Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posledný jednorožec na svete chce zistiť, čo sa stalo s ostatnými z jeho druhu a tak sa vyberie na púť, ktorá ho zavedie do neznámych krajín. Cestou stretáva množstvo zaujímavých bytostí, dobrých ale aj zlých... (Zion)

Recenze (195)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Naprosto otřesné. Nekecám, ale měla jsem sto chutí tu pohádku vypnout. Nuda od začátku do konce. Hnusná animace, otřesné písničky, které tam hrály každou chvíli, nesympatické postavy, zpracování odbyté, nevzhledné, nezajímavé a nudné. Už jsem říkala, jak mě nehorázně iritovaly ty písničky? Jo, nevadí, klidně to zopakuju znova. Popravdě nechápu to vysoké hodnocení, ale co už, někomu se to asi líbilo, no mě se to naprosto příčilo a hnusilo. Jo a jen tak mimochodem, co mělo znamenat to plantání pohlaví? To byl ten jednorožec hermafrodit nebo co? Jednou o sobě mluvil v mužské formě a jiní o něm, jindy o něm mluvili jak o holce, pak se to proměnilo v dívku a jakmile to bylo zpátky jako jednorožec už zas o něm mluvili v mužské formě:D No a závěr alá tsunami jednorožců...no opravdu velmi dojemné možná tak pro pětileté děti. ()

haushinkaa 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která mě vždycky dojme, pro děti možná moc smutná, když princ nabude s lady Amaltheou, ale zase na druhou stranu jsou zachráněni všichni jednorožci a zlý král Haggard je poražen. Vždycky mě děsila kostra hlídající hodiny, jak jí začaly svítit ty oči po tom, co se napila Schmendrickova „vína“... Mama Fortuna a její obludárium jsou úžasní a stromová dáma, která málem umačká Schmendricka je taky krásná... Nemyslím si, že animace pokulhává, jak jsem četla, naopak mě velice zaujala, protože je to něco jiného, obzvlášť teda jejich oči. Jako celkový příběh na mě působí originálně a kouzelně, jeden z mých dětských filmů, ke kterému se stále ráda vracím... ()

Reklama

Narciska 

všechny recenze uživatele

Hezky nakreslené a moc příjemně dabované, soudě podle titulků, tak v originále ještě lepší, samé herecké hvězdy. Hezky vymyšlený příběh, s jednorožci sázka na jistotu, existují poetičtější stvoření, která navíc umí plnit lidská přání? Ale je to strašně depresivní, proč? Proč i když jsou tam hezké věci, zůstává smutek a melancholie? Jako dítěti by se mi to určitě líbilo, stalo by se to mým zamilovaným filmem, ale dnes nechápu depresivní pohádky. Mohou být o ztrátě, smrti a bolesti, ale i tak mohou být pojaty vesele, s nadějí, odvahou, šťastným koncem... Myšlenka na tenhle film vyvolává jen splín. ()

Brinkley 

všechny recenze uživatele

Pět hvězd Poslednímu jednorožci přiznávám z pohledu malého sviště, který byl doslova uhranutej netradiční středověkou poetikou pod japonskou taktovkou, absencí roztomiloučkých vtípečků á la Disney a "dospělácky nostalgickým koncem". Animace je sice z dnešního pohledu dost ubohá a tklivý popík zapomenuté skupiny America, česky přezpíváný bůhví kým, poněkud přeslazený, ale i tak.... samotný příběh tohle všechno ustojí. (Škoda jen, že se pro generaci dnešních dětí nedochoval původní dabing např. s kostlivcem Císlerem. Ten nový, určený pro dvd, je dost děsivej.) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Opäť jedna veľká nostalgia a spomienka na detstvo. A hlavne na to, aké boli kedysi Disneyovky nádherné, s krásnou hudbou (titulná pesnička je naozaj očarujúca) a hlavne s očarujúcim príbehom. A stačilo tak málo. Klasická rozprávka. Nesnaží sa len pobaviť, alebo len rozplakať. Každý si tu nájde ten správny pomer. 80%. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (11)

  • Film je podle stejnojmenného románu od amerického spisovatele Petera Soyera Beaglea, který je jeho nejznámějším a nejuznávanějším dílem. (LindaKola)
  • Meno Harpie je Celaeno, čo je podľa gréckej mytológie skutočná harpia, ktorú stretol Aeneas. (Lulu13)

Reklama

Reklama