Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při loupežném přepadení autoservisu zemřou dva muži. Z jejich vraždy je obviněn Ivan Roubal. Major Jakub Miller ho podezřívá ze spáchání dalších šesti. Advokátní koncipientka Daniela dostává u soudu první příležitost dokázat, co v ní vězí. A k překvapení všech zúčastněných pěkně zamíchá kartami. (Voyo)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (48)

Hombre8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co "zaujalo"?    S výjimkou (snad Švehlíka) vrholně nesympatické až nechutné postavy. U Roubala pochopitelné, u ostatních možná záměr, aby tvůrci zdůraznili prohnilost a nemohoucnost devadesátkové justice. Uvidíme. Taky začátek příběhu od konce Roubalovy "kariéry" je zvláštní a na sledovatelnosti moc nepřidává. Nu, uvidíme dále... ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypadá to, že Tv Nova prvním dílem seriálu o jednom z největších vrahů naší moderní historie ukazuje, že taky chce hrát první ligu quality tv v seriálech. Herecky a obsazením výborné, režisérsky na jistotu dle mne nejlepší režisérky tv projektů současnosti Kopáčové ( Metanol, Ochránce ) , ale překvapivě to prvním dílem vypadalo víc jako soudnička se skvělým Čenským, než mrazivý krimi thriller. Začátek tedy slibný, mohl by to být nejlepší seriál Tv Nova. PS: Říct Havlové, že pachatelé přijeli na místo činu Havlovou limuzínou, to musel Švehlík nacvičit asi desetkrát, ne? ()

Reklama

jefff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím velmi ocenit věrnost, s jakou celý případ Roubal tvůrci natočili. Kopáčové styl se mi líbí - kombinace faktů a dobré řemeslné práce i trochu jinak, než vyloženě rutinní vypravěčskou metodou. Baví mě prolévání časů a sledování případu skrze právníky. Méně mě baví linka s koncipientkou, která by byla z filmového hlediska pochopitelná, kdyby nebyla sama herečka tak nesympatická. Její sluchové postižení mi přijde zbytečně navíc, ale uvidíme. Čermák je jako Roubal geniální, to je role na něj ušitá a těším se jak to ještě jistě rozjede. Baví mě i Čenský, který mě potěšil návratem už v seriálu Ochránce. Havlová hodně přehrává, ale dá se na to zvyknout. Zatím palec nahoru. ()

Klik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapují mně super kladná hodnocení. I když asi rozumím, protože většinou je to s poznámkou: na Novu dobrý. Ano, na Novu asi dobrý, ale s většinou produkce České televize se nemůže rovnat. Nevím nakolik odpovídá děj reálnému případu, ale části zápletky mně nějak nefungují - na geniálního vraha Roubala. Možná je to dáno způsobem, jak ten případ převyprávěl scénárista. A s tím taky souvisí fakt, že ani depresivní, temná atmosféra všech prostředí, ve mne nevyvolala napětí nebo strach. Pokus o objevné obsazení vyšel u Čenského velmi dobře,  bohužel hlavní role "Dívka s perlou" nebo její otec soudce, za mně nezvládnuto. Nevěřím ani jednomu. A Havlová Veškrnová je na tom stejně. Souhlasím s Marigold, herecky toporný. Takže dávám 1 hvězdu za "na Novu dobrý" a druhou hvězdu za to, že z Roubala nedělají kladného hrdinu, tak jak se to stalo u Kajínka.  Když ale chce Nova touto placenou službou konkurovat Netflixu, bude muset opravdu hodně přidat. Klik ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

No nemohl jsem věřit vlastním očím, že Případ Roubal měl u režie Terezu Kopáčovou, pachatelku skvělého Metanolu pro ČT. Na „nováckého“ Roubala se mi velmi špatně kouká. Scénář chaoticky sleduje několik dějových linek, dialogy jsou otřesné a navíc jim kvůli blbému ozvučení často není rozumět. A když scénář dovolí i takové lapsy, jako zapojení důchodkyně  (Regina Rázlová) do vyšetřování, aby policajty v jejich kanceláři peskovala, že jim došel papír ve faxu, to už je hranice WTF… Takhle asi. Schovat za jméno psychopatického vraha romanci o začínající nahluchlé advokátce je od TV Nova podraz. Viděl jsem dva díly, Roubala tam bylo asi cca 15 minut celkem…Hynek Čermák nemá moc co hrát…a to se týká i Švehlíka (hlavní vyšetřovatel) nebo Dagmar Havlové (státní zástupkyně). Takže nedoporučuju a zázrak na VOYO se nekoná. Kouknu i na třetí díl, jestli to bude stejně blbé, ale nyní TV Nova s divákem výrazně prohrává, možná to po třetím díle bude až kontumačně. Zatím je to za 20%. Update 12.12.2021: Dokoukáno a nestálo to za to. Jsem v pokušení hodnocení srazit k 15%...ale co už.. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Během akce na dopadení Ivana Roubala (Hynek Čermák) v pražském metru se před kamerou několikrát objeví Jan Štoček – elitní pražský detektiv, který se mj. podílel na dopadení Ivana Roubala. (Frontier)
  • Kriminalista Jakub (David Švehlík) říká státní zástupkyni Neumannové (Dagmar Havlová) o Roubalovi: „Jezdí bejvalou Havlovou limuzínou.“ Zajímavostí je, že to říká bývalé manželce prezident Havla – Dagmar Havlové. (sator)
  • Ve 2. minutě vidíme v pozadí televizi, ve které můžeme slyšet skladbu „Spoutaná“ od české zpěvačky Jany Feriové, která se proslavila pod uměleckým pseudonymem Karya. Píseň vyšla na jejím debutovém album s názvem „Karya“, které vyšlo v roce 1993. (Trajektt)

Reklama

Reklama