypák (a je jedno vod čeho).  ///                   PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ** ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Banger. se kompletně natáčel na iPhone 12. „Rap je hudba ulice a chtěl jsem, aby i Banger působil jako film ulice. Volba natáčet na iPhone nebyla snahou ušetřit. Cílem bylo příběh zachytit co nejvěrněji, nechtěl jsem, aby se kamera předváděla jako v rapových klipech,“ prohlásil režisér Adam Sedlák. (rakovnik)
  • Slovo „banger“ v raperském prostředí znamená povedená či dobrá písnička. (SONY_)

Související novinky

30. Český lev - výsledky

30. Český lev - výsledky

04.03.2023

V sobotní večer 4. března 2023 proběhl v pražském Rudolfinu jubilejní 30. ročník předávání cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Přímý přenos ceremoniálu, během nějž byla oceněna výrazná… (více)

Na cenách kritiky zabodovaly Arvéd i BANGER.

Na cenách kritiky zabodovaly Arvéd i BANGER.

04.02.2023

V letošním roce se nominace na Cenu české filmové kritiky za rok 2022 dočkalo celkem sedmnáct filmů. Našli jste mezi nimi nejen snímky promítané v loňském roce v kinech, ale i seriály, minisérie,… (více)

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (více)

Reklama

Reklama